Försöker

Nu ska ja försöka ta tag i det här me bloggandet igen.
Man kan väl lätt säga att jag inte har orkat ens suttit vid datorn dessa dagar. Har inte rört  datorn, har kollat lite på facebook i mobilen men det är det enda.
Har mått skit och gör det än, men idag är jag mycket piggare iaf tack och lov!!

Har inte rökt heller. Eller jo det har jag men absolut inte mycket, det har verkligen inte gått. Sen har ja försökt se det som en möjlighet att sluta också, så vi får se hur det går nu när jag är piggare igen. Kanske iaf lyckas hålla mej på de få ja har rökt dom här dagarna.

Försöker va uppe lite mer idag, Per är hemma och har hand om Nellie, ja har fortfarande feber men den ligger runt 38 nu iaf och det är alltid bra med tanka på at den legat mellan 38,5 - 39.5 i fem dagar nu!!
Ringde sjukan igår men dom tyckte vi skulle avvakta lite till då denna influensan som går nu kunde va riktigt långdragen och jobbig. Feber kunde man ha riktigt hög i över nio dagar om det va så. Fy fan!

Ja har gått ner ännu mer i vikt dessa dagar eftersom ja kunna/orkat äta. Men ja får försöka gå upp det igen när jag är pigg igen.

Per sover lite nu och Nellie med. Ja ska lägga mej igen sen när dom har vaknat till liv igen.

Orkar inte skriva mer nu men ja ska försöka skriva nån gång ibland nu iaf =)

Lite piggare

Efter att ha legat och sovit hela dagen idag känner ja mej kanske lite piggare nu..
Usch usch usch vilken dag det har varit. Den tar ju aldrig slut heller. Nu försöker vi söva Nellie och jag ska strax bege mej inåt sängen och sova också.
Verkar tyvärr inte som hon vill sova.. stackars liten <3

Varje gång Nellie blir sjuk vägrar hon sova i sin säng, och nu innan har hon ju faktiskt inte velat va ifrån oss nånting heller så nu när hon inte mår bra blir det inte bättre direkt.

Det är väl bara att göra sej i ordning för sängen då..

Jag känner mej död

Ja är alltid väldigt känslig mor feber, ja blir jätte dålig bara det kommer över 38. Ja började känna mej jätte dålig och började tjuta pga att Per fick ha Nellie hela tiden, han är ju inte heller pigg. Men de spelar ingen roll, ja klarade inte av att hålla mej vaken. Det visade sej att jag hade 39.2 och då va det inte så konstigt att jag va dålig. Herre gud.

Nellie vägrar sova ockås men ja lyckades nu tack och lov.

Snart kommer Emma med lite mat till oss, orkar inte laga nåt och helst inte åka och handla heller.

Jossa va snäll och erbjöd sej också, de uppskattas <3

Undrar hur det ska gå och jobba i morron, puh! Ja måste försöka iaf, orkar inte med sånt liv som det blev igår, eller liv och liv, jag blev ledsen.
Ja får åka och jobba när jag vill iaf,  det är ju alltid nåt. Men det kommer va skit jobbigt!

Helvetesnatten

Inatt har ingen av oss fått sova speciellt mycket.
Nellie somnade som vanligt i sin säng men det varande bara i ca en timma, sen vaknade hon och va helt hysterisk. Så då var det bara för mej att lägga mej emd henne i sängen. Så jag låg väl i sängen redan halv nio igårkväll. Kan inte påstå att jag va speciellt trött men ja kände inte att jag hade nåt val.
Till slut somnade vi, och vaknade, och somande och vaknade. Nellie har skrikit och varit jätte ledsen hela natten.

Kände att ja kunde stå ut hela natten för att nu trodde ja inte att det va länge kvar tills det va morgon. Men kl va bara halv tolv!!! Ja kände att det skulle bli en jobbigt natt och efter 1 väckte jag Per och sa att han fick komma in och byta av mej. Så ja kanske kunde få lite sömn iaf. Det fick ja inte. Men iaf, har skakat och frusit som fan hela natte. Kroppen värker värre än jag vet inte vad.
Det är lätt nåt virus i kroppen iaf.

Nellie vägrade äta frukost, hon brukar aldrig sluta äta, hon åt som en galning igår. Men det går varken få i henne macka, frukt eller youghurt. Hon grimaserar så jag tror att hon har ont i halsen stackarn.

Försökte röka förut, det va ingen hit, tror inte ja kommer göra de mycket mer idag =/

Nu ska ja gå på toa sen avlösa Per igen <3

Ledsen och less

Usch vilken dag vi har haft. Nellie va hur pigg osm helst på morgonen sen runt kl ett kändes hon jätte varm. Då hade hon över 38 i feber. Hon fick febernedsättande och febern fortsatte stiga. Vi gav det igen efter fyra timmar och febern steg ännu mer. Till slut hade hon 41 i feber. Hennes normal temp ligger på 36.4 ungefär. Hon har varit jätte ledsen och helt utslagen hela kvällen.

Snälla Cissi med familj var förbi och gav Nellie paket iaf. Ber om ursäkt att det blev så konstigt i slutet.

Har ringt till jobbet och sagt att ja inte kommer i morgon. Per är inte alls pigg och framför allt inte Nellie. Per orkar inte ha hand om henne själv. Blir så ledsen, varför ska det bli såhär när jag ska jobba?
Vet inte om jag håller på att bli sjuk också för ja bara tjuter hela tiden. Kanske är slutkörd efter idag också, jag vet inte.
Men nu ska min syster städa i morron och är inte speciellt glad på det. Hon säger att det inte är mej hon är arg på men det känns som att alla är arga på mej. FAN!
Väntar bara på att jag ska bli sjuk också om ett par dagar och att Per kanske måste va hemma med Nellie då, då kommer det skitsnack från hans jobb istället och jag kommer må lika dåligt igen.
Ja hatar verkligen detta.
Tycker så synd om Nellie med, hon är aldrig såhär. Men hon har "bara" haft feber en dag än så jag ska verkligen inte klaga. Men det är ändå jobbigt. Hon har bara skyhög feber, inget annat.
Hon låter väldigt ansträngd i andningen med. Inget mer.
Tack och lov så äter hon och dricker massa iaf.

Nu ska ja kramas lite med Per sen blir det faktiskt sängen, men vet aldrig hur natten blir.

Sjukling

Per känner sej sämre idag.. tråkigt och typiskt. Jag som ska jobba i två dagar till. Idag fick jag åka hem tidigare då jag tyckte synd om honom som hade hand om Nellie.
Vi mår bra än iaf. Ja kände mej lite hängig efter Nellie och jag hade vilat. Men de är borta nu.
Pers pappa va tydligen sjuk också. Han hade fått nåt inatt, så blir vi inte smittade av Per kan jag väl ge mej fan på att Ingo smittade oss. Men de är ju som det är. Han kände ju inget igår och då är de ju inte lätt.
Då kan man ju inte träffa några, de smittar ju mest innan det bryter ut och känner man inget och det kommer sen så vet man ju aldrig liksom. Visst?
Men men,
Nellie och jag har varit hos mamma och pappa iaf, sen åkte vi till expert och hjälpte pappa med en mobil och sen hjälpte pappa oss att handla. Blev lite stor handling idag. =) *tack*

Nu ska ja snart förbereda maten och så. Blir väl att äta lite tidigare idag eftersom Per redan är hemma.
Snart ska Nellie sova, så blir det slapp i soffan =)

Knasigt

Känns hels konstigt att jag är uppe redan och sitter påklädd för att bege mej strax. Jag ska jobba, helt sjukt. =)
Ja är sket slut, men ja tänkte att om ja börjar jobba lite tidigare har jag en halvtimma till godo och kanske hinner slumra till jätte snabbt här hemma sen innan Per åker till sitt jobb.

Nellie har sovit förvånadsvärt bra inatt iaf, visst har hon vaknat, men inte alls lika mycket som hon brukar. Skönt, men vad spelar det för roll, jag är sket slut iaf! =)

Nu ska ja klä på mej ock åka till jobbet!

Kalasat färdigt för idag

Nu har dom sista åkt hem och jag har hunnit med att diska och tömma lådan också.
Det har gått jätte bra ikväll och Nellie har skött sej galant. Blev kanske ltie mycket leksaker samtidigt så hon hade svårt att koncentrera sej. Men hon kommer garanterat leka med allt för eller senare <3

Jag är helt färdig nu, kom precis på att ja ska jobba i morron!! torsdag fredag också så klart. På morgonen/förmiddagen. Hade verkligen helt glömt bort det. Jag kommer va sket slut i morgon vill jag lova, men de ska bli kul att komma iväg och jobba lite. Per ska va hemma och åka och jobba så fort jag kommer hem.

Här är massa bilder som vi tagit under dagen =)


Paketöppning på morgonen..


Va lite för hungrig för att öppna klart paketer så vi öppna det lite senare när kläder och allt va på =)


Öppnade paket på lunchen också..


Fick bl.a väska med barbapappa, gosedjur med barbapappa, filt med barbapappa =)


Moster Emma


Fick ett slott av moster =)


Sandras present <3
Av sandra fick hon en traktor med släp och djur på. Den spelar musik och sjunger!
Henke och Nellie
Av Henke, Becca och Eric fick hon ett slags piano med massa knappar att trycka på =)


Milla, Jon och Nellie..
Av Jon och Milla fick hon ett munspel och en "krokodil".


Fick kläder av farmor och farfar


Hjärtat


Eric & Nellie <3


Farmor och Nellie,
hon fick även en bok av farmor och farfar och pengar insatt på henne konto :D

"Vi" är verkligen jätte nöjda med alla presenter och att så många ville komma <3

Nu ska ja slå mej ner i soffan och försöka förstå att mitt lilla hjärta faktiskt är 1 år gammal <3

Förstår inte

Allt som oftast är det inga problem med att söva Nellie i hennes säng. Men vissa dagar, som idag går det inte alls. Hon blir jätte ledsen och vill upp hela tiden. Hon somnade i våran säng och när ja försökte flytta över henne vaknade hon igen och blev ledsen. Jag lyckades få henne att somna till slut. Ja förstår inte varför hon blir så? De funkar ju oftast men så fort det går emot en så blir det jobbigt.

Nu sover hon iaf, och jag ska sätta mej i soffan och kolla lite på tv.

Hoppas Per känner sej piggare idag med. Han mådde väl tydligen som igår men ja hoppas det inte blir mer än så!

Grattis Nellie!!

Idag fyller Nellie 1!! år. Förstår verkligen inte vart tiden har tagit vägen, dom första fyra månaderna kändes som flera år pga koliken, men efter de förstår jag inte varit tiden tagit vägen. Ja har t.o.m. nästan glömt hur jobbigt det faktiskt va i början.

Nellie verkar inte vara på sitt bästa humör idag heller tyvärr, men man ser ett stort leende ibland iaf.

Ikväll blir de kalas, väntar på Per nu, han kommer hem på lunch och då ska vi öppna paket =)

Nu vill fröken också va med vid datorn.

Ha en bra tisdag, det ska vi ha!! <3

Tillbaka ett år, 2010-02-22

Vaknade runt kl 7.30 för att äta fruksot. När jag gick upp och skulla gå på toaletter hörde jag hur någon ropade på mej. Det va Ingegerd (I), barnmorskan jag hade i fredags. =) Gissa om jag blev glad. Hon sa att det var hon som skulle ha hand om mej den dagen.
Vi bestämde att droppet skulle sättas runt kl 8.45.

Henke och Becca skulle till Västerviks sjukhus för röntgen den morgonen. Per skulle gå utoch möta upp dom och ge dom våran nyckel till förrådet i lägenheten. Jag frågade om inte jag kunde få ta med mej droppställningen ut och säga hej iaf. Det fick jag..

Nu blev det inte riktigt så för bara någon minut efter kom värkarna igång med full kraft och jag fick spy som en gris, så Per fick gå ner själv. I berättade att det var för att bebisen låg i ett visst läge och droppet gjorde så att det satte igång ordentligt direkt.
Jag hade bestämt mej för att ha tens i början, men de hann jag inte ens få hem, Den skulle komma onsdagen efter. SÅ jag provade lustgas (vilket jag aldrig gjort innan). Förståa gången hjälpte det inte alls så dom ökade på dosen lite. Den hjälpte kanske lite men de gick inte att använda den eftersom ja fick spy ännu mer av det. Så ja fick vara utan helt och hållet ett tag. Till slut hade bebisen passerat det läget och illamåendet försvann.

Efter ca 1 1/2 timma var jag öppen 4 cm och jag fick äntligen ta epiduralen, Det var det bästa beslutet jag har tagit i hela mitt liv. Det var så otroligt skönt efteråt och ja lyckades slappna av och spara krafter.

25 minuter efter de kände jag att nåt var annorlunda. (det kändes som att ja skulle skita på mej). Jag frågade Per vart I var. Hon var tydlligen och fikade, en annan barnmorska kom in och sa att det inte var nån fara, för 20 minuter sen hade ja 6 cm kvar och det hade inte hänt så mycket på den korta tiden.
Jag skrek och bänade om att nån skulle kolla det istället för att bara ta för givet.
10 minuter senare kom I in och kollade. Det enda ja tjatade om hela tiden va att ja skulle skita på mej för trycket va nåt så fruktansvärt (ja gjorde ju aldrig de men de kändes så hela tiden)
När I hade kollat klart så hon bara till mej att det var dags att vända på sej och börja krysta. Jag hade alltså öppnats 6 cm på 20 minuer typ. Tänk om dom hade lyssnat på mej direkt istället?!
Enligt I hade de gått så snabbt bara för att ja slappnade av så bra när ja väl fick epiduralen.

Krystning va verkligen inte min grej. Höll på med det i ca 50 minuter.
Kl  12.17 var hon äntligen ute och kom upp på mitt bröst.
Hon var 49 cm lång och vägde 2935 gram, hon va stor för att va för tidigt född, ja hade inte velat vänta en månad till iaf.

Min förlossning var väldigt enkel och gick bra och jag behövde inte sy mer än 1 stygn även att det gick så snabbt som det gjorde.
Från att droppet sattes i tills hon låg på min famn tog de 3 timmar.

Däremot var det jobbigt efteråt, vi fick ligga på neonatal avd. t 2 veckor efteråt pga av massa skit, plus 4 1/2 månade svår kolik. Men man glömmer snabbt och detta år har gått alldeles för snabbt.

Totalt gick jag upp 20 kilo, och dom är bort nu plus lite till. Ville gå ner ytterligare lite till och de kämpar jag med just nu. Min gravid mage var inte alls speciellt stor utan hela jag var stor som en ladugårdsvägg =) haha!
Man kunde ju se vart ja blev stor med tanke på mina bristningar, ja hade inga på magen men däremot var rumpan full :D

Detta var hela berättelsen, när jag sitter här och skriver nu sitter jag med ett stort leende på läpparna hela tiden.
Jag funderat ofta på vad Per och jag gjorde innan Nellie fanns, vad gjorde vi då?? Kan inte tänka mej ett liv utan henne. <3

Blir ett väldigt långt inlägg detta men nu kommer bilder från det gångna året:


Sista bilden som togs på magen den 15 februari


Första gången Per höll.. <3


Första bilden med kläder på..
Underbar start på veckan =)

Idag har Nellie och jag haft en mysig och rolig dag. Både hennes och mitt humör har varit på topp. Dagen har sprungit iväg i en väldig fart. =) Härligt härligt!

Per känner sej dock inte så pigg, han har varit hängig idag och hostat massa. Är det nåt skit på gång nu då? Alla är ju sjuka så de är ju bara att vänta och se. Vill verkligen inte bli sjuk så vi håller tummarna för att det bara är över idag och att han är pigg i morron <3

För ett år sen precis idag började Per och hosta och va dålig under förlossningen, men de blev inte mer än så, han hostade massa och va hängig men de smittade inte. Men man vet ju aldrig med denna gång. Men visst är det lite konstigt. Han har inte varit sjuk sen dess men nu precis samma dag som förra året mår han precis likadant?

Nellie somnade på direkten ikväll, och under tiden Per sövde henne har ja slagit in paket. Kollade för en gång skull i reklambladen idag och kollade på Nettos reklamblad och såg att odm hade massa barbapappa saker. Ja älskar barbapappa och hoppas Nellie gör det också, så vi åkte ner och handlade massa sånt. Så nu har hon lite mer paket tills i morron <3

Nu ska ja hjälpa Per med hans eksem och sen ska ja kolla lite på tv. Sen blir de sängen tidigt ikväll.

Godnatt godnatt

Tillbaka ett år, 2010-02-21

Vakande på morgonen och det hade fortfarande inte blivit värre, inget hade hänt. Hopplöst!!
Frågade igen om jag inte kunde få åka hem, inte då!
Säger bara: tack och lov att det var OS på tvn, annars hade jag inte överlevt där.

Min kusin och dom hdae komit och blivit igångsatta. Vi hade rum vägg i vägg och gick och pratade med varande titt som tätt. Det var skönt att de några kände ansikten och som man kunde prata lite med.

Efter mycket tjat från min sida om att jag inte orkade vara kvar där tyckte dom att jag kunde ge mej ut och gå och se om jag kyckades få igång det den vägen. Kunde dom inte sagt det lite tidigare???
Per var hemma i VImmerby den dagen och jag gick fram och tillbaka längs sjukhuset hela dagen och pratade i telefonen.

På kvällen bestämde dom sej för att kolla om jag hade öppnats nåt mer och se om dom lyckades reta igång det. Jag hade kanske öppnats en halv cm..
Efter den undersökningen kan man säga att jag märkte att jag levde. Fy fan!!
Fick nån slags värktablett för att kunna sova för natten, vilket inte hjälpte för fem öre. Fick ha värmedyna också, den hjälpte mer. Fick gå upp och byta varannan timma då den blivit kall igen.

Om det inte kommer igång denna natten skulle det bli igångsättning dagen efter..

fortsättning i morgon..

1 dag kvar

Nu är det bara en dag kvar tills Nellie fyller 1. Idag fyller hennes syssling Casper 1 år.
Ska fira dom i helgen då vi båda familjer har en hel del kalas att styra med nu i veckan.

Har varit iväg och handlat lite nu, trodde Nellie skulle somna på vägen men de gjorde hon inte. Så vi får se när hon börjar känna sej trött.
Hon va jätte trött förut men hon har väl kommit in i andra andningen.
Ska sätta oss och läsa bok och mysa lite i soffan snart.

haha, görde Nellie skratta precis, när ja kollade dit satt hon och lekte med Baileys under toadörren, hon la under ett finger och han kom med tassen. Så söta!!

Nu är hon visst på väg hit så ja har nog inte mer tid för att skriva nu.
Hoppas på en bra start på denna vecka

Bilder från dagen..

Nellie har varit hur go och mysig som helst sen hon vaknade efter promenade hem från Pixies kalas <3
Jag blir helt varm i hela kroppen och kan leva på det ett bra tag =)

Här är bilder från dagen firande, dock inget från pixies kalas, jag fick inte med mej kameran som vanligt =/


hihi, nyvaken. Ruffs i bakhuvudet =)


Pappret var minst lika roligt som saken där i..


Ville självklart hjälpa till också

Det var det, i morgon är det inget firande för Nellies del utan vi kör resten på tisdag.

I morron fyller Nellies syssling Casper 1 år! GRATTIS!!

Två kalas-check

Idag har vi firat Nellie på förmiddagen och Pixie på eftermiddagen =)
Det gick verkligen jätte bra på kalaset, hon va lite misstänksam först men sen kom hon igång <3
Pixie är ju bara för söt. Hon är alltid glad och springer runt och leker för fulla muggar.

Nu väntar vi på att klyftpotatisen ska bli klar, ska snart steka köttet och sen blir det mat. Jag är jätte hungrig nu.

Sen kommer kanske Sandra och Stefan hit en stund. Dom ville ses en sväng och det passar oss utmärkt eftersom vi inte har nåt annat för oss! Ska träffa fru Krantz/Carsson sen och hjälpa till med sprutan också, tror jag?

Har tagit bilder under dagen också och Nellie älskade sin "bobbycar", hon åkte runt med morfar och pappa och sa mmmmm mmmm. Så söt! Mitt underbara lilla hjärta.

Ska steka kött nu, ha en skön söndag, det ska vi försöka ha öven att jag har ångest över att Per ska jobba i morgon igen =/

Tillbaka ett år, 2010-02-20

Jag fick fortfarande pencilin var 6:e timma. Frågade även på lördagen om jag inte kunde få åka hem, jag hade ju inte ens ont i magen och värkar, men inte då!
Våran lägenhet skulle städas ur, men det fick snälla svärmor ta hand om istället eftersom jag inte fick åka hemåt.
Dom på förlossnignen var helt säkra på att det skulle sättas igång av sej självt snart. Sen skulle det ju bara bli krångligt om jag behövde åka ner var 6:e timmar pga pencilinet.
Om inget hade hänt till den 22 feb skulle det bli igångsättning, det får bara gå 3 dygn om man har tidigt vattenavgång.

Detta var den drygaste och tråkigaste tiden i mitt liv (kändes det som just då iaf)- Min kusin och hans tjej hade tid för igångsättning dagen efter så ja ringde till honom och sa att vi redan låg inne och väntade på dom. Han blev lite paff samtidigt som han tyckte de va häftigt att vi skulle ligga där samtidigt.

Fortsättning i morgon...

Svinkallt

Nu har jag varit och handlat lite fika tills mamma och dom kommer nu på förmiddagen. Dom ska fira Nellie idag. Pappa jobbar på tisdag så dom kan inte komma då. Men de funkar ju lika bra idag =)

Höll på att förfrysa ute.. fy fan!

Idag ska vi på kalas hos Pixie kl två, vi stannar nog inte länge för Nellie kommer inte va speciellt glad, de är vad jag tror iaf. Till och börja med ska hon sova just då och sen har hon ju kommit i en kris just nu.
Är tänkt att vi ska gå ner, ja hoppas verkligen att de blir lite varmare, annars blir de faktiskt bilen. Är för kalt ute för att ja ens vill tänka på att ta ut Nellie.

Nu ska ja ner i lekhagen och mysa med Nellie <3

Tidningklipp

Kan väl säga att ja kom på alldeles för sent att skicka in kort i tidningen på Nellie som fylle rår på tisdag. *ångest*
Men vi ska skicka in nästa lördag istället.
"Noelle" hade skickat in en bild iaf <3

Per är iväg och har match nu och ja försöker sysselsätta Nellie, hon är på br ahumör just nu, men det kan vända väldigt snabbt. Undrar om hon kommit in i nån 1-årskris. De är inte klokt vilket humör hon har. Och det har ara kommit helt plötsligt denna vecka..

Ska placera mej på golvet tillsammans med Nellie nu och leka lite innan det är dags för eftermiddagsvilan.

Tillbaka ett år, 2010-02-19

Vaknade tidigt och skulle fortsätta plocka och packa så att det mesta var klart tills alla möbler skulle köras på eftermiddagen. När ja klev upp ur sängen kändes det som att jag kissade på mej. Eller som att det droppade kiss iaf. Jag hade ju hört och läst att man kunde börja "läcka" urin och få svårt att hålla tätt så jag tänkte inte mer på det.
Men med tanke på slemmet i toan igår och att ja faktiskt hade lite ont i magen ringde jag till förlossningen och dom ville att jag skulle åka ner så dom fick titta på det. Tror jag fick tid klockan 14.00.
Innan jag bgav mej fikade jag med mamma och Emma på brödstugan. Per kom dit på sin frukost också och det var där som första jag berättade för honom att jag skulle åka ner. Man såg paniken i Pers ögon, jag va inte nervös, det var ju 1 månad kvar..

Eftersom vi skulle flytta och bära stannade Per kvar hemma och Sandra följde med mej ner dit.
När vi kom in på förlossningen fick jag först gå in i undersökningsrummet. Sandra fick vaara med mej hela tiden...
Hon undersökte mej och frågade om jag hade haft ont för livmodertappen var helt borta och jag var öppen 1 1/2 cm.  Jag hade ju haft ont men inte så ont som jag trodde man skulle ha.
Efter ett tag visade hon in oss i en förlossningssal. jag ringde till Per och sa att vi hade fått en sal men att vi snart va på hemväg.
Barnmorskan vi hade var jätte bra och skojfrisk så vi hade det bra där =)
Vi fick sitta i salen och vänta ett bra tag, sen till slut kom hon in igen och gav mej kläder och sa att jag skulle duscha och göra mej iordning. Ordning för vad!?
Ringde till per igen och sa att jag bara skulle duscha men sen kommer vi hem. Ja tror jag var i chock och inte fattade nånting. Per lät mer och mer panikslagen. Sandra och jag satt bara och skrattade hela tiden och va nervösa.

Vi gick och duschade och jag tog på mej kläderna..
Vi satt återigen i salen och väntade, barnmorskan kom in igen. Jag frågade om jag fick åka hem. Hon svarade att jag inte fick åka hem utan att jag snart skulle bli mamma!! :S, Eh, va! Nej.. jag måste hem och hjälpa till och flytta.
Hon ville sätta i nålen i handen för att jag var tvungen att ha pencilin insprutat var 6:e timma eftersom jag hade tidig vattenavgång. Det var då jag verkligen insåg att jag itne skulle få åka hem.
ringde till Per en tredje gång och sa att han nog var tvungen att komma och byta av Sandra och packa väskan. Inget sånt var ju gjort heller, inget var packat..

Flytten hemma va i full gång men tack vare underabra vänner och familj så fortsatte dom att flytta åt oss <3

Min barnmorska slutade sitt skift och jag kommer så väl ihåg att jag frågade henne om inte hon kunde ha hand om mej när det var dags att föda. Hon klappade mej bara på axeln och sa att hon skulle va ledig hela helgen och att när hon började på måndag var jag redan mamma.
Jag fick panik!!!
Per kom till slut och då var det dags att äta frukost och sen sova för natten.

Fortsättning i morgon...

Lyxigt

Idag fick jag ligga kvar, jag va inte alls trött och trodde verkligen inte att jag skulle somna om. Men de gjorde jag till slut. Per och Nellie har varit iväg och handlat och varit hos min mor och far en sväng. Ja låg och drog mej enda till tio. Det är lyxigt, tror visserligen inte jag kommer somna så lätt ikväll men de får bli som det blir med det. Det var värt de iaf.

Nu väntar jag på att Sandra ska höra av sej, hon ska följa med mej och handla, sen ska vi ta en fika på stan också. Ja måste handla födelsedagspresent till Pixie, vi ska på kalas hos henne i morgon.
Undrar hur det ska gå eftersom Nellie inte verkar tycker om andra barn helt plötsligt. Men de går nog bra, är väl lika bra att hon träffas andra barn så han kanske ändrar uppfattning?!
Är en väldigt dum tid dock, Nellie sover alltid mellan 14.00 och 15.30 typ och vi ska va där kl två. Vet inte hur vi ska göra med de men vi får väl strunta i för middagvilan och gå ut och gå nån timma innan så hon sover då, sen får vi hoppas på att hon är trött när vi går hem också så hon somnar en liten lur då med.

Hoppas vi får en härlig lördag! <3

Snabbstädning

Per och Nellie är iväg och handlar blöjor och jag passar på att dammsuga, har dammsugat av och vikt tvätt och sånt nu. skönt och få lite gjort iaf. Vi har en hel del kvar som vi får ta i helgen.

Längtar tills vi kan få i ordning i garaget!! Ja vill så gärna få iordning på Nellies- och gästrummet. Känns som att vi aldrig kommer komma dit =/

snart kommer Therese hit en snabbis och ska hämta lite grejer, sen ska Nellie och jag bada innan det är tajm för Let´s Dance, ska till fru Krantz och hjälpa henne med sprutan också <3

Hoppas kvällen fortsätter lika bra som dagen har varit, den här dagen har varit bra trots Nellie superduper dåliga humör när hon inte får som hon vill. Jag antar att det tillhör och att hon är av den värsta typen =)

<3

Härligt med fredag <3

Vet inte vad som hände med Nellie när de va dags för eftermiddagsvilan. Hon ville inte sova kan man väl lugnt säga. Hon skulle bara va i famnen och skrek som en galning. Efter en timma lyckades jag få henne att somna i våran säng och kunde sen bära över henne till hennes egen.
Hon kanske inte va helt redo för att sova, hon sov ju till elva idag i och för sej. Men ja tyckte hon verkade trött. Men men, de va hon uppenbarligen inte.
Kan säga att efter de sista dagarna nu är ja överlycklig över att det är fredag!!

Ska kolla lite på top model nu, ska bara ladda upp lite bilder sen igår och idag..

:


ha en härlig fredag kväll.

Njut!!

Blivit fel

Har skrivit massa inlägg dag för dag nu fram tills Nellie föddes och publicerat två st. Glömde ändra datum på dom så dom har hamnat några inlägg ner. Ska försöka se om ja kan fixa det andra så det kommer på rätt plats i morgon =)


Nu har vi precis kommit hem från Becca och Eric, Nellie blev totalt vansinnig när vi skulle åka. Men nu plockar hon i skötväskan och är nöjd igen =)
Snart kommer Per hem också<3

Egen vilja

ho ho ja ja!
Nellie har varit på super dåligt humör hela kvällen. Hon vet inte själv vad hon vill. Det enda hon gör hela tiden är att skaka på huvudet och säga nää.
Får hon inte som hon vill sparkas det och skriks.. herre gud. Hoppas detta går över snart.
Tanden har spruckit i genom nu iaf så vi kan ju hoppas på en lugn natt nu.

Ska tömma lådan nu sen ska ja sova!

Natti!

Humör har hon iaf

Sen vi kom hem vet jag inte vad det ahr varit med Nellie, hon har gjort mej precis vansinng. Bara göra saker hon inte får och sen skriker hon och sparkar värre än jag vet inte vad. Slänger sej i famnen och på golvet. Hon verkar inte riktigt veta vart hon vill vara. Förstår inte hur det kan finss sånt humör i en sån liten kropp. Ja kunde inte re henne till slut.
Men nu sover hon iaf, och jag hoppas på ett bra tag! Men de kommer nog inte hända. Hon somande ju på vägen hem ifrån Therese och dom så hon har ju sovit en del idag redan. Men vi får se.

Sen bara ett par dagar tillbaka har hennes humör blivit helt annorlunda, jag förstår inte?!

Hemkomna

Nu är Nellie och jag hemkomna från Therese och Isac, det har varit jätte trevligt.
Tyvärr verkar Nellie ha kommit in i nån fas då hon är rädd för andra barn, eller rädd och rödd vet jag inte. Hon blir ledsen iaf. Hon har inte alls varit det innan men nu ska hon bara va i famnen hela tiden typ. Tråkigt..
Men ja hoppas det är nån fas hon går i genom.
Kanske har blivit mammig och pappig nu, de har hon ju inte alls varit innan.

Har börjat tänka tillbaka ett år nu, har skrivit ett inlägg om denna dag för att år sen, ska publicera det efter detta inlägg.
Nu ska ja gå och underhålla mitt barn igen som är på sitt allra sämsta humör idag!


Umgänge

Ikväll va de tänkt att vi skulle varit hemma. Men de blev ändrade planer =) Tror det va bra, för Nellie och jag har inte varit ute nånting alls idag. Vi har bara varit hemma.
Nellie har ätit pannkakor tillsammans med oss idag. Hon verkligen värkte i sej, en och en halv pannkaka blev det.
Hon verkade inte alls hungrig när det va gröt dags och vi visste inte alls om hon va hungrig heller eftersom vi inte hade gjort som vi brukat med maten. Men vi gav gröt iaf. Tror vi gav för mycket, hon fick upp lite efter att vi kommit till Becca och dom, men de kanske inte är så konstigt eftersom hon ålar på magen hela tiden och sen kanske hon inte va helt hungrig heller efter den måltiden hon fick me pannkakor.

Jag tycker det är så svårt med hur mycket mat dom ska ha. De är så tråkigt när det kommer upp igen, men de kanske är bra i och för sej, då vet man ju att dom fått i sej tillräckligt och att överflödet kommer upp.
Hur mycket äter era barn under en hel dag?

Jaja, nog rett om det nu.

Ska snart lägga mej, jag är trött!

I morron ska vi ut till Therese och Isac en stund, blir inte långvarigt men en liten lek och prat stund är alltid trevligt =)

Hoppas er dag varit bra!

Tillbaka ett år, 2010-02-18

Morgonen efter var jag i full gång med att packa och styra i lägenheten. Höll på fram tills Per slutade jobba och direkt när han hade slutat åkte vi och ett gäng kompisar upp till huset och packade upp. Vi va tvugna att få upp så mycket som möjligt eftersom vi skulle köra möblerna i morgon (2010-02-19). Jossa, Sandra, jag och Per va kvar där upp till sent på kvällen. Ja började bli trött och vi va allesammans i Nellies rum och monterade upp en byrå. Vi skrattade och skojade då det inte gick jätte bra att få ihop den!
Det som satte igång allt skratt var när Jossa skulle hämta hammaren i vardagsrummet och snubblade och höll på att sätta den i gupsväggen :D
När vi satt och skrattade fick ja plöstligt ont och kunde inte sitta på rumpan, fick böja upp den hela tiden åt olika håll, Det gjorde ont och ja förstod inte vad det var, men till sist släppte det av och vi skulle bege oss hemåt. Jag passade på att gå på toan innan vi åkte och när ja kissat klart och skulle spola såg de ut som slemmproppen hade gått. Sa det till dom andra men tänke inte mer på det sen, det va ju inte dags än liksom...

fortsättning i morgon...

Tillbaka ett år, 2010-02-17

Idag för 1 år sen var jag på MVC på kontroll. Ritva hade sagt till mej varje gång att jag inte fick bära och stressa inför våran flytt till huset.
Men denna dag sa hon att ja fick hjälpa till lite iaf, bära lätta kartonger och packa lite. De tog jag till mej direkt =)
Vi skulle flytta två dagar senare och vi hade 1 månad kvar till BF.
Vi var i lägenheten och packade allt som vi inte hade användning för. Vänner hjälpte till och vi körde upp kartonger till huset och började packa upp lite.
Allt kändes bra och jag tyckte det funkade bra med magen att bära.

fortsättning följer i morgon.....


Snart ett år sen

Sitter och knåpar på att ja ska skriva tillbaka ett år snart. Våran resa till att bli föräldrar började ju nu på torsdag om man räkna tillbaka ett år. Ska skriva tillbaka år för år vad som hände och våra tankar. Usch vad tiden har gått snabbt, 1 år sen, helt sjukt! Ja får panik. Nästa tisdag är de 1-årsdag också. Puh!!
Har inte haft tid att skriva idag, vi har haft fullt upp.
Nu ska Nellie snart sova och ja ska fortsätta skriva ner  allt som hände för ett år sen =)

Blev bra till slut

Denna dag blev till kväll den med. Den har gått över förväntan, Nellie har varit lite trött och gnällig men de kan va mycket värre så ja ska inte klaga. De är ju inte konstigt att hon är gnällig, hon är väl också trött. Hon sover ju inte heller om nätterna. Men hon sover inte mer på dagarna heller så hon är väl trött stackarn. Det är en tand uppe osm är på G, vore tacksam om de kunde komma flera tänder samtidigt istället för en åt gången. Lagom när den är igenom och de sovs ordentligt en natt och man blir glad så är de dags för en tand till.. Men så är de ju, ja kan inte göra nåt åt de, inte Nellie heller.

Ikväll har vi varit och gått en promenad med familjen Krantz/Carlsson sen drack vi lite kaffe. Vi va hemma skapligt, de va skönt, då hann ja fixa lite här hemma. Diska och sånt tråkigt, samt plocka upp och pyssla med mina ljus som kom idag. Har verkligen blivit en ljusmänniska, ja älskar att tända ljus och mysa ner mej en stund på kvällen.

Per söver Nellie nu, hoppas på en bra natt.

Får se va vi hittar på i morron då våran vanliga förmiddagsdejt är upptagen. Men vi ska nog hitta på nåt kul, om nån har nåt förslag välkommes de tacksamt =)

God natt på er.

Bula och bajs prat m.m

Igår kväll hade inte Nellie nån bra kväll, hon va på bra humör men de gick inte riktigt henns väg kan man säga.
De började med att hon försökta bajsa en sissodär en och en halv timma. De gick inte, hon tog i för kung och fosterland men de kom inget. Hon va hård i magen dagen innan de vi förstod att de skulle bli jobbigt igår.
Per åkte iväg och tränade och vi va kvar hemma... Nellie kröp omkring på golvet och kag plockade och styrde. Till slut hör ja världens gallskrik och gråt, förstod först inte vad som hände, men ja såg att hon bajsade och de gjorde ont. Hon grät krokodil tårar och hade jätte ont.
När ja lyfta upp henne kände ja nåt jätte stort och hårt i blöjan, stackars barn. Ja fick absolut inte torka i stjärten efter denna händelse. Vilket ja förstår, usch va de måste ha gjort ont. Ja tror ärligt talat inte ens ja ja klämt ut nåt så stort nån gång. De va stenhårt och hon bara fortsatte gråta. =(

Efter nån halv timma gick de över iaf och hon började krypa omkring igen och va glad. Dröjde inte alls länge innan hon började gråta igen, ja bara hörde en stor duns och sen skrik, när ja väl fick syn på henne förstod ja va som hade hänt. De va en inbuktning i pannan och hon va röd och blå. På den korta stunden ja höll om henne hann de bli världens största bula. Usch, vad man mår dåligt som mamma när ens barn gör sej illa.
Bulan gick ner sej ganska snabbt och Nellie blev glad igen när hon fick sitta och plocka bland sina sängkläder.
Hon verkade inte ha ont heller då hon satt och slog sej själv där och klappade och hade sej.

de va de de. Nu vill inte Nellie att ja ska sitta här mer så ja ska gå till henne, hoppas verkligen på att hon vill vila nu på förmiddagen, för de vill jag =)

Jobbig natt

Inatt har ja inte sovit nånting alls känns de som.
Nellie har vaknat hela tiden, ja har inte hunnit somna i mellan, ibland har Per tagit henne men de kvittar, ja har ju vaknat iaf och inte kunnat somna om.
Sen klockan fyra har Baileys skrapat på dörren också så denna natt har varit hemsk!
Ja är så trött så ja känner mej spyfärdig!! Men vi ska nog klara denna dag också.
Vi ska snart bege iss och handla lite.

Hoppas vi får en bra tisdag allihopa!

Bild

Orkar inte skriva nåt så ja lägger bara upp en bild på Nellie och Jossa son ja tog när hon va och hälsade på oss idag <3


Klossar

Nellie sitter och leker med sitt torn med stora fyrkanter som hon fick av farmor och farfar i stockholm.

Vi har haft en ganska bra dag idag. Vi va förbi hos Camilla och Caser idag men de gick inte direkt jätte bra. Nellie va jätte rädd för Casper, han fick inte öppna munnen och prata alls innan hon började lipa. Och han fick verkligen inte röra henne. Vad nu detta? Hon har aldrig haft problem med de innan?!

Efter de kom Jossa förbi en sväng iaf, de va trevligt, vet inte när vi träffades senast?

Nu har Per varit hemma på lunch och åkt tillbaka igen, ja ska snart ta upp Nellie och mysa lite innan de är dags att sova eftermiddagsvila för hennes del. Hon verkar inte jätte trött nu så ja väntar nog ett tag till.

Smirnoff är jätte gosig och går runt med svansen runt Nellie hela tiden, =) Hon tycker de är roligt och hon skrattar åt honom.

De va de hele! Hej!

Helgen i bilder

Våran helg har varit bra till och från.. ja säger inte mer. Orkar inte re i de, ja lägger se bakom mej istället.

De är hur som helst skönt att va hemma iaf.
Vi har tagit lite bilder under helgen, plus att vi ikväll försökte ta bilder på Nellie i hennes fina klänning som farmor har köpt för länge sen. De gick inge bra, hon vägrade sitta stilla och gjorde bara massa miner. Sen kan ja känna att de verkligen inte är Nellie att vi så uppklädd, de är inte hon.. Men den va lite stor än så vi kan göra ett nytt försök senare igen..

:


Nellie sitter och plockar ur våra saker i väskan..


Stolen på rummet va roligt att resa sej mot =)

Sen va de de där med klänningen...


Bus med moster nu på kvällen med <3

God natt, nu lägger jag mej på soffan!


Blev inge bra

Hade precis somnat här ute på soffan och Per och Nellie skulle sova i sovrummet. Precis när ja hade somnat vaknar ja av världens oljud. Per ligger i sovrummet och snarkar värre än ja vet inte vad!!! Ja kunde inte somna om och ja på skit sur just nu, ja vet att han inte kan rå för de.
Ja fick gå in och väcka honom för att han inte ska väcka Nellie som verkligen behöver sova.
Vad ska ja göra nu då?!?!?!?

Mitt dåliga flyt och humör fortsätter visst även hemma... tråkigt!

Mysigt

NU har både Per jag och Nellie sovit en stund.
Henke och BEcca har varit iväg på naturhistoriska museet =)
Nu inväntar vi Issa och Daniel som ska komma hit en sväng och hälsa på oss sen ska vi bege oss iväg och äta nånting innan bravaderna drar igång på casino cosmopol =)

Vi blev inte alls långvariga på stan idag. De va svinkallt och de gick knappt inte att ta sej in i en enda affär pga rulltrappor. Och i dom får du ju inte dra vagn. =/ t.o.m i en leksaksaffär va de så. De tycker ja är konstigt att dom inte fixar hiss då. Då finns nog många som har vagn menar jag. Dåligt dåligt!

När vi hade ätit på stan och va på väg hem lossnade världens isflak från taket. Hade de inte varit pga ett litet tak som vi precis va under hade antingen Henke, Per eller Nellie fått de på sej. Fy fan vilken tur vi hade. Flaket va inte litet heller. Så då sprang vi typ hem sen för vi tyckte de va lite läskigt.

Nellie har fått leksaker idag som hon tycker om. "mat" leksaker. Eric har ju sånna och hon kan sitta och leka med dom hur länge som helst där. Tror dock inte de va lika kul att leka med dom utan Eric <3

Nu ska vi förbereda Nellies mat och sen kommer nog Issa! SKa bli skit kul att träffa henne!

Jättegnällig Nellie

Nu ikväll har vi suttit på rasturangen på hotellet och käkat mat. De gick sissodär kan man väl säga. Nellie har varit jätte jätte gnällig. Enda gången hon inte skrikit är när hon ätit. Och de kan hon ju inte göra hela tiden liksom.
Till slut gick ja upp med henne på rummet och klädde på pyjamas och gav vällingen, hon somnade på två röda. Hon va helt färdig stackrn. Nu i efterhand kan man ju förstå de eftersom de har varit väldigt myvket nya intryck idag.
Usch så värdelös man känner sej som förälder när man kommer på sånt i efterhand.
Nu sover hon iaf gott här i sängen bredvid mej.
Vi har en babyvakt på Pers mobil som va använde igår men ja vill helst inte göra de idag. Vi bor så långt bort man bara kan på hotellet och igår vaknade hon och va ledsen när vi satt där nere och de kändes som en eviet innan ja kom fram. Hon va helt förstörd och snoret rann.
Nu väntar ja på att dom andra ska dricka kaffe klart sen ska vi sätta oss på Jon och Millas rum. Dom bor precis breid så de är helt okej för mej.

Dagen annars har vait bra tycker jag. Mitt humör har väl pendlat precis ika mycket som Nellies tror jag men är e lätt att ha med barn här. De har funkat hundra gånger bättre än kunnat tänka mej men iaf. Puh!!

I morron ska vi på stan en sväng sen ska Per och som troligtvis iväg på nåt museeum, ja är inte de minst intresserad så ja ska va med Nellie under tiden. Ska kolla om Issa kanske vill ses då? =)

Jaja, ska passa på att kolla lite på tv nu sen ska ja invänta resten av gänget. Blir sängen tidigt ida, jag är trött.

Hoppas ni andra har de bra, de har vi, de är nog bara jag som är ganska känslig och gnällig!

Helvetesresa

Resan upp till Stockholm igår va hemsk, och då menar ja verkligen hemsk! Vi satt i en bil ca 7!! timmar pga av väder och olyckor överallt. De va stop överallt ju närmre stockhol man kom.
Vi blev osams och visa versa men efter kl nio igår kväll kom vi äntligen till hotellet och kunde lägga Nellie och få lite mat i magen.

Nellie har sovit jätte bra inatt, hon har bara vaknat två gånger. Och alltid annars brukar vi ju vakna av henne, inte idag. Då fick vi t.o.m. väcka henne eftersom vi hade bokat dejt på frukosten tillsammans med alla andra. Vi väckte Nellie kvart över sju.

Hon vill inte riktigt sova på mässan idag men till slut så.
Milla, Millan, Becca och jag och Nellie åkte tillbaka tidigare eftersom Nellie skulle sova och ja gärna ville lägga mej också. När vi kom tillbaka till hotellet funkade inte våra nycklar in på rummet. Sen när Nellie väl hade somnat och tuttade så gott på nappen stormade en städerska in på rummet. Och givetvis vaknade hon... tog en timma innan hon somnade om igen och hon sov bara en timma. Jippie säger ja då eftersom vi har bokat bord till kl halv sju. Nellie kommer va jätte trött då. Men de blir som de blir. Ja får strunta i att äta i värsta fall.

Nu är Nellie gnällig så de är bäst ja tar henne. Per har fortfarande int ekommit tillbaka från mässan!!

Nu så

Nu väntar vi bara på att Per ska vakna. Ja har sovit lite och Per ville ocks¨sova litegran innan vi begav oss. Ska snart börja förbereda Nellies välling som hon ska äta innan vi åker.
Sen börjar resan. Ska stanna och äta på vägen med. Kan va skönt att slippa de när vi kommer fram. Nellie måste ju hur eller hur stanna och äta och då kan vi lika gärna stanna där vi kan äta också.
Stannar förhoppningsvis på nåt McDonalds, då de typ bara är där jag äter.

Nu ska ja väcka Per och ta tag i resten!
Hoppas vi får en trevlig helg nu allihop <3

Packning-check

Nu är de bara Nellie salvor och sånt som ska ner. De sista.
Det är inte lite saker som ska med när man har barn. Det är inte alls som när bara Per och jag åkte iväg.
Men de har väl sin charm det med.

Väntar på att kaffet ska rinna ner nu och hoppas på att ja piggnar till lite. Jag hoppas att Per kommer hem så ja kanske hinner lägga mej ett tag iaf.
Vågar inte somna i bilen så det här är min enda chans. Om ja inte får lägga mej en stund på hotellet när vi är framme förstås? =)

Nellie plockar fortfarande runt o skötväskan. Hon älskar att plocka och styra med den. Och det är helt okej för mej.

Pappa undrade om ja ville jobba åt honom nästa fredag. Vet inte hur ja känner för de riktigt. Ska fundera så får vi se.. är väl ingen omöjlighet direkt.

Nu är strax kaffe klart och jag ska äta min munk som ja köpte på konsum nyss :P

Trött=sur

Idag är mitt humör ännu sämre än vad de varit senaste dagarna och då har dom varit hemska. Har kommit på en förklaring nu iaf, jag har trött!

Inatt har ja inte sovit nånting mellan tolv och halv fyra! Nellie har vaknat hela tiden och de är ju jag som har hand om henne på nätterna. Så ja har inte hunnit somna om innan hon vaknat igen. Baileys har klöst på dörren så ja har sprungit upp och ner! En skit natt rent ut sagt.
Packar de sista nu, eller försöker iaf. Nellie packar ut och jag packar i. Hon tycker de är jätte kul så hon får väl fortsätta tills Per kommer hem. Då packar vi verkligen ner de sista. =)

Känner inte alls för de här nu, usch! Men de kommer bli bra. Ja ska inte klaga. De blir ju vad man gör de till, visst?

Nehe, fortsätta med allt styr här hemma kanske.. är en del som behöver göras då vi ska va borta tills på söndag..

Glömsk

Nu har Vi varit iväg i Frödinge och fikat och lekt tillsammans me Cissi, Noelle, Therese och Isac. =) de är så otroligt kul nu när odm är lite större och verkligen sitter och leker med varandra. Dom pratar och står i.
Hängde min kamera på dörrhandtaget så verkligen inte skulle glömma den denna gång. Men visst förstår ni, ja öppnade dörren och gick och missade att ta med mej den igen. Men ja hoppas på att få kopiera lite bilder från Cissi och Therese istället.

Nellie va helt slut när vi kom hem, är tveksam på om hon över hvuud taget sov nåt på vägen ut. Om hon inte gjorde de är de förståligt om hon är trött. Framför allt eftersom hon har lekt med massa barn också.

Tror ja lyckats fått ihop folk till Blingo party nu också. Hoppas dom ja frågat vill komma, eller några av dom iaf. Vissa vill komma men kan inte handla, och de gör inte mej nåt. Tycker de kan va kul om dom vill titta iaf. Har inte bestämt datum än men nu tror ja iaf att ja kan boka datum =) Så får vi hålla tummarna med resten. Ja vill ju gärna se kläderna och handla iaf!

När Per slutar ikväll ska vi handla direkt till imorron och sen hem och laga mat. Vet inte vad vi ska äta riktigt, ja är sugen på tacos!! Blir ju inget på fredag eftersom vi är i stoclholm då ju.
I morron ska vi åka. Möbelmässan, har sett fram emot de här jätte länge nu, men nu när resan närmar sej känner ja inte för de de minsta. =/ tråkigt. Men ja tror de blir bra. Ska träffa Issa också och de ska bli himla kul!!
sen är ju Henke och Becca med också. Då blir resan genast mycket roligare :D

Nehe, Nellie sover ju redan och ja ska inta soffan med lite mys med Baileys.
Han har börjat skirka nåt så pass igen, fattar itne varför, de har varit lugnt ett tag nu. Jobbigt och höra hur han sitter och skriker (jamar) hela tiden. Framför allt när man försöker sova.


Trötta jag

Idag hade inte Per gått upp när Nellie vaknade. Hans klocka hade ringt kl se men han hade somnat om igen. Kl halv sju vaknade Nellie och ville över till min säng. Men ja ville inte lyfta över henne dit förrän Per hade gått upp. Om nu mot förmodan skulle somnat så lär hon ju vaknat när Per behagat att gå upp.
Men de blev inge bra iaf, Per gick upp direkt och ja bar över henne. Hon va inte de minsta intresserad av att somna om då hon såg att Pappa gick upp och gick uu i vardagsrummet. Så vi har varit upps en strax innan sju.

Ja hoppas innerligt att Nellie somnar en stund på vägen ut till Cissi idag, Vi ska träffa Cissi, Noelle och Therese och Isac. Ska bli himla kul. Träffade ju Cissi och Noelle en stund igår och hjälp vad hon vuxit, ska bli jätte kul att se lilla Isac med, han lär ju ha vuxit massor eftersom de va så länge sen ja såg dom.

Nu skriker Nellie och har ätit klart och vill ner på golvet.

Dansar

Nellie har börjat dansa massa nu, hon ristar på huvudet och benen går som ja vet inte vad. Hur gulligt som helst är de. Inga barnlåtar funkar men gammal musik diggar hon gärnet.
Hon kommer nog tycka om att åka med farfar i raggarbilarna sen och lyssna på gammal musik =)

Vi har varit hos mamma och pappa en sväng. Och nu har vi handlat lite. Blir köttsoppa till mat idag då Per ska iväg och klippa sej direkt efter jobbet typ. Då är de smidigt med snabbmat.

Nellie sover en stund nu, hon somnade i bilen så ja tyckte hon kunde få sova en stund till. Vi gick ju upp kl sju idag vi. Flyttade över henne till mej i sängen men hon ville inte somna om. Hon hade bajsat så ja förstår att hon inte ville somna om me de i blöjan =)

Men de har funkat bra. Nu när hon vaknar ska vi bege oss till Becca och Eric en stund och leka lite.

Jag är trött idag. Tror Nellie humör och utbrott igår gjorde mej trött. Helt sjukt va hon höll på igår. Hon brukar ha humör men inte såhär som de va igår. puh!

Ska plocka lite med kläder som behöver vikas och läggas in. Sen ska ja väcka fröken.

Jobbigt

Idag efter att Nellie vaknade efter eftermiddagsvilan har hon varit på så fruktansvärt dåligt humör. Man har inte kunnat gjort nåt alls med henne utan att hon skrikit och sparkat som en galning. Tror hon börjat förstå att hon är en egen person nu.
Vi åkte till Zäta och hennes föräldrar en stund och först gick de lika dåligt där med men sen kom hon igång en stund. Vi satte på musik och hon dansade lite. Hon kan dansa massa men hon hade så mycket annat att titta på där så de gick inte så bra. Sen satt hon på golvet med Zätas pappa och pillade på hans iphone. Då va hon nöjd.
Hon kommer definitivt bli en prylnörd som hennes pappa. För så fort hon ser nåt eletroniskt eller mobilt så ska hon bara ha de.
Vi hann även med en tur till Becca och dom. Hon satt och lekt så nöjd på Eric´s rum. Men så fort man ska ta ut henne därifrån blir de lika mycket liv igen...

Nu väntar ja bara på att Per ska komma ut efter att ha sövt henne. Då ska ja äta chips och dip. Per kanske ska äta grönsaker och dip. Ja har gjort iordning de iaf ifall han vill ha? <3

Emma har varit här och tagit lite kort med. Jag har tagit några, men bara under tiden hon stod med mej i köket.

Här kommer dagens bilder iaf.. :


Når nästan upp till bänkskivan..

Nu ska ja inta soffan!

Trevligt umgänge

Idag har vi haft fullt upp. Har inte kollat till datorn över huvud taget knappt förrän nu.
På morgonen va Nellie och jag och körde mamma nägra ärenden på stan. Sen kom Therese hit och fikade med oss hela förmiddagen.
Nellie har inte sovit nåt på förmiddagen så ja tog vagnen en svän goch tog en lite promenad med Becca och Eric innan Per hade lunch. När vi kom hem igen va Nellie jätte trött vilket inte alls är konstigt eftersom hon oftast sover lite iaf å förmiddagen.
Hon somnade lite tidigare idag på dagen, känner mej så elak om ja tvingar henne att va vaken.
Hon vaknade till en sväng nyss och va ledsen, tror hon drömde nåt, men hon somnade om igen tack och lov.

Ikväll ska Per träna, får se om vi kanske beger oss ner till Zäta och hennes föräldrar en stund. De gick ju så bra sist så de ska nog inte va några problem idag heller =) Men vi får se hur vi gör, de är inget bestämt än.

Är så sjukt sugen på nåt, men ja kan inte komma på vad. Pepparchips kanske? Kanske skulle slänga ner mej i soffan med en liten skål chips :P

Ja gört!


Bus med pappa

Vi har haft en helt föträfflig dag idag. Vi har fått massa gjort. Har hjälpt pappa och mamma med deras nya säng.
Och nu på kvällen va vi hos Becca och dom en sväng.
Ja badade med Eric, de va kul. Han är ju för söt =) Sen begav jag mej hemåt, då busade Nellie med Per medans han tog kort. De händer inte ofta vill ja lova. Att Per tar kort menar jag. De händer mer nu när vi har en bättre kamera. Innan hände de aldrig nästan.

Så ja tänkte lägga upp några av hans bilder :
Man kan ana lite hår nu iaf =)

Ska dricka cola och äta nån slags choklad i soffan nu och kolla på time out innan vi ska in i sängen och sova.

Full fart

Denna morgon har vi haft fullt upp. Vi har fått massa gjort och de känns jätte bra.
När Per hade kommit upp gick ja ut och städade bilen och sen har vi slängt ut alla våra kläder och rensat och städat i ordning massa. Nu ska ja fortsätta i tvättrummet och plockan bland alla handdukar och sånt.
Har legat på soffan en stund nu medans Per och Nellie är iväg en sväng.

I eftermiddag ska vi hjälpa mamma och pappa med deras nya säng. Dom hinner komma hem innan materialmännen stänger så de va ju bra =)

Nellie tyckte de va jätte roligt att riva bland mina strumpor och allt medans vi plockade i garderoben:


...busunge!!

Frukost

Försöker ätamin frukost i lugn och ro här vid datorn. de gå ringe vidare, Nellie verkar vilja ha uppmärksamhet.
Har varit och handlat nybakade baguetter på konsum. Mummsigt.
Ska snart sätta på mej lite kaffe också tänkte jag. Bara Per har tänkt att vakna snart.

När han har gått upp ska ja gå ut och städa bilen. Kan ju va trevligt att ha en fräsch bi ltill vi åker till stockholm nästa helg. Bäst att ja göra de idag då vi inte har spciellt mycket inplanerat. Resten av veckan verkar bli fullt upp =)

Har sovit ganska bra iaf, men va spelar de för roll, ja är lika trött iaf. Men man piggnar ju till bara man kommer upp.

Hoppas ni får en bra söndag.

mamma och dotter mys <3

Ikväll är Nellie och jag ensamma hemma. Per är iväg hos Henke och Becca en stund. Nellie har inte varit på direkt jätte bra humör, men hon va väldigt trött märktes när ja skulle ge henne välling och hon skulle sova. De tog inte alls lång tid innan hon somnade.
Så nu är flaskorna diskade och lådan tömd. Då väntar sängen för mej med eftersom ja ska ha morgonen i morgon istället eftersom Per ska spela när han kommer hem också...

Har haft en bra dag annars iaf, vi har ätit gott och fått massa gjort. Ja passade på att sitta lite i soffan och ta de lugnt när Nellie sov, men de varade inte länge eftersom ja inte kan sitta still när de finns annat som ja vet måste göras. Så ja passade på att sortera Nellies kläder som är för små igen!

Vi va ute o Norrhult och hälsade på lite och drack kaffe, Nala va där. Deras grannes hund. Hon va så gosig och snäll <3 En sån hund skulle ja lätt kunna tänka mej.

Nehe, ingen ide att sitta här mer, dom har sjungit klart på melodifestivalen också så de är väl lika bra att lägga sej.

Godnatt

Busungar

Idag har vi varit väldigt effektiva här hemma faktiskt. När ja klev upp ur s'ngen runt kl tio drog jag igång ett muffinsbak. Sen efter de åkte vi till Hasse, Camilla och Casper en sväng. Barnen lekte på golvet och drog i leksakerna åt var sitt håll. Båda två är lika envisa.
Sen har vi varit på leksakehuset och handlat lite leksaker till Nellie. Hon fick som redan idag. Tror verklgien hon börjar tröttna på sina saker nu. Så vi tyckte hon kunde va värd att få lite nytt. =)
Ska ta tag i att slå in hennes 1 årspresenter som ja handlade i ullared också. Men de är ju ett tag kvar så ja behöver ju inte ha jätte bråttom än.

När vi kom hem från allt har vi rensat ur vårt skafferi och bytt plats på massa saker, de blev jätte bra. Kommer va lättare att hålla i ordning på all skit nu. De ligger ju bara och blir gammalt och man köper bara mer och mer.
Nellie sover nu. Hon va lite svårsövd idag men till slut somnade hon iaf.
Shit va de blåser ute. Läste ju att de skulle göra de men de hörs så väl in via fläkten i köket.

Ska strax ta tag i att skära lite sallad m.m. till dagens middag. De blir tacos till mat idag. :p

Har hämtat min kamera med så nu tar ja kort igen. Tog lite bilder igår kväll och idag när ja soterade tvätten. Nellie sorterade bland sina egna kläder och dukar m.m Hon tycker de va jätte kul. :D


Nellie och Smirnoff <3


Sorterar tvättDe va de hela för nu.
Ska ta tag i grönsaks skärningen nu =)

godnatt

Nu har ja precis kommit hem från Ekvägen, har varit där och kollat på let´s dance =)

Nu ska ja alldeles snart i säng. Tror de blir min morgon i morron eftersom Per troligen vill sitta uppe och spela en stund.
Nellie har varit jätte gnällig ikväll, hon vägrar sitta på golvet. Så vi badade och försökte göra saker som hon tycker om och de funkade. Bada är ett bra trumfkort!
Hon bökade inget i sängen heller när hon skulle sova. Skönt för Per om inte annat.

Min älskade morfar har fått komma hem igen <3 har varit nervör för de idag. Men de är en stark gubbe de där =) Han hade väldigt bra värden i övrigt för sin ålder så de va ju skönt och höra iaf.

Nu ska ja slå mej ner i soffan ett par sekunder tillsammans med Per sen blir de sängen. Klockan är lite för mycket nu för att inte känna sej så trött. Ja brukar va helt slut denna tid. Bådar inte gott för i morron bitti då om ja inte kan somna skapligt. Men men. De går nog bra. Nellie brukar va på strålande humör och då blir min morgon alldeles super också <3

Så, godnatt på er!

Blir jag förvånad

Idag skulle mamma och dom åka upp till stockholm och bo på hotell och bara njuta och ha de bra <3
Som vanligt när mamma och dom bestämmer nåt händer de alltid nånting. Morfar har fått åka ambulans idag pga smärta i hjärtat, kan inte sluta tänka på hur rädd jag är att de händer nånting. Troligtvis är de ju ingen fara men han är ändå till åren och man börjar tänka både på de ena och de andra :S usch!
Men vi får verkligen hoppas att dom snart ringer och säger att han redan fått komma hem. De fick han ju sist.
Mamma och dom har åkt iaf. Och ja hoppas att dom får de underbart kul.
Kommer sakna dom i helgen, är ju på helgerna som man kan umgås hela familjen. Både med Pers och min familj. Ja älskar helgerna. Ja träffar ju mamma varje dag typ men på helgerna är papa hemma också och Per med.
Men vi ska klara oss. Passar på att vi ute i Norrhult mycket istället. Nellie tycker om sin mormor och morfar och farmor och farfar =)

Nu skriker Baileys massor, ska sätta mej i soffan och mysa lite. Får se när Nellie vaknar om vi ska åla till Oliver eller inte. Vill inte väcka henne känner jag. Sen kan ja inte påstå att ja är superladdad för de heller.

Längtar till kl fyra. Då ska Per och ja laga mys middag, plankstek blir de! Yummie!

Tidig morgon

Idag somnade inte Nellie om när hon fick komma över till min säng, så idag har vi varit vakna sen halv sju. Helt okej för mej, men man blir ju bortskämd när man brukar få sova till halv åtta åtta.
Har varit och sagt hej då mamma och dom, dom ska till stockholm över helgen. Hoppas dom får de roligt!
Idag ska vi på kalas hos Oliver, har varit på stan och köpt en liten present. Vet ju inte alls vad han har för saker. Men de blir säkert bra.

Nellie har pratar med Kosse på skype idag också. Prata och prata kanske va att ta i, Nellie satt mest bara och tittade och de såg ut som hon undrade hur Kossa kunde va i datorn. Så sött!

Har äntligen fått på Nellie ett par av Kosses skor. Provade igår och dom va inte så jätte stora. Hon har ju väldigt stora fötter så ja trodde de skulle gå bra. Och dom hon kunde va va lite tjockare med, bra när de är lite kyligt ute.

Nellie sover en stund nu, ska inte sova länge alls. Ja ska försöka lägga henne tidigare idag eftersom vi ska försöka va hos Martina mellan tre och halv fyra. Nellie sover ju oftast till halv fyra fyra. Men vi får skjuta lite på de idag.
Tråkgit att inte Casper och Camilla kommer dock, men ja förstår ju att dom har mycket nu. Vi får ses nån annan dag.

Nehe, ta tag i disk m.m. kanske och snart väcka Nellie och bege oss till Becca och Eric <3

"Nellie 11 månader och 13 dagar"

Har helt glömt bort att skriva när Nellie blev 11 månader. Hur hon är och vad hon gör 11 månader gammal. Skulle väl egentligen kunna vänta till hon fyller 1 nu men det händer så mycket just nu så jag tror jag underlättar för mej själv om ja skriver lite nu med. Tror det kan va roligt att titta tillbaka på det här sen och då vore de tråkigt om man missar nåt tycker jag.Nellie har alltid varit ett ganska krävande barn (även efter koliken), hon är de lite fortfarande, men hon blir mer och mer självständig ju mer hon lär sej. Hon har ju varit ganska sen (ointresserad egentligen kanske) med att kunna sitta själv och ta sej framåt. Hon kan de nu men de verkar som att hon utvecklar pratet istället. Munnen går i ett. Hon kan några ord och vet vad dom betyder. Hon härmar precis allt man gör. Hon verkar tycka de är roligare än att ta sej framåt.
Ord+rörelser:
"Tatt"= Tack, (hon ger och tar tillbaka saker hela tiden och säger tack varje gång)
"Haj haj"= Hej hej, (säger hej till precis alla vi möter)
"Elli"= Nellie,(om man frågar vart Nellie är nånstans sträcker hon på sej och visar sej och säger Elli)
"Titta"= Titta, (om hon ser nåt pekar hon på de och säger titta)
"Tisse"= Kisse, (Pekar på katterna och säger de)
"Goggeligogg"= Napp, (tror detta ord betyder napp, hon säger de varje gång vi tar ut nappen eller då hon ska få den eller vill ha den)
Hon kan ju mamma och pappa också men de behöver ja varken förklara eller uttala.
Hon skäller som en hund om hon ser en hund på bild i nån bok. Om man säger att hon är duktig klappar hon händerna åt sej själv.
Hon vet fortfarande vart lampan är men de kunde hon nog vid 10 månader med tror jag?Sömen funkar de bra med, förutom när de är tänder på gång. Vilket det verkar vara hela tiden typ. Nu har iaf 2 st kommit upp uppe och 2 st nere.
Hon somnar mellan halv nio och nio på kvällen och sover till halv sju ca på morgonen, sen har vi mys i våran säng och somnar om till halv åtta ca. =)
Såhär ser våra dagar oftast ut med mat och sömn:

Vakna 7.30
Frukost 8.00 - smörgås och youghurt
Mellis 9.30 - frukt
Förmiddagsvila 10.00-10.45 (den håller på att försvinna nu, hon sover kanske på förmiddagen en dag av tre.)
Lunch ca 11.30 - halv portion mat + lite frukt
Eftermiddagsvila ca 14.00 - välling
Middag 16.30 - hel portion mat
18.30 - gröt + katrinplommon (blir stenhård i magen annars)
Godnatt 20.30 - välling

Nu uppskattar hon att sitta och leka själv mer, när vi är hos Eric och Becca på förmiddagarna vägrar hon gå ut från Eric´s rum.
Vi måste ta tag i hennes rum nu, jag vet!!
Hon ålar sej fram, efter ett tag ställer hon sej i krypställning (men där vilar hon bara) sen lägger hon sej på mage igen och ålar iväg igen. Hon är äntligen förstått hur man sätter sej upp från liggande med. Antingen sätter hon sej på rumpan eller knäna. Ibland vill hon resa sej upp mot saker men de går inte så bra än. Men ja antar att de snart kommer det med.
Hålla i händerna och tillsammans med nån är fortfarande roligast!

Nellie verkar tycka om dom flesta. Hon kan bli ledsen och rädd om hon är övertrött, samt om någon "flyger" fram framför henne utan att hon fått "hälsa".
Hon älskar andra barn och hon verkar lära sej väldigt mycket nytt från andra.
Hundar är hon döremot livrädd för. (de har blivit bättre nu) Framförallt hundar som är överallt och ingenstans.
De hoppas vi verklgien ska gå över snart då vi har ett antal hundar i familjen.Vi har inte vägt och mätt på ett tag nu. Ska till BVC den 27 februari på 1årskontroll och vaccination. Tror int ehon vuxit så mycket på längden nu utan däremot vikten :S hon är tung nu vill ja lova.
Skulle kunna skriva typ 100 saker till men det är redan för mycket läsning redan. Och de är ju som sagt inte länge kvar tills hon fyller ett och då kan ja fylla på med saker igen <3


Snart

Ska snart bege mej ut och ta en morgon cigg och se om magen kommer igång. Ska även starta bilen så ja inte fryser ihjäl när ja ska åka mot Becca.
Fan va kul vi kommer ha idag. Hoppas de händer massa skoj som vi kan skratta och prata om sen =D

Har inte mycket mer att tillägga just nu. Hoppas på en bra onsdag för oss alla!

Softar ner

Har precia varit inne och sövt Nellie nu, de gick ganska snabbt ändå!
Nu försöker ja varva ner lite. Har pockat lite bland bilder på min mobil till datorn.
Glömde några jätte fina bilder som ja snott från Pers mobil men dom glömde jag, ja orkar inte sätta i minneskortet igen och krångla. Får ta de en annan dag.

Ska snart inta sängen då ja ska vakna av klockan i morron, vet inte när de hände senast? Brukar alltid vakna av att Nellie står och joddlar i sängen. Kommer kännas konstigt i morron <3
En ny grej Nellie tjatar om hela tiden är "tack" hon ska ge bort och ta tillbaka och säga tack och varsågod hela tiden. Hon tar efter allt man gör, vare sej de är prat eller minspel. =) De är så roligt att följa alla framsteg hon gör nu, de går så snabbt.
Har äntligen fattat hur man sätter sej upp från liggande med. De underlättar oerhört för en annan. De är jobbigt att höra gnället hela tiden då hon vill sätta sej upp. Hon lägger sej ner och kryper hela tiden nämligen. Och sen sätter sej upp efter en sekund typ.

I morron ska ja mest bara handla till min lilla snutta <3 de vankas ju födelsedag om ca 20 dagar och när vi ändå ska åka till gekås kan ja lika gärna passa på att skämma bort henne lite =) Hon behöver kläder också då hon bara helt plöstligt kan ha 86 och de sitter precis lagom. Kommer de gå lika snabbt till 92?
Varje gång vi är på bvc säger alltid helen att nästa gång har hon inte vuxit så mycket på längden. Men de stannar aldrig. Hoppas de stannar av snart iaf så man hinner använda alla kläder att par gånger iaf.

Är ju bra att hon växer men längden går lite väl snabbt tycker jag! Ohc vikten med nu i och för sej. Nellie har alltid varit extrem liten i jämförelse med alla i i våran föräldragrupp. De kan man väl lugnt säga att hon har tagit ifatt nu. Hon är lätt störst. Mammas älskling <3

Nu ska ja inta sängen bredvid min stora kärlek..


Dålig kvalite med min skitmobil. Men de synd ju lite iaf.
Godnatt på er!

Spaghetti!

ska snart börja förbereda maten, är jätte hungrig. Idag blir de spaghetti och köttfärssås. Eftersom ja ska va iväg hela dagen i morron så är de smidigt att ha lite sån mat kvar och bara värma i morron när vi kommer hem igen.
Emma ska komma och äta också.
dagen har varit bra, är sjukt trött bara, tänkte först lägga mej en stund nu medans Nellie sover men ja vill hellre kunna somna ikväll. De kunde ja inte igår. Och i morron ska ja upp tidigt och köra bil och hålla igång hela dagen, så de är bäst att ja försöker somna ikväll istället.

Skuldran? De är mycket bättre nu, inte bra men bättre. Känns bättre dag för dag. =)

Ikväll ska ja iväg och handla lite till i morron och sen ska Nellie stumpan bada, får se om hon badar med mej eller Per. =)

Ska förbereda lite nu!RSS 2.0