dagen innan och den dagen

Har inte haft tid att skriva då jag inte mått särskillt bra under ett par dagar.
Men nu ska jag försöka skriva lite om vad som hänt och hur det gick till, kanske inte är nån som vill veta egentligen, så fortsätt inte och läs i så fall!
 
Kl 15.30 skulle jag börja med laxabon (laxeringsmedlet jag skulle dricka) Jag satsade på att svepa det snabbt och haft ett glas saft bredvis mej eftersom jag visste att det skulle smaka illa.
Jag klarade halva glaset ungefär sen började jag kvälja rejält och ögonen och näsan började rinna. FY FAN SÅ JÄVLA ÄCKLIGT!!
Jag hade både hört och läst att det skulle smaka salt men det kan jag inte påstå, jag kan inte förklara smaken men den var hemsk! Jag örsöka ta lite saft och lite laxabon och varva men det gick inte heller.
Jag kämpade och kämpade mellan varje kväljning, jag skulle ta ca var 10e till 15e minut. Jag hann lagom dricka upp allt äckel när det var det dags igen.. jätte jobbigt. Jag tjöt och sa till Per att jag inte kommer klara detta då det aldrig tog slut i tillbringaren. Sen visste jag att jag skulle dricka 4 liter totalt!
 
Jag fick till slut i mej 1 liter under den första timmen, men när det var dags att påbörja den andra så hann jag inte dricka innan jag fick kräkas, massor! Vad nu?! Kräktes jag upp allt jag kämpat med att få i mej. Vi fick ringa 1177 och blev kopplade till avdelningen jag skulle till dagen efter och frågade vad vi skulle göra eftersom allt och lite till kom upp igen. Jag hade inte börjat gå på toan än heller.
Eftersom jag verkligen kämpat med att få i mej en liter kändes allt onödigt just då..
De sa till oss att fortsätta iaf även att jag kräkts upp allt.. 
Efter en stund satte magen igång och jag kunde gå på toan, yes!
Men paniken kom då jag visste att jag hade mångder kvar. Jag är väldigt kväljig som person och har svårt att dricka vissa saker, men detta gick inte alls.. Verkar inte vara många som klarar av att dricka 4 liter av detta heller om man läser på nätet.
På 4 timmar ska man ha druckit 4 liter, när 4 timmar hade gått för mej hade jag bara fått i mej lite mer än 2! Jag klarade inte mer, t.o.m. Per sa att jag skulle sluta då han såg hur dåligt jag mådde och hur mycket jag verkligen försökte. Jag tjöt och ville få i mej men det gick inte. Tänk om det inte sysn nåt i morgon nu då när jag bara fått i mej hälften??!
Jag struntade faktiskt i det och gav upp.
Jag fortsatte ju gå på toan iaf...
-----
På morgonen igår kom Millan hit kl sju och tog barnen. Det var bara Nellie uppe. Vi åkte och hämtade Camilla som skulle åka med oss då hon också hade besökstid i västervik.
Det blev stressigt när vi kom fram då jag hamnade i centralkassan lite sent och vi försökte fixa en högkostnadskort till mej. De fick göra klart det själva och jag fick springa till avd tillsammans med Per. Jag fick komma in direkt och fick byta om till en som där skjorta man får och strumporna.. 
Innan hade jag tänkt att jag ville ha Per med mej, men precis innan jag skulle in besämde jag att gå in själv.
Det var en jätte gullig sköterska som skulle vara med. Fick lägga mej i sängen och sen satte de in nål så de kunde ge mej lugnande.
Jag frågade om det skulle gör aont och det enda jag fick till svar var: Ja...
Jag blev jätte nervös, egentligen inte för smärtan utan mest för att det är pinsamt. De ska ju liksom upp i rumpan och kolla...
Läkaren kom och det var dags. Kan inte påstå att det var skönt, det gjorde väldigt ont ibland. vilket inte är så konstigt eftersom de blåser upp tarmarna så de kan se. Sen i krökarna gör det också ont. Har kommit fram till att jag är väldigt duktig på att hantera smärtan så det var faktiskt inte alls farligt!
Jag skulle kunna göra om den undersökningen utan lugnande t.o.m. bara jag slipper dricka den där skiten!
Som tur var räckte det med det jag hade druckit och man såg allt klart.
De hittade inget fel på vad de såg men tog vävnadsprover iaf, men de trodde han inte skulle visa nåt heller.
 
Missförstå mej inte, men samtidigt som jag givetvis är glad att inget hittades är jag lite förtvivlad med för nu måste undersökningen fortsätta. För jag mår ju fortfarande inte bra till och från. Jag ska träffa en läkare på vårdcentralen på onsdag och då ska vi gå vidare. Troligtvis kommer vi boka en tid för gastroskpoi. Som jag kommer fråga om jag får sövas för att göra.. med tanke på hur kväljig jag är är jag tveksam om jag kommer klara av det annars. Jag kommer få panik. Jag kan inte ens ha det där man röntgar med hos tandläkaren för länge i munnen innan jag måste slänga ut det för jag får panik, hur skulle jag då göra med detta tro?
 
Efter undersökningen igår var jag väldigt trött men det berodde ju på lugnadet jag fick och sen att oron lagt sig såklart. 
Hade ont i magen igår med men det kan man ha, det beror antagligen på luften som sprutades in. Det blir lite som koliksmärtor typ.
Idag måpr jag okej, har ett litet dovt illamående bara men det är hanterbart. Per är hemma idag med men i morgon är tanken att vi ska försöka vara som vanligt igen..
hoppas hoppas hoppas!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0