duktiga nellie.

eftersom vi alltid haft problem gällande att få nellie att sova så har det blivit att vi suttit med henne på sitt rum tills hon somnar. Det kan ta allt från tio minuter till en timma. Hur som har vi suttit med iaf.

Nu senaste tiden har Nellie alltid velat lägga sig i sin säng och kollat lite på film innan hon somnar. Ibland somnar hon till filmen men tickar klockan på för mycket så stänger vi av. Jag pussar henne godnatt och går ut. Hon somnar själv på två röda. Hon frågar alltid om vi kommer in och kollar till henne vilket vi alltid gör, och då verkar hon känna sig trygg.
Ikväll precis innan hon somnade så hörde jag i babyvakten att hon sa att hon älskade mamma, sen snarkade hon till. Finns inget mer underbart än kärleken till sitt barn.


Nu ska jag njuta av tystnaden lite och ta mej en isglass eller två. Fredag i morgon, härligt och mysigt med en helg tillsammans med familjen igen.


Nellie tycker om att somna som sin mamma.. med händerna bakom huvudet. Gulle!

Bra kväll!

Ikväll blev det inte alls som vi tänkt, iaf inte som Nellie tänkt först, men kvällen blev bra iaf till slut =)
 
Nellie ville leka med Eric ikväll och var jätte ledsen eftersom det inte skulle bli så, lyckades få henne på andra tankar och vi ringde runt lite och kollade med andra som Nellie kunde tänka sig att träffa. 
Så ikväll blev det fika på Villagatan igen. Snällt att vi fick komma idag igen och skönt att Nellie blev glad igen.
Vi har haft två jätte bra kvällar nu med bra humör. Per är iväg ikväll igen och Nellie är lite bekymmrad över det till och från men förstår nu att pappa komma hem när hon somnat ikväll igen.
I morgon ska hon minsann vara med pappa och ha fredagsmys.
 
Har redan fått ny tid för magnetröntgen. Skönt att det gick så snabbt iaf, samtidigt som det är jobbigt att förbereda sig för sövningen igen... men det kommer gå bra.
 
Idag har jag spenderat mesta tiden hemma då jag inte mått så bra, har knappt haft och göra på jobbet heller så då passade jag på att ta det lugnt hemma.
Tror jag behöver det med tanke på att kroppen säger ifrån mer och mer.
Tycker det är konstigt att det är så jobbigt nu, hade ju inte det sist.
Men med eftertanke så gick jag ju hem två månader innan och det är tre månader kvar nu, så en månad till jobbade jagt bara sist. Och då hade jag lite mer varierat jobb iaf mot vad jag har nu. Kan bero på det kanske.
Jag har ju tänkt att jobba så länge som möjligt men frågan är om det är bra. Får se om jag pratar med min barnmorska om detta nästa onsdag eller hur jag gör. Gör jag det får jag räkna med att kanske vara hemma lite och det vet jag inte om jag vill heller. Men nu är det ju inte bara mej jag ska tänka på utan det är ju faktiskt en till i magen som jag måste se till också.
Konstiga och jobbiga tankar i huvudet just nu, men det blir nog bra till slut.
 
Snart dags för kvällsmat och sen försöka sova. Nellie har ju vilat på dagis så det dröjer nog av innan hon somnar är jag rädd. Men det får ta den tid det tar. Vi kan ha mys i vår säng en stund med. Inte mej emot.
 
<3

Inget är som det ska..

drog en stor suck när jag öppnade dörren till jobbet idag. Det ligger papper över hela mitt skrivbord som inte är mitt. Jag var utloggade från min dator som jag knappt inte redde ut.
Men nu är iaf det som det ska.
 
Har tagit det lite lugnt på morgonen nu, kom precis till jobbet. Med tanke på mina sammandragnigar så tyckte både Per och jag att jag skulle ta det lugnt nu när jag gjort klart allt för denna månad.
Får se om Per hade jobb till mej i fabriken istället idag.
Nåt behöver jag kanske göra. Det eller åka hem och lägga mej igen.
 
Nellie är på dagis idag. Och ingen var gladare än hon <3 Lilla gumman, hon har saknat dagis minsann. Skönt att hon hann gå lite denna vecka eftersom nästa vecka bara blir halv med med tanke på möbelmässan nästa vecka.
 
Igår lös det på framsidan av vårt hus och ikväll hoppas jag på lyse runt om, härligt att det snart är klart.
 
Ikväll är Per iväg igen, hoppas Nellies och min kväll blir lika bra som igår, det va så mysigt och vi bråkade inte en enda gång <3
Sånna mysiga kvällar kan man leva länge på. Framför allt med tanke på Nellies humör i övrigt nu för tiden.
 
 

en trött nellie.

Har i stort sett precis kommit hem från casper och dom. De har varit väldigt trevligt och barnen har lekt bra, till och från iaf =)


nu lagar per maten och jag försöker få magen att lugna sig från alla sammandragningar. Det är helt sjukt. I morgon ska jag ta det lugnt och se om det blir bättre.
Efter maten nu ska nellie och jag till villagatan, blir kanske inte jätte länge då nellie är ganska trött idag. Och eftersom hon ska till dagis i morgon så behöver hon somna skapligt. Men en stund ska vi dit iaf. =)

Per ska som sagt på hockeyn. Jag är glad att jag slipper.

Ska måla lite med nellie nu.

återkommer...

Grattis mamma!

Idag fyller mamma år. Vi har varit och firat henne på förmiddagen Jag och Nellie.
Vi hade bestämt att fira henne på lördag men eftersom Nellie mår bra nu och inte ska smitta mer så kunde vi lika gärna åka lite idag med.
Nellie är som sagt bra nu, det har gått 48 timmar sen hon bajsat över huvud taget idag. Men vi bestämde att ha henne hemma idag med för att se om hon hinner bajsa nåt.
Troligtvis kommer inte det ske, hur som. Hon är hemma iaf!
 
Vi har en från strömstyrkan här idag som håller på med belysningen ute, trot eller ej. =)
 
Nu har vi precis betalat räkningarna, som jag glömt bort helt. Men ingen fara på taket, nu är dom ju iväg iaf.
 
Nu väntar vi mest på att klockan ska gå, vi ska till Camilla och Casper och Dexter och leka efter kl 13. Sen hem och laga mat och umgås lite med Per innan han drar på hockeyn. Sen ska vi till Villagatan ikväll. Är just nu vi har det lugnt och skönt.
Får se om Per ska på hockey i morgon med eller om han slipper. Han vill väl inte egentligen. Oss kvittar det väl så, med tanke på att han ska iväg på annat om han inte åker på hockey iaf.. =) 
Men han är värd att komma iväg och ha roligt. Nellie och jag klarar oss alltid och jag vet att jag alltid får åka iväg om jag vill <3
 
Igår var en jobbig dag med massor med sammandgragningar och ont i revbenen. Inget hjälpte, till slut hittade Per på en ställning jag kunde halvligga i i soffan och det funkade bra. Det var typ det jag gjorde efter jobbet igår. Gick en liten promenad också, men det var jobbigt det med.
 
I morgon är vi tillbaka i vardagen igen, (om inget anna händer, peppar peppar) Nellie ska till dagis och jag ska jobba. Då har vi gjort mer än väl med tanke på smittorisken. 
 
Nehe, ska klippa bort lappar på massa nya kläder som Nellies mormor och morfar hade handlat.
 
 
 
 

Jobb

Sitter och jobbar nu, had en rejäl hög så här måste det jobbas på idag. Får se om jag hinner allt, annars blir det nog en snabbis i morgon med.
Per och Nellie hade det bra hemma. Per hade byggt en fin koja till Nellie idag som hon lekte massor i medans han fick massor gjort hemma.
Nu rullar det på bra hemma måste jag säga. På bara några dagar har vi fått mycket gjort och mer ska det bli. Nellie är så duktig och är med också så vi passar på att göra saker varje kväll nu. Det gäller att passa på när man orkar.
=)
 
Hade väl egentligen inte mycket mer att tillägga just nu, onädigt att skriva då ens kan man tycka..
ja..
 
 

Härlig fika utan barn

Har precis kommit hem från en trevlig fikastund hos Sandra. Vi pratade om att ses idag, först skulle jag hämtat henne eftersom hon inte har bil, så skulle hon gått från oss sen. Men jag bjöd in mej på kaffe hos henne istället. Kändes skönt att sitta och prata utan barn då jag bara pratat med Nellie idag. Och det tar på krafterna och öronen.
Tiden gick snabbt så jag höll på att missa att säga godnatt till Nellie, gör väl inget egentligen men eftersom jag lovat att vara hemma tills dess så ville jag det.
 
Jag kommer ju kanske inte träffa henne i morgon innan jag åker och jobbar heller så då ville ja hinna säga godnatt.
 
Vi har haft en väldigt bra dag Nellie och jag. Trots en liiiten tröttsvacka mitt på dagen.
Nu på kvällen har Per & Nellie varit på tippen och slängt skräp. Sen badat och busat. 
 
Ska snart sätta mej ner i soffan och njuta av att ha familjen samlad och hoppas på att Nellie somnar snart.
 
<3

Magnetröntgen inställd

Blev ingen magnetröntgen, Nellie bajsade löst i morse igen, 2 gånger så dom vågade in riskera att söva henne vilket jag är taksam för.
Jobbigt nu bara, att behöva gå och vänta på en ny tid igen.. men det är ju som det är.
Ingen som vi pratat med tror att Nellie är magsjuk, men vi ska ändå låtsas som att hon har det. Vi ska inte gå till dagis förrän hon är normal i magen och väntat 48 timmar.
Hon är som vanligt. Äter och dricker. Visst äter kanske hon inte gör jätte bra men det har hon inte gjort på några veckor. Hon trotsar mesta tiden vid matbordet nu för tiden och nu har vi gett upp och tjatat. Hon äter om hon vill liksom. Orkar inte bråka om det längre.
Vi har varit ute i över en timma och gjort snögubbar idag på förmiddagen i trädgården. Nu har Per varit hemma på lunch och ätit med oss.
 
 
 
Nu sitter vi på kontoret och försöker fördriva lite tid. Nellie jobbar på bra säger hon själv, hon tycker om att vara på kontoret och jobba lite =)
 
Tycker detta är jätte tråkigt. Känner mej instängd och vill åka iväg lite. Men det vågar jag inte med tanke på att jag inte vet helt 100 om hon är magsjuk eller inte.
Jag behöver träffa folk, men förstår ju att folk inte vill komma hit liksom.
Hoppas detta går över snabbt. Om det inte gått över till fredag har det varat i en vecka och då är det säkert att detta beror på nåt annat. Allergi eller liknande.
 
Har sysselsatt mej massor idag med, Det är inte alls bra för min kropp men jag måste få tiden att gå. Har fått mängder gjort i helgen också så det är skönt.
Har äntligen fått nya tulpaner med, älskar tulpaner. Testade att sätta dom i min ljuslykta från partylite och det blev jätte fint. Men måste ha minst två paket till den eftersom den är så stor.
 
 
Har troligtvis fått hem resten av partygrejerna också så dom ska jag åka och hämta när Per har kommit hem efter jobbet. 
I morgon ska jag jobba och Per vara hemma. Får se om jag hinner klart tidigt så kanske han hinner åka ner lite också. Får se. Jag har en hel del att göra iaf så vi får se. Det är min jobbdag i morgon.
 
Ska väl umgås lite med dottern igen.
 
Så...
 
 

magsjuk? Hjälp mej..

Eftersom jag aldrig varit med om magsjuka eller vet hur det visar sig behöver jag hjälp.
Nellie har varit konstig i magen sen igår.
När vi kom ut till Norrhult igår innan elva hade Nellie bajsat precis innan och då sa Millan att hon var lös i magen.
Inget mer med det, sen på eftermiddagen bajsade hon igen och var lös då med. Sen gjorde hon det två gånger till och då var det först mer fast och sen andra gånger som vanligt.
Sen hände det inte mer och den senaste gången var runt 19.00 typ. Hon har inte bajsat under natten och inget på morgonen heller. Kl 13 idag bajsade hon igen och då var de löst igen.. sen dess har hon inte bajsat och klockan är nu 18.00. Är hon magsjuk eller vad beror det på??
Hon har ingen feber, har inte kräkts, inte ont i magen, äter och dricker som vanligt.
 
Känns lite jobbigt med tanke på att vi i morgon ska till Västervik med Nellie då hon ska sövas igen och göra magnetröntgen. Vi måste ringa och prata med dom om det, vad dom tror det är och om dom tycker vi ska komma.
Det dumma är att vi ska vara där kvart över nio och man kan ringa numret för om man inte kan komma från klockan halv nio. Om dom vill att vi kommer så hinner vi ju inte dit.
Så jag får ringa växeln i morgon och fråga om det går att nå någon iaf och prata med med tanke på läget.
 
Ska ringa Snövit och också och fråga om Nellie bajsat mycket där i veckan, för hon har inte gjort det hemma nån gång denna vecka som varit. Och har hon inte gjort det där heller kan detta bero på förstoppning också har jag hört.
Vi får se.
Jobbigt är det iaf, med tanke på att jag inte har en aning om vad det beror på liksom!
 
Om nån tror sig veta hur magsjuka vanligtvis brukar visa sig så skriva gärna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

blev fel

tryckte visst publicera istället för lägg till bild...
här är bilden iafbakdag istället

idag hade vi tänkt att åka till leklandet i Hultsfred. Men nellies humör har varit hemskt hela dagen, nu är det visserligen bättre men hon har haft sin chans.
Det blir en bakdag hemma istället. När jag väl känner för att baka får man passa på.

försökte ta en bild framför spegeln igår på magen och kroppen, det blev inte jätte bra. Men jag lägger upp den iaf.


Saknaden är ju hemsk

Blev ingen Norrköping igår. Det blir av den 1 mars istället.
Hur som så var iaf Nellie hos farmor och farfar, hon var ju inställd på det och dom med så det var lika bra tyckte vi.
Men ju längre in på kvällen det blev ju jobbigare blev det. Helt sjukt vad man saknar sitt barn när det är iväg. Tror detta var väldigt nyttigt för oss alla och Nellie skulle nog behöva sova borta lite mer än hon gör kanske så man vänjer sig.
Vi hade planer på att sova länge idag. Det gick inte. Klockan var ställd på tio men jag vaknade innan halv nio.
Så vi åt frukost och hade det bra, Per åt väldigt länge och njöt av tystnaden så jaghann dammsuga m.m. innan vi åkte iväg till Norrhult.
Där har vi grillat korv över öppen eld och plockat ur ett rum på övervåningen som ska renoveras.
Nellie har kört spark typ hela tiden, får se om vi går ut här utanför och kör lite sen med då hon verkar tycka det är väldigt kul =)
 
Nu är Per och Nellie iväg och går med Loffe år mina föräldrar, far min och syster är iväg på hockey och ser på Brynäs. Vi ska gå med honom ikväll igen.
 
Jag plockar och styr för fullt. Har tänt ljus och fixar. Det luktar så gott här hemma nu med alla nya dofter från partylite.
Jag har rensat bland alla kläder i hallen och i ena garderoben och nu har jag gått in på alla gardiner och dukar. Jag ska slänga massor nu, har gjort dukarna än så länge och det blev massa slängt där. Skönt!
Ska snart gå på gardinerna med men jag måste vila mej lite med. Sammadragningarna gör sig rejält påminda idag.
 
Annars njuter jag mest över att ha min familj samlad igen <3 finns inget i hela världen som betyder så mycket för mej. Ni är mitt allt!
 
Snart dags att laga mat med kanske, Nellie har valt tacos idag. Middagen blir lite senare idag pga korvgrillningen, men idag har vi ingen brådska alls.
 
 

Öm i hela magen

Inatt/tidigt i morse började jag bli orolig över vad det var som hände i magen.
Jag har haft jätte onda sammandragningar i nedre delen av magen mellan kl fem och tjugo över sex. De kom jätte ofta och gjorde lite småont iaf. Kändes bara som att jag väntade in att det skulle bi värre, men det blev det inte.
Jag försökte väcka Per vilket var omöjligt och sen struntade jag i det och tyckte det var onödigt eftersom det bara var som det var hela tiden.
Tycker fortfarande att det var väldigt märkligt att det blev så med tanke på att jag vilade och låg ner. Ska det inte gå över då?!
 
Börjar detta skit igen nu då när jag sitter mycket tro? Eftersom jag hade ont i magen igår hela dagen och tryck nedåt. Orkar inte med det.
Ska till Ritva den 6 februari nu så jag får väl prata med henne om det. Men allt börjar ju som det gjorde sist nu.
Men glöm att jag söker hjälp för det. Kommer inte ringa till nån och fråga med tanke på behandlingen jag fick sist. Utan jag väntar in mitt besök på MVC.
Är helt jätte öm på sidan i nedre magen idag.. hoppas det släpper.
 
Per kom hem skapligt igår, jag var vaken när han kom hem. Han hade vunnit på 50/50 lotterna. Kul! Det var väl typ det enda som varit bra med den kvällen på hockeyn..
 
Idag ska jag göra klart det sista så jag kanske slipper åka iväg till jobbet i morgon. Längtar verkligen tills vi ska komma iväg i morgon!
 
<3
 
 
 
 
 

Pricken över i:t denna dag

Idag har jag haft en väldigt bra dag. Även att kroppen varit tung och magen tryckt väldigt mycket nedåt, inte magen kanske utan bebis.
Efter jobbet kom Jossa förbi här för att se om jag kunde ha hennes mammas gamla jacka. Och vad tror ni? Jag kunde ha den! Helt sjukt härligt. Den är lite stor men det är ju bara bra så jag kan ha den ett tag till iaf. Kanske inte kommer kunna ha den i slutet men då kan ja lika gärna ha pers jackor om det behövs känner jag.
Jag är så glad att jag har fått låna denna jacka. Tack, tack, tack.
 
Nellie hade inte vilat på dagis idag heller så vi hat haft en trött tjej här ikväll. Det har funkat väldigt bra till och från men hon har haft sina dippar. Vilket är helt förståligt förstås eftersom hon varit trött.
 
Per har varit på, eller är på hockeyn ikväll och Nellie och jag har haft besök av Jossa först, sen Becca, Eric och Henke och Sandra. Barnen har lekt och bråkat lite. Så som det ska vara, men mesta delen av tiden så håller de sams och leker bra.
 
Vi har målat naglarna m.m. ikväll, Hade tänkt göra mina med men det glömdes bort nu ikväll, jag har vikt lite örngott mm och försökt få lite gjort men som sagt, magen är lite jobbigt idag så jag klarar inte av att stå eller sitta mycket. 
Nu har jag precis suttit i soffan med tända ljus, kinapuffar, mjölk och Sveriges Mästerkock.
Nellie somnade innan åtta. Förståligt med tanke på att hon inte sovit idag på dagen.
 
Ska förflytta mej till sängen nu och kolla om det är nåt bra på tvn. Per kommer hem lite senare idag då han ska köra hem sin pappa med. 
 
Idag har Millan och jag handlat en madrass till Nellie som hon ska sova på där. Och Nellie blev glad när jag sa det. Så jag hoppas verkligen att det funkar bra nu. Tvivlar inte så, men hon har inte velat sova innan nu om nån haft henne innan Per eller jag kommit hem.
Vi har förklarat för henne att vi kommer och hämtar henne dagen efter och hon verkar förstå.
Hon kommer ha jätte roligt med farmor och farfar. det är jag säker på.
 
Jag längtar efter att få vara med Per och vänner och bara vara Anna, spela spel och umgås och ta det lugnt. Sova mycket och lääänge! Härligt härligt!
 
Nu, sängen!

Problem med jackor.

Idag var det kallt att gå omkring ute med uppknäppt jacka vill jag lova. Brr!
Jag har ett lite "jackproblem" nu skulle man väl kunna säga.
Jag har innan lånat en varm och härlig jacka av Becca som funkat jätte bra, tyvärr har jag lyckats att ta sönder den i dragkedjan på nåt konstigt sätt. Märkligt att den gick sönder där då den inte ens satt åt speciellt mycket. Men men, det har hänt.
Hittade då en gammal egen jacka, en rosa från inter sport som var tajt men den gick att knäppa iag och det var ju huvudsaken. Igår när jag skrapade rutorna på bilen hörde jag hur dragkedjan öppnade sig, nerifrån och upp.. suck, tog ett bra tag innan jag lyckades få ner den igen.
Så sen igår har jag inte haft nån jacka. Jag har min nya fina gråa jacka från jobbet kvar, men det går inte att knäppa för att den är för liten och den kommer jag inte ens försöka knäppa då jag inte vill ta sönder den med..
 
De flesta säger att jag ska ta en av Pers jackor. Jag vill inte det. Dom är jätte stora och jag ser ut som en stor michelingubbe. Jag kan jätte gärna ha en sån jacka när vi ändå bara är ute och leker i snön eller åker pulka. Men jag vill inte gå i de på stan t.ex. Jag vill ha nån jacka som ändå kanske sitter lite tajt och någolunda bra iaf.
Jag vill inte gå omkring i Pers stora jackor nästan i stort sett fram till BF.
 
Nu idag eller ikväll nån gång ska jag få prova en jacka som Jossa hittat, hoppas den funkar nu så jag slipper köpa en jacka. Annars med tanke på alla minusgrader ute MÅSTE jag ha en jacka.
 
Annars funkar väl det mesta tycker jag. Nellie är lite hängig till och från och jag vet inte varför. Pendlar i humöret värre än jag vet inte vad. Jätte otäckt hur snabbt det kan ändra sig. Hon är som en helt annan tjej just nu, jag känner inte igen henne och det tycker jag är läskigt.
Hon är inte snorig eller nåt sånt heller så jag vet inte va det beror på riktigt.
Hoppas det vänder tillbaka till den Nellie som var innan snart iaf. Jag saknar henne <3
 
Sitter på jobbet nu, kom lite senare idag pga väldig huvudvärk tidigt i morse. Är jobbigt att titta på datorn iaf känner jag så vi får se hur detta går. Vill inte att det ska bli värre precis.
Ikväll ska Per på hockey och Nellie och jag ska ha mys, hoppas jag iaf. Det är inte lätt och veta vilket humör fröken är på som sagt..
 
Just det, håller på att planera en ullareds resa med inom kort. Vill handla massor nu, mer än vanlgit med tanke på bebis som kommer snart också ju =) är nog inte riktigt med på hur kort tid det är kvar. Jag säger hela tiden 3-4 månader. Men så är det ju inte. Nu är det 3 månader till BF och kommer den för tidigt som Nellie så är det bara 2.. helt sjukt! Hjälp! =)
 
Det var det hela för nu!
 
 

Partylite sakerna..

Idag har ljusen som handlades på Becca och mitt ljusparty kommit, Snabbt tycker jag =)
Det blir att sysselsätta sig med det ikväll tillsammans med Becca.
 
Idag är ingen bra dag gällande sammandragningar eller tryck nedåt, vad det nu är av dessa två. Det är jätte jobbigt att sitta. Mina ben svullnar hela tiden så jag sitter typ en kvart sen måste jag gå en sväng.
Och blir jag kissnödig ska vi inte tala om. Då får jag jätte ont i magen och måste gå på toa direkt, annars känns det som att jag kissar på mej och sammandragnignarna blir hemska.
 
Har fått hem mina gardiner från jotex också idag. De ska jag inte sätta upp förrän i april men iaf. Ska bli kul att titta och se hur de ser ut i verkligheten.
 
Idag ska Per hämta Nellie, och jag ska hem och laga mat. Maten idag tar lite tid så då vill jag komma igång så snabbt som möjligt. Sen är jag lite ivrig med alla ljussaker också. =)
 
Har lunchat med Jossa idag. Alltid lika trevligt, idag blev det lite stressigt men hon följde med och handlade och det med så vi fick lite längre tid till att umgås och prata så det var bra.
 
Tog bilder på magen igår igen och även att det inte är länge sne ser man väldigt stor skillnad på bara dessa dagar. Sjukt att jag redan är i v 27 också.. om denna bebis kommer för tidigt som Nellie så innebär det att det bara är 8-9 veckor kvar. Nu tror jag inte att det kommer kommer tidigare denna gång, jag hoppas inte det iaf.
 
 
 

Bilder från pulkabacken i helgen.

 
 
 
 
 
 
 
 
Önskar att jag kunde få njuta lika mycket av snön jag med... ja gälskar snön annars. Just nu hatar jag den känns det som. Jag ändrar mej och älskar den igen när jag ser våra fina barn ha så roligt.
Nästa år, då ska jag minsann också vara med och åka! 
 
<3

Ny vecka

Måndag igen, redan..
Helgen har varit sissodär tyvker jag. Både Nellie och jag har varit på dåligt humör.
Helt otroligt hur mycket vilja och tjurighet det finns i en snart 3 årings kropp!
Och beteendet också, märks verkligen att hon är tjej. Herre gud!!
Jag blir tokig titt som tätt och sen blir jag ledsen över hur mycket hon provocerar och vi bråkar.
Sen en liten stund efter så är allt bra igen och vi pussas och kramas massor. Man glömmer snabbt.
 
Sitter på jobbet nu och är vrålhungrig! Jag hoppas klockan går snabbt tills jag får äta.
 
Idag får jag se om jag ska gå och hämta Nellie eller inte. Beror på om vi ska till Norrhult och äta eller inte efter jobbet.
Ananrs blir det kyckling till middag hemma. Passar på att handla på lunchen i så fall, men som sagt, vi vet inte än hur det blir.
 
Idag lär nog Nellie sova på dagis iaf. Hon vaknade tidigare än vanligt idag och somande senare än vanligt igår..
Men vi får sysselsätta oss ordentligt sen så hon är trött den lilla damen.
Idag när vi skulle klä på oss så sa Nellie att hon ville att bebisen skulle komma snart. Och hon frågade om h*n skulle gå på dagis med, jag berättade att först så kommer h*n bara vara med och lämna Nellie där eftersom h*n är för liten först. Men sen så kommer h*n gå där tillsammans med henne.
Kommer visa en bild på en 3d bild tänkte jag. Bara för jag vet att några vänner som bor långt ifrån läser och vill se. 
 
 
 
Har ganska mycket att göra denna vecka, då vi ska iväg på fredag och vara lediga. Sen är vi ju lediga på måndag med med tanke på Nellies röntgen och det.
Så jag kanske ska fortsätta med det jag höll på med helt enkelt!
 
 
 
 

Pissdag för ovanlighetens skull

Ska försöka hålla det här inlägget så positivt det bara går. 
 
Har inte hunnit med och skriva då det varit fullt upp hela helgen.
 
Igår var vi i pulkabacken på förmiddagen med Becca och hennes familj, sen åkte vi till dom och åt på kvällen. Det var gott och jag åt haselbackspotatis för första gången.
Barnen lekte och vi vuxna kunde prata lite i lugn och ro också.
 
Idag tog jag morgonen även att jag blivit erbjuden sovmorgon båda dagarna denna helg med tanke på min trötthet och mitt mående i övrigt. Om jag tog morgonen skulle jag få lägge mej igen kl åtta halv nio. Det blev inte riktigt så..
 
Idag kommer Emma hit och ska göra fläskpannkaka till mej och Nellie. Gottigt!
Sen efter det kanske vi ska ge oss ut till Norrhult, Kan ju vara en fördel att vara där ett par kvällar denna vecka eftersom Nellie ska sova där på fredag. Hon har inte träffat dem på länge nu så det kan nog vara på att göra så.
 
Ska strax bege mej ut på en promenad, känner verkligen att jag behöver det. Får se om Nellie vill följa med också.
 
 

Härligt med fredag.

Gud så skönt det är med helg, visst? Jag verkligen längtar tills min sovmorgon äger rum i helgen, jag ska inte ställa nån klocka och inte bli väckt utan bara ligga och grisa hela förmiddagen.
(bara för det kommer jag säkert vara utvilad redan innan nio)
 
Har glömt att skriva om att vi fått Nellies tid för magnetröntgen nu, suck.. redan den 28 januari. Jag fick panik när jag såg ett brunt kuvert från Västerviks sjukhus till Nellie och kände några hårda saker i kuvertet (embla plåsterna)
Hon behöver ju sövas för att göra det eftersom barn inte klarar av att ligga helt stilla med huvudet så länge som man ska. Min stackars älskade Nellie, jag mår så dåligt över att det är dags för sövning igen. Men denna gång känns det väl lite bättre än sist för denna gång ska de ju inte skära i henne iaf.
Men kan inte påstå att det känns jätte bra iaf. Men det kommer gå bra, det vet jag. Nellie är så duktig när hon besöker doktorn så jag är inte ett dugg nervör för det iaf.
 
Annars är det väl som vanligt. Oskar inte ens skriva om det. Är minst lika tråkigt för både er och mej och läsa och skriva om det.
 
Ikväll kanske vi ska träffa Pata och Linda, är inte helt hundra än. Då Pata skrivit att han var lite förkyld.Får se om det bara är han eller barnen, vill ju inte ha nån mer förkylning nu med tanke på att vi nyss blivit friska och med tanke på Nellies sövning, hon får ju inte vara snorig då..
 
Nu ska jag jobba igen!

Tacksam <3

Som ni vet är det inte riktigt på topp just nu, men jag ska inte skriva mer om det utan nu har jag fått det ur mej och de flesta vet hur läget är.
Jag blir bara ännu mer ledsen och nere om jag tjatar om det känns det som..
 
Hur som helst så fick jag ett mess av jossa idag, hon undrade om jag var på jobbet. Hon hade nåt till mej som hon ville komma förbi med.
Jag blev så glad och rörd så jag grät, gör typ inget annat nu för tiden men denna gång av glädje. Hon hade med sig en flaska Päron Bon Aqua =) Och en jätte fin blomma. Ett litet kort med några ord på, fina ord som stärkte mej, det betyder så mycket.
Nu menar jag inte att man ska köpa saker bara för att nån mår dåligt men bara tanken på vad hon gjorde och skrev gjorde mej varm i hela kroppen.
 
Har pratat och gråtit mycket på jobbet idag, först till Susanne och sen Millan och sen med Jossa förstås, men inte av samma orsak.
 
Jag märker själv att det inte står rätt till med tanke på att jag gråter hela tiden nästan, och det gör jag aldrig annars.
...Sen känns det bra för en stund och sen kommer det tillbaka lika snabbt igen. =/
 
Fick sån förståelse när jag pratade idag så det känns jätte bra.
 
Får se hur länge jag pallar att vara kvar idag, jag har värk i nedre delen av magen igen nu, jo men visst serru! Det har kommit tillbaka nu, efter 4 dagars jobb. Tråkigt, jätte tråkigt. Men jag ger inte upp än, jag ska prata med min barnmorska i början av februari om detta och se hur vi ska gå till väga. Detta blir ju givetvis också en orsak till mitt mående..
 
Nu blev visst detta ett tråkigt inlägg med, var inte meningen. Nu ska jag inte skriva mer om detta. JAG LOVAR!

Less på det mesta..

Idag är en riktig skit dag måste jag säga. Jag tycker allt är tråkigt och jag gråter typ hela tiden. (det har jag inte gjort nu men i morse när jag pratade med Per)
Jag tycker synd om mej själv samtidigt som jag får skylla mej själv. Och jag är inte ensam om att må såhär.
 
Alla säger att jag ska njuta av min graviditet, visst njuter jag. Men inte alls så som jag skulle vilja. Jag mådde hur bra som helst med Nellie, det gör jag inte nu.
Allt är jobbigt. Jag kan inte åka pulka med Nellie mer en 1 gång innan jag får världens sammandragningar och en stund efter när vi kommer hem kan jag knappt inte gå eftersom jag får så sjukt ont i ryggen. Jag har jätte ont ner i ett ben hela tiden så jag knappt kan gå,
Jag hade ont i ryggen 1!!! dag med Nellie i magen.
Jag får sammandragningar och massa tryck nedåt så fort jag sitter, vilket gör jätte ont. Inte alls kul med tanke på att jag jobbar sittandes..
 
Min halsbränna är hemsk om kvällarna. (det hade jag visserligen med Nellie men den gick ju över till slut)
 
Nu har pinkeriet dragit igång med ordentligt. Jag vaknar varannan timma minst! och är jätte kissnödig men lyckas bara klämma ut några droppar. (jag vet att detta tillhör men det är skit jobbigt)
Jag har hand om Nellie varje natt hon vaknar. Jag ligger bredvid en karl som börjat snarka till förbannelse.
 
Denna natt har varit jobbig.
När Nellie för en gång skull sover hela natten utan att vakna en gång och jag har världens möjlighet att sova ut mellan alla kissomgångar. Då snarkar per så jag får väcka honom ca 20 gånger. Varför liksom?!?!? FAN! Jag blir så less och tycker väldigt synd om mej själv just då. Varför får aldrig jag sova? Kissandet är ju som det är men det hade ju kunnat vara BARA det inatt.Per erbjöd sig att gå ut och sova på soffan men med tanke på volymen i snarkningarna hade jag hört dom minst lika väl där ute och jag orkar inte springa ut där och väcka honom varenda gång..
Jag vet att Per inte kan rå för detta alls men det är så typiskt. Jag tycker faktistk synd om mej själv ibland att aldrig får sova. För sover Nellie så är det nåt annat. Jag hade kunnat varit hyffsat utvilad idag men är istället trött så jag mår illa =(
 
Jag trivs inte med min kropp alls. Jag försöker skratta åt det hela tiden men egentligen mår jag dåligt tror jag. Jag vill verkligen inte se ut som jag gör nu. Jag vet att det är fullt normalt att gå upp i vikt och man ska ju göra det såklart. Jag kunde hantera det någolunda med Nellie men det går inte denna gång. Jag visar mej inte för Per helst då jag har svällt upp på sånna ställen som jag verklgien inte tycker om. Badar jag får han inte komma in där då jag känner mej som en stor valross typ..
Jag har gått upp tio kilo nu och det syns alldeles för mycket.
Med Nellie gick jag upp 25-27 kg. Och jag tror inte jag kan hantera om jag skulle göra det denna gång.
Jag är ute och går en timma minst om dagen för att verkligen försöka att inte gå upp i vikt.
Jag mår inte bra av se ut som jag gör nu. Magen är väl okej... kanske...
 
Alla säger att jag ska njuta och alla andra njuter så dant av att vara gravid. Varför inte jag?
Jag vill bara att det ska bli April nu så detta är över. Jag är less på det redan och blir deprimerad över att tänka att det är 3-4 månader kvar.
Ibland är allt helt underbart och ibland känns det verkligen skit!
 
Jag känner mej som en hemsk person som klagar över detta när jag vet att många mer än gärna skulle vara i min sits. Jag blir jätte ledsen för att jag skriver detta över huvud taget. Jag blir leden för att jag ens klagar, men jag kan inte förklara varför.
 
Per och jag pratade länge om detta igår kväll när jag var ledsen och kom fram till att jag inte trivs med mej själv just nu, vikten är nog det största problemet och jag vill inte tycka så egentligen men eftersom jag vägrar visa mej och verkligen försöker skratta åt det hela tiden själv så verkar det som att det är det största problemet. Per älskar mej för den jag är och sa så fina saker till mej igår, men det kvittar. Han sa att även om jag inte var gravid och gick upp så mycket som jag gjort så älskar han mej iaf. Men det spelar verkligen ingen roll just nu <3 åh, nu börjar jag tjuta igen... =/
 
Vi får se om detta bara är något som är just nu eller om det fortsätter.
 
Det jag tycker är otäckt är att det pendlar värre än jag vet inte vad. Helt sjukt! Mitt humör, mina känslor, allt.
 
Tråkigt inlägg, jag vet. Men detta kan ju vara bra att kunna läsa tillbaka på om jag vill skaffa fler barn nån gång, Det kan jag säga att jag inte vill just nu iaf.
  
Ska jobba lite till nu sen åka och äta lite.
 
Ska försöka åka lite tidigare idag då jag åker hem och ställer bilen och går och hämtar Nellie, gjorde det igår och hon va jätte dutkig och gick hem. <3
Skönt för både henne och mej att gå kanske.
 
 

jobbigt

Allt är jobbigt just nu, eller nej inte allt. Men mycket. Jag vet att det mesta ingår i en graviditet men det kvittar. Jag vill inte klaga, jag vill va glad. Men idag är det kämpigt.
Vet inte om det beror på alla hormoner eller om det är för att jag är så himla trött.
Ska knåpa på ett inlägg under dagen och det kommer nog bara innehålla gnäll, bara så ni vet. Kan ju hoppas att det innehåller lite positivt också... ja det kommer det göra.

Ska sova nu, sen hoppas jag att detta humör har blivit till det bättre.

Snö snö snö

VIsst jag tycker allt det kan komma snö igen, men det mysiga ser jag inte förrän all skottning är klar. Då kan man slappna av lite igen. Det hade ju kommit massa snö idag på morgonen redan då efter jobbet lär det ju inte va mindre direkt....
Vi har planerat att försöka hinna med att gå till pulkabacken ikväll efter middag och sånt men vi får väl se hur lång tid skottningen tar först kanske. Om man orkar mer sen efter det...
 
sitter på jobbet nu och är vrålhungrig. Tyckte det var konstigt först men nu i efterhand inte. Jag åt bara en smörgås i morse, jag brukar ta minst två. Kanske beror på det.
Har försökt få tag på Per pch frågat om vi kan ta tidigare lunch idag. Får se om han svarar på det nån gång.
 
igår var det ju ljusparty! Och jävlar rent ut sagt vad vi fick handla. Jag visste inte vad jag skulle ta till slut. =) Mycket härliga dofter och fina ljushållare blev det.
Vi blev ett ganska stort gäng iaf till slut =)
 
Den som är i magen är verkligen aldrig stilla. ALDRIG! När jag väntade Nellie kände jag knappt inte ens när hon sparkade då hon knappt gjorde det. Ingen annan kunde knappt känna det heller. Nu är det full fart konstant hela tiden och det gör ont! Den trycker och det känns som att det är på tok för liite plats där inne. Smärtan som blir just där den trycker är hemsk!
Samtidigt tycker jag ju givetvis att det är väldigt häftigt att känna så mycket denna gång.
 
Kan ju hoppas den lever ordentligt nu så det är lite lugnare ute sen <3
 
Har tänkt att lägga upp en 3d bild på ansiktet på bebis men det får vänta ett tag till tror jag. De flesta har ju redan sett det och jag glömmer alltid ta med mej skivan till datorn på jobbet, hemma sitter jag ju inte vid datorn så mycket..
 
Ska jobba klart nu, sen bege mej för att äta. Jag är HUNGRIG!!

Lite stressad faktiskt!

Klockan springer iväg på tok för snabbt.. suck!
Ikväll har som sagt Becca och jag ljusparty och de tär mycket osm ska hinnas med innan det.
Kl fyra när jag slutar måste jag bege mej och handla allt som ska bjudas på och sen möta upp Per och Nellie på sibylla och äta lite. Jag hinner nog inte sitta länge med Per och Nellie men en stund iaf. <3
 
Har kollat i katalogen nu och redan bestämt mej för vissa saker jag vill ha =)
 
Ska fortsätta jobba nu, sen är snart kl 16 så det är dags att bege sig!
 
 

buskul

Nellie tittar på Buskul på barnkanalen innan vi ska bege oss till förskolan.
Jag har sovit jätte oroligt och konstigt inatt. Per med. Vi låg vakna fram till två båda två tror jag. Vet inte vad det berodde på.

Nellie har iaf sovit.
Idag är det dagt för jobb igen. Sen stressa iväg efter jobbet och ha ljusparty. Känns skönt att få det gjort nu. Detta ljusparty har skjutits upp lite många gånger nu. Detta blir det sista jag har och går på denna vår. blir inte förrän i höst igen sen. Jag kommer ju inte tända ljus jätte länge till iaf. Men det ska bli kul att titta i nya katalogen. Blir inte många som kommer men det är inge ovanligt...

Jag vill ju handla själv så då har vi väl partyt för den skull om inte annat =)

Nu är det snart dags att bege sig. Ska ha med mej katalogen till jobbet idag då Therese ville beställa lite eftersom hon inte kunde komma ikväll. Kul att hon ville beställa iaf.

Nehe. dags att klä på sig. =)

jobbig och hemsk natt...

inatt har jag inte sovit nåt alls sen per kom och la sig. det började med att jag fick sån hemsk halsbränna. Visste inte vart jag skulle ta vägen. Det gick givetvis över i illamående och sen somnade jag till slut. Sen har jag vaknat en gång i halvtimmen av att Per snarkat och snarkat och snarkat. Jag blev galen. Framför allt med tanke på att det var jag som fick gå upp med nellie idag. Jag ska lägga mej sen när vi kommer hem från mamma och dom. Sandra och Jossa ska komma en sväng också.

Har halsbränna och illamående som är väldigt störande. Blir nog inte bättre när man vet att det går magsjuka på nellies förskola. Men jag vet att det inte beror på det eftersom inget hänt. Jag är bra i magen när jag gör nr 2 och jag har inte gjort nåt annat heller. Så detta beror på graviditeten helt klart. Kanske beror på alla ostbågar, sourcreamchips och dippen igår.

Nu ska jag bara lite social igen sen snart åka hemåt.


Lugnt tempo men ändå mycket gjort!

Idag har vi haft ett lugnt tempo hela dagen. Fast vi ändå har fått mycket gjort.
Jag hade min sovmorgon idag. Med andra ord ska jag snart i säng eftersom jag ska orka upp i morgon. =)
Jag sover väldigt dåligt nu för tiden, har nån molande värk i revbenen varje gång jag lägger mej som stör min sömn.
 
Idag har jossa varit här på förmiddagen. Vi åkte och köpte fika på bakfickan och fiakde först sen gick vi ut i garaget och plockade in kläder m.m. i garderober.
-Jossa, jag hoppas du kommer i morgon med då du glömde din parisbulle. Vi kan ju ta våra sånna till fikat i morgon istället då ju :P
 
Har hunnit med och dammsuga också vilket behövdes. 
Jag har promenerat med Nellie i vagnen till mamma och pappa och syster. Syster skulle bjuda på mat, ugnspannkaka. Det älskar jag, men Per hatar tyvärr. Kom fram till idag att Nellie älskar det också. Per stannade hemma och åt istället.
Per hämtade oss sen då jag tyckte det räckte att gå dit. Det är verkligen snorhalt ute, jag höll på att sätta mej flertalet gånger.
 
Efter det har vi haft Casper här ett par timmar. Vilket jag mer än gärna ställer upp på. Vet att Camilla och de hade ställt upp för oss med om det varit vi som behövde hjälp.
Barnen lekte jätte bra iaf och var glada hela tiden.
Sen åkte hela familjen och handlade, vi släppte av Casper hos sin farmor på vägen.
Sen nu ikväll har vi haft det hur mysigt som helst. Vi har kramats och pussats. Ätit chips, dip, gurka och morötter. Nellie älskade det och njöt verkligen till 100. Det är sånna här tillfällen man måste ta till vara på. 
När hon låg i min famn i soffan sa jag att: Tänk, snart ligger det en liten bebis bredvis oss i soffan. - Då svarade Nellie, ja mamma. Men då kan du väl inte ha dina glasögon liggandes i soffan heller så bebisen behöver sova på dom?
<3 Skrutt unge!
Tror Nellie längtar minst lika mycket som oss nu, fast hon kanske inte förstår det helt hundra än. Men eftersom flera som vi umgås med har småsyskom nu så kanske hon förstår innebörden av det lite mer.
 
Nellie sover nu och jag väntar på Per som är iväg och hjälper mamma och pappa med att gå med Loffe. Pappa mår inte alls bra så vi hjälper mer än gärna till.
 
I morgon tror jag dagen går i samma lunk. Vi pratade om att kanske plocka ut alla gardiner i garaget i morgon. Få lite gjort varje dag liksom, det är ju bra inställninge tycker jag! Då vet man ju att liite blir gjort varje dag iaf.
 
Nu ska jag krypa ner i sängen och hoppas på att det finns nåt bra att titta på!

Härliga dag

Det tog lite tid att hitta när vi väl kom fram i linköping men vi klev väl in i väntrummet precis kl elva tror jag. Så vi kom precis i tid. I dessa lägen stressar jag upp mej och blir sur. Jag verkligen hatar att komma för sent. (för sent för mej är när man är prick i tid typ)
 
Hur som helst. Detta ultraljud kan jag verkligen rekommendera. Jag hade kunnat betala ännu mer pengar men tanke på all den informationen vi fick.
Även att vi nu tog reda på könet så hade jag kunnat göra det utan att ta reda på det också. Tänker på de som inte vill ta reda på det.
Vi blev visade precis allt, alla organ och han förklarade allt noggrant för oss.
Inte ens hälften av dessa grejer han gick igenom gjordes på det ultraljudet man gör i vanliga fall i v 18-20. Sen var han mycket trevligare också.
 
Denna dag är en av de häftigaste jag har varit med om, förutom den dagen Nellie kom till världen. 
Nellie är jätte stolt och tycker det är jätte roligt nu.
Sandra och jossa har varit här och tittat på filmerna och bilderna vi fick med oss hem. 
Vissa vill veta och vissa inte. Och det respekterar jag. Men informationen kan ju ändå nå den som inte vill och då är det ju så.
Jag kommer inte skriva nåt om det här i bloggen av olika anledningar. Det räcker med att jag skriver att allt såg bra ut. 
 
Nu ikväll har jag gått en promenad med Becca och hennes familj, sen kom Jossa hit efter det. Vi har tillbringat tid i garaget, plockat och styrt och skrattat och haft roligt. 
Kul avslut på kvällen, det tackar jag för då jag var lite orolig ett tag.
Är ännu mer tacksam över att Jossa och jag hittade Bon Aqua Päron när vi var ute och letade. Det är mitt nya tvång, så gott! Jag klarar mej inte utan det.
 
Nu ska jag dricka upp min bon aqua sen lägga mej, Nellie somnade sen tidag men det gör inget, hon har varit med och plockat i garaget och varit jätte duktigt. Men sur, men det är inget ovanligt när hon varit på dagis ett par dagar...
 
Godnatt!
 
 

förväntansfull

På väg till Linköping nu. Är jätte spänd och nyfiken.

har fått reda på att magsjuka hägrar på Nellies förskola nu. Känns inte så bra. Hua! Men vad ska man göra, vi kan inte ha henne hemma mer nu. Är ju bara att hoppas på att hon och vi slipper skiten. Nellie slapp ju det sist, men då fick ju per och jag det istället.

Nellie och Emma hade haft jätte roligt igår. Nellie var väl den som hade hörts mest enligt Emma. haha. Vem är hon lik med det då tro? ;)

Nehe, ska koncentrera mej på vägen nu, börjar bli lite snurrig. Kanske ska va social med Per också.

Trötta skruttan

Idag har Nellie varit på förskolan.
Var en ny fröken där som börjat i måndags mötte upp oss. Lite jobbigt för Nellie märktes med tanke på att hon inte visste alls vem det var.
Jag glömde prata med dem om Nellies vila på dagarna. Eftersom hon inte gjort det hemma på hela lovet (mer än en dag) inte ens när hon varit sjuk nu så kanske hon inte behöver det varje dag iaf.
Det var den nya fröken som svarade i telefonen när jag ringde för att prata om det istället. Och hon var helt inkörd på att dom skulle strunta i det. Jag sa att det var bättre hon pratade med de andra fröknarna om det då Nellie är extremt trött där, men det verkade hon inte förstå.
Hon hade inte vilat idag men varit väldigt trött och de tror att hon kanske klarar två dagar som de tär denna vecka utan vila men om hon går fem dagar i veckan kanske hon behöver sova nån dag iaf och det har jag full förståelse för. Hon kommer kansk behöver sova mer, de ser ju vad hon behöver just den dagen. 
Jag ville ju bara säga hur det varit med sovningen på lovet liksom.
 
Det var en jäääätte trött Nellie som kom hem idag, Ledsen och trött, Hon slumrade till nästan hela tiden.
Började bli lite orolig med tanke på att hon skulle med Emma till hennes skola idag också och leka och greja med saker som henne klass fixat.
Nu funkar det tydligen väldigt bra och Nellie har det jätte roligt.
Får se när de kommer hem. Hon kommer nog va väldigt trött när hon kommer hem och somna på stört, kanske t.o.m. i bilen på vägen hem.
 
Jag har passa på att badat lite och gått en promenad tillsammans med fam Krantz/Carlsson. Nu sitter jag i sovrummet. Per har slipat och lackat golvet i kommande bebis rum och det luktar väldigt starkt i hela huset.. :S
När vi fixade Nellies rum gjorde vi det precis innan vi skulle sova så vi ändå tillbringade resten av tiden i sovrummet, men vi täntke nog inte på det idag riktigt.
Men men, jag får vara glad att der är gjort =)
 
Nu kom Nellie hem!
Ska sluta direkt då!
 
I morgon ska vi på 3D ultraljud i linköping! =)=)

Ögonmottagningen

Imorgon ska jag till ögonmottagningen här i Vimmerby. När jag kollade min syn senast ville de skicka en remiss dit då jag har ett ganska så rejält dubbelseende.
Snälla Becca ska köra mej dit och hämta mej då det strår i pappret att jag inte får köra bil på hela dagen. 
 
I morgon ska Nellie till förskolan iaf. Inget snack om saken, (om inget skit händer inatt).
Hon har varit pigg hela dagen och vi har tjaffsat till och från, precis som det ska vara.
På eftermiddagen har vi ändå haft det bra tack och lov. Då funkar Nellie och jag som bäst. Hon har varit utan blöja hela eftermiddagen och kvällen och det har gått bra. Hon var ju på väg att bli blöjfri ett tag sen hände nåt och hon ville ha blöja igen.
Jag vill inte stressa på henne då jag märkte att hon mådde dåligt över att vara utan. 
Det kommer när det kommer.
 
Har molande värk i min mage idag. Har suttit lite för mycket tror jag, sen verkar den har vuxit en del också bara under dagen. haha
 
Jossa har varit här ikvll och hjälpt mej med min anmälen till patientnämnden. Tror det blir bra.
Becca och Sandra har läst pappret med nu.
Ska renskriva det i morgon.
 
Hade tänkt jobba i morgon men får se hur jag mår i ögonen, kanske inte är så smidigt att fakturera då, jag vet ju inte alls vad de ska göra så vi får se. Jag ska iaf till jobbet och fixa lite hur eller hur.
 
Ska gå och kolla om Nellie sover än, hon verkar inte riktigt vilja gör det ikväll... suck.. det är det enda jag vill göra.. sova!!

Tillbaka till det normala...

Idag är Nellie som hon brukar. Med trots från helvetet. Usch vad vi bråkar. Hela tiden. Hon vägrar göra allt man säger till henne. Jag är helt färdig och klockan är BARA nio.
Hon har sovit bra hela natten men vaknade kl sex och var pigg. Så nu är hon nog väldigt nära på att vara frisk iaf. Bara lite hosta och lite snor kvar. Om dagen fortskrider såhär så kommer hon vara på dagis i morgon. Det tyckte dom där också. 
Men denna förkylning verkar vara konstig och rätt som det är vända tillbaka så man mår dåligt så jag ropar inte hej än. Det kan hända mycket under dagen.
 
Längtar tills Per kommer hem också. Ikväll ska vi tillbringa hela kvällen i garaget. Jag/vi måste få irdning där ute nu. På all skit. Alla för små kläder som Nellie haft ska vikas in och göras i ordning bl.a. och det händer inte ett skit med nåt som vi sagt att vi ska göra. Och jag vill inte ha allt kvar ett par veckor när det är dags. Så nu när jag har ork och energi över så vill jag ta tag i det iaf.
Får se hur Per känner. Annars gör jag det själv.
 
I morgon ska ju Emma låna Nellie ett par timmar på kvällen för att göra nåt i hennes skola och då vore det ju perfekt och köra gärnet med sånt som vi inte hinner göra annars och sånt som är tråkigt. 
 
Nu ska jag försöka prata med Nellie som bara står och skriker bredvid och är inte klok.. vet att det kommer sluta med att en liten madame åker in på sitt rum.. tråkigt nog... =(

sjukstuga

Blir inte mycket till uppdatering här inte.
Jag har ingen lust att skriva just nu alls tyvärr.
Nellie har varit sjuk, eller är väl lite fortfarande.. Snorig, hostig och feber. Febern är väl borta helt nu men hostan är inte att leka med. Nätterna är inte roliga alls. Härom natten sov hon jätte bra så natte till idag bestämde vi att hon fick sova på sitt rum ( när hon mår dåligt sover hon oftast med oss). Det fick vi ångra. Hon har gråtit och haft sig hela natten och haft ont i bröstet och foten. Så kl tre inatt flyttade vi över henne till oss. Jag la mej på soffan eftersom jag skulle upp tidigt idag och bege mej till MVC.
 
MVC då, det gick ganska bra. Jag har ju haft lite problem denna graviditet med yrsel och jag har tuppat av två gånger...Jag har frågat om vi inte kan kolla mina järnvärden men det enda jag får till svar är att så extremt bra som mina värden var när jag var i v 10 så finns det inte en risk alls att det kan vara dåligt. Det sjunker tydligen väldigt långsamt och hinner inte sjunka alls mycket under denna graviditet med tanke på hur bra det är/var.
Men idag tog dom prov iaf även att de egentligen inte skulle. Och hur var det då. Hb:t var piss dåligt. Jätte lågt alltså, så nu ska jag äta 4!! järntabletter varje dag. Hade de kollat detta innan jul när jag bad om det kanske det inte har sjunkit så lågt. 
Så enkel var alltså förklaringen på min extrema trötthet och min yrsel...
Jag åt järntabletter med Nellie med, men när du är gravid ska väl inte hb:t vara under 110 och nu hade jag 100. Med Nellie var det som lägst 117. 
 
Sen hade alla barnmorskor suttit och pratat om min situation med den där jävla läkaren som jag träffade på GYN i Västervik. Jag sa när jag var där idag att jag inte orkade göra nåt åt det. Men efter deras diskution idag så har de skrivit ut alla papper åt mej och vill att jag ska göra det. Så i morgon ska jag hämta papprena där och börja skriva. 
Får se om jag kan träffa Jossa nån dag kanske så hon kan hjälpa mej. Hon var ju ändå med när allt hände.
 
Hade visst lite och skriva trots allt =)
 
En sak till. På fredag ska vi till linköpin gohc göra 3D ultraljud. Jag vet att vissa absolut inte tycker om det och vill man inte veta så behöver man ju inte få reda på det heller. 
Tror tyvärr inte att det är så lätt att hålla sig och det dröjer nog inte länge innan vi försäger oss. Men vi ska testa och se hur lång tid det tar innan vi gör det.
Jag gissar på att det inte ens hinner gå 1 dag innan de flesta vet. 
Det kommer ju bli att om man vet könet så säger men ju Han eller Hon direkt,.,
Strunt samma. Det kommer bli häftigt och se och huvudsaken är att Per och jag är överrens om detta!
 
Nu ska jag gå och krama Nellie godnatt. Hon kollar på Dora i sitt rum nu innan hon ska sova.
 
Hoppas verkkligen denna natt blir lugnare än den förra och att Nellie är tillbaka på dagis på torsdag! Det vill både hon och jag <3

stackars liten.

inatt har det inte blivit mycket sömn för varken mej eller Nellie. Nellie har sån hemsk hosta och hostar och hostar hela tiden. Nu sen vi vaknade på morgonen har hon nästan inte gjort annat än och hosta.
Hade det varit en annan hade jag varit helt förstörd bara av dessa hostattacker nu men nellie är så stark och klagar inte i första taget.

Igår fick vi reda på att våra vänner som vi umgåtts med nu senaste tiden som varit snuviga och hostiga troligtvis har rsvirus. Det drabbar väl inte Nellie så allvarligt kanske men med tanke på hennes hosta och när man läser om det blir det ju ändå att man är lite uppmärksam.
Hoppas inte hon är lika hängig idag iaf.
Lilla älsklingen.

Jag har nån skit i kroppen med. Jätte tjock i näsa och hals och febervärk i.kroppen. Blir inte mer än så just nu verkar det som utan det bara är halvdant.

Per sover på soffan och snart väcker vi honom. Jag kommer nog behöva sova lite.

hoppas er lördag blir bra.
lugn start på nya året.

ligger i soffan tillsammans med nellie som sover. Egentligen ska hon inte sova på dagarna nu och det har funkat väldigt bra. Men igår kom herr feber på besök, närmre 39 och idag 38.5 så hon var trött idag. Vilket är helt förståligt. Per är iväg och jobbar lite nu, jag har druckit kaffe och skalat potatis m.m. och nu ligger jag här. Idag har jag en väldigt "off" dag, men jag kämpar på.

Det var väl det jag hade på hjärtat just nu.

Året som gått..

Hela dagen igår funderade jag på att skriva en liten resumé för det gågna året. Men det enda som jag kunde komma på som hade hänt var att jag blivit gravid och det vet ju redan alla så jag tänkte strunta i det. Fram tills att jag pratade med Becca på telefonen, hon hade skrivit en i sin blogg. Jag berättade om hur jag kände och hon trodde väl inte jag var riktigt klok. Hon påminde mej om en hel del saker som hänt och jag skrattar och skäms åt mej själv på samma gång. 
Jag kan verkligen inte fatta hur jag tänkte. Kan jag inte få skylla lite på min graviditet som kanske gör mej såhär trög? Snälla...
Jag har hur som helst läst igenom min blogg för år 2012 lite snabbt och insett att detta år varit väldigt händelserikt. Jag kommer skriva väldigt mycket nu, vissa punkter och vissa med mer text och mer bilder. Så förbered dig på ett låååångt inlägg nu:
 
Januari:
- Nellie fick äntligen sin växa säng och slapp sova i sin spjälsäng mer. Detta resulterade i att hon sov mycket bättre. 
- Hela familjen fick ögoninflammation precis lagom till vi skulle bo på hotell en helg i Kalmar tillsammans med fam. Krantz/Carlsson. Vi skulle gå på Leo´s Lekland m.m. Som tur var blev vi pigga snabbare än vi trott och kunde åka iväg på denna tripp.
 
 
 
- Min mamma fyllde 50 år.
 
Februari:
- Dags för möbelmässan uppe i Stockholm. Per och Nellie fick tyvärr åka själva då jag låg hemma i halsfluss.
- Nellie fyllde 2 år
 
 
 
 
 
Mars:
- Provade alla klänningar till bröllopet
- Jag har haft körkort i 8 år.
- Jag åkte på någon form av magjsuka och fick åka till Sjukhuset i Västervik och ligga med dropp.
 
April:
- Per fyllde 27 år.
- Planering inför bröllopet, provsminkning, hittat vigselring, provat på spraytan (som för övrigt verkligen inte var nåt  att ha).
- Fick hem min HTC mobil och bytte abonnemang från Telia till 3 vilket jag inte ångrar alls.
 
Maj:
- Var i Västervik med Nellie angående hennes vikt och längd, samtidigt besökte jag akuten i Västervik då jag hade väldigt svårt att andas. Det visade sig att jag hade ett hål i lugnan och blev inlagd på avd. 5 direkt.
- Öltältet
- Min MÖHIPPA! Som jag aldrig kommer glömma. Då den var planerad helgen precis efter att jag punkterat min lunga fick mina tärnor ändra om en hel del på dagen då jag knappt inte fick göra nånting. Planen var att jag skulle få träna med Magnus Samuelsson m.m. Men jag fick iaf träffa honom och han pratade om sin karriär vilket var MYCKET intresssant. Efter omständigheterna så kunde inte dagen blivit bättre.
 
 
 
 
Juni:
- Per hade sin svensexa och samtidigt som den skulle äga rum överraskade alla tjejer mej igen på morgonen och kom med 50-tals kläder och var hur snygga som helst.Jag fick spela in 2 låtar först sen när jag var klar med det fick Per spela in 2 låtar också och hans svensexa fortsatte hela dagen och natten.
 
 
 
 
 
- Den 16/6 blev jag Fru Kronstrand, denna dag går inte att beskriva, en av de bästa dagarna i mitt liv. Helt sjukt att man planerar så mycket och så lång tid innan och sen POFF är den redan över pga att tiden springer iväg på tok för snabbt.
 
 
 
- Vi firade midsommar tillsammans med massa vänner på Ekvägen, där det bl.a. grillades korv och kläddes och dansades runt midsommarstången.
 
 
 
 
- Jag, Sandra och Jossa flög till Turkiet, Alanya i 1 vecka och njöt av all inclusive och värme. Helt underbart och välbehövligt för min del.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Juli:
- LAG VM i speedway med Pers familj. Nellie var också med och tyckte det var jätte roligt.
 
- Öland med husvagnen. Tillsammans med Becca och hennes familj. Även att det regnade i stort sett varje dag ett par timmar så hade vi det ändå väldigt bra. Barnen lekte och hade jätte roligt, samt vi vuxna med.
 
 
 
 
En vecka var vi hemma och packade om, 
- Sen begav vi oss till Solna och mötte upp Becca och dom för att bo på hotell där över helgen, vi gick på Gröna Lund och badade på hotellet.
-Direkt efter Solna åkte vi vidare uppåt för att åka till Pers mamma och pappa som var i Rättvik, det var fullt med gamla bilar precis överallt och Per var i himmelriket under hela den vistelsen kan jag lova.
 
Augusti:
- Fick ett plus på stickan och insåg då att Nellie skulle bli storasyster omkring April/Mak 2013.
- Vi var i Turkiet/Belek tillsammans med Pers familj och njöt av all inclusive och extrem värme.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- Jag klippte av mej mitt långa hår.
 
- Henke, Becca och jag var i Linköping på Bryan Adams
 
September:
- Var en ganska tuff månad då min mamma låg inlagd på sjukhus en längre tid och mådde väldigt dåligt. Hon fick åka fram och tillbaka till sjukan flertalet gånger.
- Nellie fick iordning på sitt nya rum som vi tapetserat, målat och slipat golvet i. Hon blev jätte nöjd och sover som en prinsessa där inne nu.
- Hann med ett besök till Gissebo också
 
 
 
Oktober:
Vi var på första ultraljudet och fick reda på att BF blir det 26 April 2013. 
- Jag och Per firade 8 år tillsammans, samt 5 års förlovning. Det firade vi som så att Per var i Tjeckien och jobbade de två dagarna och Jossa påminde oss om att vi firade över huvud taget =)
- Jag fyllde 27 år.
- Vi besökte Öron, näsa, hals i Västervik och fick reda på det mesta inför Nellies operation med halsmandlar och polyper.
 
November:
November var en månad som bara flög förbi.
- Men vi var iaf ute och åt med kära vänner på Monte Carlo utan barn, vilket var mycket uppskattat.
- Vi var även på det andra ultraljudet.
 
December:
Nellie fick operationstid den 5 december. Det var en av de jobbigaste dagarna i mitt liv. Behöva se sitt barn sövas.. usch!
Allt gick ju bra iaf och Nellie sover betydligt bättre nu så vi har reda märkt stor skillnad.
 
 
-Vi var på lucia firande på Nellies förskola
 
 
 
- Julen firade vi först med min familj på Julafton och Pers familj på juldagen.Vi hade en jätte bra och mysig jul och Nellies var inte alls rädd för tomten vilket var bra.
 
 
 
 
 
- Nyårsafton var väldigt lugn för vår del. Vi åt mat här tillsammans med fam. Tapper/Johansson. Barnen lekte och vi fikade lite och smällde lite raketer till barnens förtjusning. De andra åkte hem framåt hela nio och efter det somnade Nellie. 
Per och jag spelade sällskapsspel och hade det jätte mysigt. Henke och Becca tittade förbi och hälsade Gott nytt år med. Och trot eller ej, men jag höll mej vaken äändå till tolvslaget. Det trodde jag aldrig.
Passade på att ta första magbilden igår med så den slinker mej på ett hörn också nu.
 
 
 
År 2012 har varit ett helt fantastiskt år och jag hoppas verkligen att 2013 blir minst lika bra! <3
 

RSS 2.0