snöängel bl.a.


pausa

kommer troligtvis pausa i bloggandet en stund. Kan hända att det läggs upp lite bilder och nåt litet inlägg. Vi får se.

det har börjar bra...peppar peppar

Per är på jobbet. Än funkar det. Jag mår inte illa och har inte ens tagit nån illamående tablett. Det är alltid nåt iaf.
Trött är jag men det tror jag inte har med detta att göra. Jag ska göra en hår analys igen. Jag somnar innan nio om kvällarna och är ändå trött som ett as även att jag sover hela natten fram till sex sju nån gång. Jag har säkert brist på lite olika saker igen som behöver fyllas på.
Idag ska vi kanske till Frödinge. Beror lite på vad Cissi tycker eftersom barnen snorar och hostar massor. Har inte fått svar än.

Idag börjar nellies sim igen. Vet inte hur vi ska göra med det heller riktigt. Om vi ska gå eller inte. Jag tror inte hon blir sämre direkt efter orkar hon? Vi får se hur hon är under dagen och bestämma senare.
Vi är visst en bil kort med. Vår ena bil startade inte idag när per skulle till jobbet. Typiskt!

Ska ta tag i morgonen lite nu. Bl.a ringa försäkringskassan. . suck..

dagen innan och den dagen

Har inte haft tid att skriva då jag inte mått särskillt bra under ett par dagar.
Men nu ska jag försöka skriva lite om vad som hänt och hur det gick till, kanske inte är nån som vill veta egentligen, så fortsätt inte och läs i så fall!
 
Kl 15.30 skulle jag börja med laxabon (laxeringsmedlet jag skulle dricka) Jag satsade på att svepa det snabbt och haft ett glas saft bredvis mej eftersom jag visste att det skulle smaka illa.
Jag klarade halva glaset ungefär sen började jag kvälja rejält och ögonen och näsan började rinna. FY FAN SÅ JÄVLA ÄCKLIGT!!
Jag hade både hört och läst att det skulle smaka salt men det kan jag inte påstå, jag kan inte förklara smaken men den var hemsk! Jag örsöka ta lite saft och lite laxabon och varva men det gick inte heller.
Jag kämpade och kämpade mellan varje kväljning, jag skulle ta ca var 10e till 15e minut. Jag hann lagom dricka upp allt äckel när det var det dags igen.. jätte jobbigt. Jag tjöt och sa till Per att jag inte kommer klara detta då det aldrig tog slut i tillbringaren. Sen visste jag att jag skulle dricka 4 liter totalt!
 
Jag fick till slut i mej 1 liter under den första timmen, men när det var dags att påbörja den andra så hann jag inte dricka innan jag fick kräkas, massor! Vad nu?! Kräktes jag upp allt jag kämpat med att få i mej. Vi fick ringa 1177 och blev kopplade till avdelningen jag skulle till dagen efter och frågade vad vi skulle göra eftersom allt och lite till kom upp igen. Jag hade inte börjat gå på toan än heller.
Eftersom jag verkligen kämpat med att få i mej en liter kändes allt onödigt just då..
De sa till oss att fortsätta iaf även att jag kräkts upp allt.. 
Efter en stund satte magen igång och jag kunde gå på toan, yes!
Men paniken kom då jag visste att jag hade mångder kvar. Jag är väldigt kväljig som person och har svårt att dricka vissa saker, men detta gick inte alls.. Verkar inte vara många som klarar av att dricka 4 liter av detta heller om man läser på nätet.
På 4 timmar ska man ha druckit 4 liter, när 4 timmar hade gått för mej hade jag bara fått i mej lite mer än 2! Jag klarade inte mer, t.o.m. Per sa att jag skulle sluta då han såg hur dåligt jag mådde och hur mycket jag verkligen försökte. Jag tjöt och ville få i mej men det gick inte. Tänk om det inte sysn nåt i morgon nu då när jag bara fått i mej hälften??!
Jag struntade faktiskt i det och gav upp.
Jag fortsatte ju gå på toan iaf...
-----
På morgonen igår kom Millan hit kl sju och tog barnen. Det var bara Nellie uppe. Vi åkte och hämtade Camilla som skulle åka med oss då hon också hade besökstid i västervik.
Det blev stressigt när vi kom fram då jag hamnade i centralkassan lite sent och vi försökte fixa en högkostnadskort till mej. De fick göra klart det själva och jag fick springa till avd tillsammans med Per. Jag fick komma in direkt och fick byta om till en som där skjorta man får och strumporna.. 
Innan hade jag tänkt att jag ville ha Per med mej, men precis innan jag skulle in besämde jag att gå in själv.
Det var en jätte gullig sköterska som skulle vara med. Fick lägga mej i sängen och sen satte de in nål så de kunde ge mej lugnande.
Jag frågade om det skulle gör aont och det enda jag fick till svar var: Ja...
Jag blev jätte nervös, egentligen inte för smärtan utan mest för att det är pinsamt. De ska ju liksom upp i rumpan och kolla...
Läkaren kom och det var dags. Kan inte påstå att det var skönt, det gjorde väldigt ont ibland. vilket inte är så konstigt eftersom de blåser upp tarmarna så de kan se. Sen i krökarna gör det också ont. Har kommit fram till att jag är väldigt duktig på att hantera smärtan så det var faktiskt inte alls farligt!
Jag skulle kunna göra om den undersökningen utan lugnande t.o.m. bara jag slipper dricka den där skiten!
Som tur var räckte det med det jag hade druckit och man såg allt klart.
De hittade inget fel på vad de såg men tog vävnadsprover iaf, men de trodde han inte skulle visa nåt heller.
 
Missförstå mej inte, men samtidigt som jag givetvis är glad att inget hittades är jag lite förtvivlad med för nu måste undersökningen fortsätta. För jag mår ju fortfarande inte bra till och från. Jag ska träffa en läkare på vårdcentralen på onsdag och då ska vi gå vidare. Troligtvis kommer vi boka en tid för gastroskpoi. Som jag kommer fråga om jag får sövas för att göra.. med tanke på hur kväljig jag är är jag tveksam om jag kommer klara av det annars. Jag kommer få panik. Jag kan inte ens ha det där man röntgar med hos tandläkaren för länge i munnen innan jag måste slänga ut det för jag får panik, hur skulle jag då göra med detta tro?
 
Efter undersökningen igår var jag väldigt trött men det berodde ju på lugnadet jag fick och sen att oron lagt sig såklart. 
Hade ont i magen igår med men det kan man ha, det beror antagligen på luften som sprutades in. Det blir lite som koliksmärtor typ.
Idag måpr jag okej, har ett litet dovt illamående bara men det är hanterbart. Per är hemma idag med men i morgon är tanken att vi ska försöka vara som vanligt igen..
hoppas hoppas hoppas!

börjat..

kan säga att detta blir kämpigt. Jag har druckit 1 glas bara och höll på att kräkas av det bara. är ca 5 glas k ar av denna litern och sen är det 3 liter kvar.. fy fan!
Jag vill inte detta..

inte nog

nu har hela huset på dynamitgatan 15 åkt på förnylning med. Är det intr nog nu. Adrian stackarn har inte sovit en blund inatt. Och snorar jätte mycket. Nellie är mest bara täppt och liite blöt under näsan. Per är tjock i hals och näsa. Och jag mest tjock i hela huvudet. Men än så länge är vi feberfria iaf.
Jag hade mer än gärna tagit en förkylning än det andra som går nu. Men jag orkar faktiskt inte med det heller just nu.
Jag är orolig över om Per blir mer sjuk. Då kan han inte följa med mej på onsdag. Jag är orolig över att Millan kanske inte vill ha barnen eftersom de är snoriga. Då får jag också åka ensam. .
Jag är orolig för själva grejen i sig..
Har hämtat ut lavemanget nu, kul att de som jobbar på apoteket informerar mej om hur jävla äckligt det är. Jag har läst om det men det räcker. Jag kommer inte klara av det. Att dricka 4 liter. Men det har jag informerat dom om på avd där jag ska göra koloskopin. Jag kommer få upp ett antal glas om jag känner mej själv. Uäk!!!!

Per är hemma med mej tills jag gjort detta och det är jag väldigt tacksam för! 💟

Adrians rum

Just nu ålar Adrian runt för fullt på golvet i det som ska bli hans rum senare. Alla hans grejer ligger på golvet så han kan plocka och styra bäst han vill. Inatt och i morse har jag inte mått alls illa.. än.. hoppas det fortsätter så.
Kan ju alltid hoppas på att jag kan äta med men det är väl att hoppas för mycket. Vi ska byta tid på middagen idag och se om det går att "lura kroppen" lite. För efter kl 15 går det verkligen inte.

Längtar tills möbeln vi beställt till Adrians rum från materialmännen kommer. Den borde komma ni i dagarna iaf. Då kanske vi får iordning lite mer här inne. Hans rum ska gå i grönt är tanken. Och lite blått :)

Per har sovmorgon idag. Eftersom jag inte mådde jätte dåligt tyckte jag att han kunde få det och jag tror minsann att han satt uppe längre inatt med.

Får se vad som händer idag. Har fått några förslag iaf så vi får se om vi nappar på nåt. Det ena kanske jag inte nappar på..vi får se. ;)


Fortfarande ingen matlust

Idag har jag fått i mej en hel macka och en smal korv med bröd. Nu när det var dags för middag fick jag i mej en halv liten hamburgare sen växer maten i munnen. Jag blir lika nedslagen och ledsen varje gång vilket är jätte jobbigt.
Jag har även varit och handlat lite själv med barnen idag vilket var jätte jobbigt. Men jag klarade det.
Jag är så himla trött och matt i min kropp så det är sjukt. Jag vet att jag behöver äta för att bli pigg men när det inte går då?!
Vi ska testa att äta en annan tid i morgon och se om det funkar bättre.
Jag orkar inte ha det såhär länge till. Per orkar inte heller.. han säger det går bra men jag vet och ser på honom hur trött han är. Min fina underbara man.
Jag känner mej så jävla elak och värdelös.. usch!
Det enda jag vill nu är att klara av och äta och orka igen.. för just nu är det jävligt kämpigt.

Försöker låta bli att gråta men det går inte.. Nellie tar illa upp vilket inte är så konstigt. Min älskade nellie.. jag vill ju inget annat än att vara med dig och hålla igång och leka som vi brukar !


ingen matlust alls

Jag blir sugen på mat och jag hinner bli hungrig men så fort jag ska äta börjar jag må illa och det växer i munnen. Varför?!
Jag blir jätte ledsen då jag begriper att jag måste äta. Jag vill men kan inte. Idag slapp jag springa på toan efter iaf.
Det jag fått i mej idag är 1 rostad macka på morgonen. 1 glas blåbärs proviva. 1 glas vätskeersättning. 1 halv macka. 1 halv macka och nu ytterst lite mat.
När man söker på "ingen matlust" på nätet står det bara om depression. Jag är inte deprimerad. Det kan jag inte tro..
men varför kommer inte matlusten igång.
Känns som att jag måste eller borde göra en sån där gastroskopi också då det verkar vara uppåt i magen problemen är nu.

Det ändå jag vill är att få energin tillbaka och det är svårt när jag inte kan äta. hjälp mej nån!
Snälla!

lika barn!

Har sagt nu att jag tror att Adrian och Nellie inte är så lika längre. Men tittade tillbaka i bloggen och tog lite bilder därifrån och insåg att de är väldigt lika. Herre gud!
De bilder jag lägger upp nu är bilder på Nellie bara. Adrian ser ni ju ibland ändå här i bloggen. Här är Nellie lika gammal som adrian är nu :
visst?!

mamma 💗

Igår stod det en artikel i Aftonbladet om nåt dödligt magvirus.. min mamma har varit dålig länge och fick reda på att det var nåt virus som hon fått pga sin penicillin kur på 6 månader. Hon kände igen namnet på det som stod i Aftonbladet, och mycket riktigt var det det hon hade. Det står att det är farligt för svaga människor vilket min mamma definitivt är. Men det upplyste de henne inte alls om. Det enda de sa till henne var att se till att ingen går på samma toa som dig bara så får vi hoppas det går över snart.
Det är lite läskigt när man nu vet hur allvarligt det varit eller kunnat bli. Usch.
Sjukvården nu för tiden är helt knäpp. De kan inte meddela de saker som man verkligen har men de kan klämma ur sig saker som de bara tror och skrämmer skiten ur folk med hemska sjukdomar som de sen inte har.

Inte konstigt att en annan är helt nervös gällande sin mage. Usch..

Annars mår jag bättre nu iaf. Det kommer och går. Ena stunden mår jag jätte bra och nästa stund mår jag jätte dåligt. Jag får panik och det förvärrar givetvis saken med. Men mina dippar med illamående håller inte i sig lika länge nu vilket vi gillar.
Jag kan tyvärr fortfarande inte äta så mycket. Det oroar mej men tanke på hur mycket laxermedel jag ska dricka. Jag menar, 4 liter är ju till för en person som äter vanligt. Jag äter kanske inte ens 30% av det jag brukar. Då känns 4 liter väldigt mycket. Om jag fortfarande inte äter på måndag får jag ringa och fråga.
Allt själva dagen innan skrämmer mej rejält!

Jag är så otroligt tacksam för mina nära och kära som finns här och stöttar mej så mycket. Framför allt Per. Hade inte klarat detta annars
😙

rörd

blir rörd och glad när det ringer på dörren och en vän står med fina blommor.tack 💜

ständigt illamående

dagarna nu för tiden fördrivs med att jag gråter och är less på allt jämt och att jag går och mår illa.
Jag har lyckats att få snabbare tid till koloskopi nu från den 22 till den 15 januari. Alltid nåt.. tyvärr känns det som en evighet dit med!
Vi har beslutat att Nellie ska vara hemma från dagis tills detta är klart. Det verkar gå magsjuka precis överallt och då är väl förskolor det värsta stället.. vill försöka undvika det så gott det går. (jag vet att man kan få det överallt men det är ju bra att försöka undvika det iaf)
Sitter i västervik och väntar på att min kära far ska hämta mej. Har haft en helvetesnatt med illamående så nu har jag fått andra tabletter utskrivna så vi får hoppas de hjälper bättre än de tabletterna jag fick innan.

Har även fårr brev om hur jag ska te mej dagen innan koloskopin. Fy fan säger jag bara. Jag ska dricka 4 liter!!! laxeringsmedel. Får inte äta nåt 4 timmar innan jag ska ta det och sen ska jag dele upp 1 liter i timmen. Får se hur det kommer gå. Det verkar som att man kan må dåligt av det med.. uäk!
Men kan detta visa och hjälpa mej med nåt så är det klart värt det. Men jag tycker faktiskt synd om mej själv just nu. Jag brukar inte vara självisk av mej men denna veckan är jag rädd att jag kommer vara det. 😟


konstigt!

Harr varit dålig sen igår.. men runt kl 15 idag så vände det. Bara sådär.. så nu har jag ätit (inte så mycket kanske då jag blir rädd för att må dåligt igen) men jag har ätit lite och ofta.. bra!
Även att jag mått bra kommer det bakslag igen.. så klart! Massa blod igen.. fan! Men som sagt. Det är bara att bryta ihop och försöka komma igen och invänta koloskopin. Mina värden är bra men det spelar ingen roll.. jag mår inte bra för det!
Kommer klaga en del här, gör det redan, jag vet. Men jag orkar inte klaga till per jämt. Han får stå ut med tillräckligt. Jag bara tjuter och tjuter när det blir såhär. Jag känner mej ensam då det inte alls känns som att jag får någon hjälp.

Inatt ska vi sova i Norrhult. Nellie ville det. Hon är mer än värd att få göra det. Dock är det svårt för henne att göra det själv. Då de går ut till stället här innan halv sex. Så det är smidigare att nån av oss sover med och nu ska vi göra det hela familjen 💜
Adrian och nellie ligger uppe och sover nu. Jag ska snart göra dom sällskap.
I morgon hoppas vi på att jag är pigg så vi kan städa bort julen hemma. Jag vill ha upp mina nya gardiner från jotex nu! Sen tycker jag att det räcker att ha julsaker uppe nu.
Tror t.o.m. Per kanske tycker det.. lite iaf...

Nehe. Godnatt på er

Akuten

Efter alla symptom jag haft alldeles för länge nu gav jag upp idag. Jag hoppas faktiskt att de hittar nåt nu. Eller åtminstone kan tala om varför jag mår som jag gör..
Blodpover är tagna och jag kan tänka på att mina blodvärden är rejält kassa med tanke på hur mycket jag blödit från ändtarmen först och sen en rejäl jävla mensomgång..
Jag är så trött och matt.. hjärtklappning och tappad aptit.
Sen nu då bara vit och slemmig avföring. Inget vanligt bajs alls. (inget trevligt att läsa om kanske men jag noterar åt mej själv faktiskt! )
Jag är trött på skiten nu. Jag blir ledsen och orolig hur Per tänker. Är han också trött på skiten (alltså mig) då vet jag inte hur jag skulle klara mej. Han är mitt allt och ställer upp jämt.
Det skulle inte gå utan honom...

Jag hoppas på en röntgen men det kanske är att begära för mycket. Jag vågar inte hoppas på för mycket då det varje gång innan inte gjorts nåt och jag skickats hem igen utan ett enda svar..

Älskar min familj över allt annat!
😙💓💖

Härlig kväll!

Igår firade vi in det nya året med fam Krantz/Carlsson och fam Kronstrand/Hofving. Det var verkligen jätte trevligt ovh kvällen gick snabbt! 
Jag blev lite onyter ett tag och även väldigt trött just då men jag tyckte det gick bra ändå. Jag är ju van att sova innan kl 22 liksom så hålla mej uppe till 12 är en pärs oavsett!
Jag hoppas detta kanske kan bli nån form av tradtion, fast inte hos oss varje år kanske utan att man kan variera med det.  Men vi får se. Vi hade jävligt trevligt iaf.
Barnen däckade till slut och sov igenom kl 12 allesammans. Så vi vuxna kunde stå ute och skåla in det nya året tillsammans. Jag hade handlat champange som inte alls smakade äckligt, inte först iaf. haah.
Sen skålade vi så klart för mej och Becca som varit rökfris 1 år igår. 1 år! Jag är så jävla stolt över mej själv för varje dag som går. Jag kan inte lova och säga att jag kommer vara rökfri för evigt då jag kämpar lite smått till och från men jag ska försöka och ge mitt allt.
Det är inte många i min närhet som röker länge, så det underlätter ju såklart!
 
Hoppas nu andra hade en bra nyårsafton!
 
Tanken när jag satte mej vid datorn nu var att ansöka föräldrapenning då jag inte gjort det alls mer än fram till nyår. Jag har inte vetat om jag ska jobba eller inte, men nu är väl det på det klara!
Äntligen!!

RSS 2.0