pendlande illamående

Inatt vaknade jag kl fyra och var törstig. Gick upp och drack lite ( tog 2 bragokex  också ). När jag la mig igen började jag må illa. Jag somnade om och vaknade igen runt halv nio. Då var allt bra men efter nån halvtimma började jag må illa igen.
Jag tog mig upp och åt frukost och kände ingenting. 
Per och Nellie åkte till skridskoskolan och Adrian och jag stannade hemma. 
Illamåendet har fortsatt hela dagen. Ena stunden är det helt borta och sen kommer det tillbaka och då mår jag jätte illa. 
Jag har inte gjort ifrån mig på nåt sätt så jag är inte sjuk!
Per och jag pratade om ifall det kunde vara oro eller nåt. Vi ska ju till Stockholm på onsdag och gå på mässa m.m. Sen ska vi stanna till måndag och åka till astrid Lindgrens barn sjukhus.
Kan vara det som gör att jag mår såhär, jag vet inte vad det annars kan vara. Skulle slutat med mina tabletter nu men jag vet inte om jag t.o.m. ska vänta tills vi kommer hem från Stockholm nu. Med tanke på hur jag mår vissa dagar. 

Jag och Adrian sov i nästan 2 timmar förut och jag är lika trött iag. Kanske har nån skit i kroppen. Inte så konstigt med tanke på hur Adrian mått och det är jag som varit med honom mesta delen av tiden.

Idag ja vi pratat med läkarna igen angående kåvepeninet . Eftersom han ändå håller igång så pass som han gör så ska vi strunta i att ge det nu och hålla lite kolla ifall febern kommer tillbaka. Han är i stort sett sitt vanliga jag förutom att han inte äter alls. Nästan inget på en dag.
Nu när vi var hos mamma åt han varken korv med bröd eller tårta...

Per och Nellie är ute en stund. Per skottar. Jag och Adrian var ute med och hjälpte till men Adrian ville gå in. Så nu sitter vi på hans rum och leker lite. Jag tvättar lite imellan med.

Per ska snart iväg och skjutsa en vän. Sen vet jag inte vad vi ska göra riktigt. Bara vara hemma troligtvis. 

Vad ska vi göra?

Jag hatar det här! Varför i helvete skriver läkarna ut kåvepenin när ingen j napp klarar av att ta det. Iaf inte flytande!
Adrian tog den första skeden vi gav och vi kunde få ingen den andra omgången i en spruta i kinden. Sen har det inte gått. Han har vägrat vi har försökt blanda det i mat, youhurt m.m. inget går. Han kväljer eller spottar! Pratade med VC och enligt dom skulle vi få tabletterna istället. Det var bara att smula sönder och ha i gröt eller fil eller youhurt ! IN NY AS!! Helvete!
Per gav första tabletten smulad med frukt pure. Det gick knappt. Fick i nästan allt till slut. 
Han har inte ätit knappt nåt alls idag. En flaska välling till vilan bara. När vi skulle äta mellanmål och smörgås förut skulle ju penicillinet tas och det förstörde så pass att han vägrade äta till slut!!!
Nu när vi skulle sova och äta välling igen smulade jag ner en tablett i vällingen. Han total vägrade att ta den. Han kan inte ha hunnit smaka av den ens!  Han bara vägrade. Nu har alltså kåvepeninet gjort att vi inte ens får i honom välling!
Vi försökte ge honom en tablett och vatten och se om det gick.. han spottade ut tabletten illa kvickt. 
Är det sprutan och verkligen tvinga i som gäller då?!?! Vi försökte göra det... och det fick oss att känna som världens sämsta föräldrar. Usch! Stackars barn! Först fick han panik och skrek och skrek och satte i halsen. Sen kräktes han upp allt och det pyttelilla han hade ätit idag typ ! Han hyperventilerar fortfarande och vägrar allt! 
Han fick själv välja en fruktpure nu och då åt hade an kanske halva. 
Försökte få honom att duscha av sig eller bada men det fick honom ännu värre panikslagen! Kräks i hela håret liksom! 
Tänkte att våtservetter kanske går att tvätta lite med iaf och jag försökte. Han började skaka och hyperventilera igen. Stackars barn.
Sängkläderna är bytta och vi försöker lugna ner Adrian. 
Per är jätte ledsen och jag med. Han måste ju ha antibiotikan! Men hur långt ska man behöva gå?! Jag vägrar ge honom detta mer. Det går ju inte. Han kräks ju upp allting och får total panik! 
Eftersom han är piggare nu så får vi hoppas att han klarar sig utan antibiotika annars. För nån annan antibiotika verkar ju inte direkt Vimmerby vårdcentral skriva ut. Och nu har det gått så långt att om vi skulle få nåt annat nu så skulle han totalvägra det med efter allt detta som varit!

Nu har har lugnat ner sig och somnat. Somnat av utmattning troligtvis. För mätt är han verkligen inte! 

Detta skulle bli en mysig fredagskväll.. den slutade i kaos kan man säga. Per spelar tvspel istället och jag lägger mej bredvid Adrian istället!
I morgon ska vi fira mamma. Frågan är hur vi gör med Adrian. Han smittar inte efter två dagar med antibiotika. Det har gått två dagar i morgon... men vi har ju inte fått i det vi borde! 
Min morfar ska komma dit och honom vill vi verkligen inte smitta ner.

Det första Adrian och jag ska göra i morgon medans syrran åker skridskor är bada!

halslfuss

Igår var vi hos läkaren med Adrian. Han hade massa vita beläggningar på halsmandlarna så läkaren försökte ta en odling på dem för att se om det var Halsfluss men det gick inte så bra. För set första så vä blev Adrian ledsen så fort han kom in i rummet vilket gjorde att han blev ännu mer ledsen när han började ta på honom.. han öppnade munnen men stängde den och kväljde så fort topsen kom in i munnen.. 
Jag förstår honom. Jag klarar inte heller det. Jag får fixa med det där själv när de ska kolla om jag har Halsfluss. 
De kollade ändå provet men det var som vi trodde, det visade ingenting. Så han ville ta stick i fingret och kolla sänkan istället. 
Sänkan var över 80 så den var hög. Alltså en bakteriell infektion... antibiotika, och så klart det äckligt kåvepeninet. Vi kämpar som stollar med att få i Adrian det. Jag förstår honom då jag vet att det smakat päck ! Men han måste ju ha sig det!

Idag fyller mamma år! Vi ska gratta henna i morgon då pappa är borta ikväll samt att Adrian smittar fortfarande. Smittan med Halsfluss är väl i 2 dagar när du börjat med penicillin. Sen smittar det inte mer.
Nästa vecka ska barnen bara gå måndag till onsdag så Adrian blir hemma fram tills dess. Allt för att vi ska vara friska till Stockholms resan.
De kan ju ge penicillin på förskolan med men då måste det bara lätt att ge det. Och det är det inte här som sagt!

Igår kom alla mina ljus. Var lite för mycket ljus tyckte jag och jag fick inte ihop det. Men det var tydligen mina som jag fått från min konsult! Fick 5 pkt Teljus i nya dofter för jag var en så bra värdinna! Tack!!

Ikväll är jag i valet och kvalet om jag ska träna eller inte.  Mina benhinnor behöver kanske vila men med tanke på att jag troligtvis inte hinner träna alls nästa vecka så måste jag träna mer denna vecka. Tränar jag ikväll och söndag så får jag ihop 4 pass denna veckan. Benhinnorna får ju vila nästa vecka!
Får se hur jag gör. Vill gärna bara vara hemma tillsammans med Per och barnen med då det var länge sen vi var samlad som familj en hel kväll.. 
Får se hur jag gör som sagt. Kan ju bestämma mig i sista sekund om jag vill!


Min trötta kille. Kunde inte väcka honom i morse. Han sov jätte länge och var jätte trött iaf så nu sover han igen sen en stund tillbaka.
Jobbigt med Halsfluss. Stackarn! 💖

sjukdomarna fortsätter. ..

Nellie är frisk igen och vi har kunnat vara ute och leka i ett par dagar vilket har varit underbart!
Igår hade jag barnen hemma mest för adrians skull som en extradag bara med tanke på hur sjukt mycket han snorar och hostar. Det har inte blivit nåt bättre.
Idag skulle de tillbaka till dagis.
Men igår på dagen blev Adrian sämre.. han hade 38.2 i temp och var jätte gnällig. Han vilade och Per kom hem och bytta av mig så jag fick jobba.
När Adrian vaknade hade han 39.5 i temp och han var hysterisk stackarn. 
Han hade feber lördag och söndag sen varit feberfri i 2 dagar och nu kom den tillbaka igen. Och den kom jätte snabbt med! Jag ringde sjukan och de ville kolla upp honom men hade såklart ingen tid igår. Men vi skulle hålla koll på febern ordentligt för steg den massa mer och vi inte fick ner den tillräckligt. 
Per hade gett en ipren och när han blev mer ledsen och höll sig massor för pannan kollade h i den igen. Det var 3 timmar efter att han gett iprenen. Då hade han 40.1.. den hade alltså stigit istället.  Vi gav Alvedon och skulle kolla efter 3 timmar igen för då hade Alvedonen full effekt. Hade den inte gått ner då skulle vi åka in till Västervik med honom. 
Per skulle på hockey men precis när Per skulle åka blev Adrian jätte pappig och bara ville vara hos honom. Så han hade inte hjärta att lämna honom. Istället fick jag följa med Sandra och träna. Det gick ganska bra. Det passet var väldigt roligt och bra. Framför allt nu med tanke på mina onda benhinnor. Jag stod ut till sista låten sen klarade jag inte mer. Det var för mycket hopp. Fick sätta mig ner och då kom det personal fram och frågade hur det var. Med tanke på hur otränad jag varit innan och satte igång på hårt direkt är det inte konstigt att jag har så ont. 
När jag kom hem var det dags att ta tempen igen och då hade han "bara" 39.3 iaf. Så det hade gått ner Tack och lov! Men han mådde inte alls bra. Fy så dåligt man mår när ens barn är så sjuka! Jag fick bara massa flashbacks när han bara hängde på våran axel sist och blev total uttorkad och blev inlagd . Så var han igår. 

Nellie fick komma till farmor en sväng på kvällen  och vara där själv med henne vilket hon var jätte glad för. De hade pusslat och spelat spel. 
Natten har varit jätte orolig för Adrian.  Jag har hämtat honom flera gånger då han varit ute i vardagsrummet och gått och sagt hej hej flertalet gånger.
Tempen har hållt sig på 39.5 hela natten och nu på morgonen hade den äntligen sjunkit. 38.1 var det på nu och han har orkat att gå omkring själv och styrt lite. Underbart att se! 
Men vi ska ändå till sjukan idag då febern kommit tillbaka. Det ska man alltid kolla upp tydligen! 

Nellie är på dagis idag. Hon ville inte vara hemma mer vilket jag förstår. Och jag kan inte tvinga henne heller. Hon har velat vara hemma de andra dagarna. 
Adrian går runt och frågar efter Nellie hela tiden stackarn.

Mina partylite grejer kommer idag med. Per ska hämta de åt mig nu på lunchen och komma hem med.

Skulle vilja gå på aerobics ikväll men vet inte om jag orkar med tanke på hur natten var. Kanske ska kolla hur Adrian mår med till kvällen.  Gillade verkligen passet så det vore skönt att gå. Men vi får se.

Nu vill skrutt mysa. Han har hämtat napp och alla sina snuttisar .
Gullet!

Inget mer har hänt... än...

Ska inte skriva mycket mer än så. Det har inte hänt nåt mer idag än och Nellie har ätit middag som vanligt idag och har stimmat hela dagen. 

Jag kommer ta en paus härifrån ett tag. Troligtvis inte nån längre stund men jag har tappat lusten att skriva.. iaf här..


Febrig Adrian

Känns som att jag ligger bredvid ett element.. Adrian hade 39 i temp nu ikväll. Jag tyckte han kändes väldigt varm men tänkte strunta i att ta tempen då han lekte och inte alls verkade ha feber så sett. Men vi kollade ändå. Som vanligt skriks det massor eftersom vi fortfarande tar i rumpan då vår öron termometer inte går in i hans små öron än. Ännu mer skrik blir det när en supp måste in i rumpan med. 
Efter det märktes det att skrutten inte alls mådde bra. Han hade ont i rumpan
 Det syntes...
Till slut bajsade han och det var kletigt och lösare än vanligt. Direkt målar både Per och jag fan på väggen. Jaha. Ännu en vaken natt tillsammans med Adrian istället..
Men efter mycket diskuterande fram och tillbaka kan det bero på allt möjligt. Hade inte Nellie haft det hon haft natten till idag kanske vi inte ens hade reagerat på hans bajs..
Med tanke på hur extremt snorig han är och hostig. Han hostar hela tiden och nu i eftermiddag har det varit hemskt för honom med just hostan.. det kan vara en anledning. En annan anledning kan vara att han fick en supp ipren i rumpan som var utblandat med bajset... 
Ja eller så är det nåt på gång. 
Han åt hälften av vällingen ungefär innan han vägrade ta mer. Hade han varit magsjuk borde ju det kommit upp igen nu med tanke på att sånt brukar vända upp direkt. 
Att han inte åt allt beror ju på att han hade hög feber också..
Nu sover han iaf. Så gott det går imellan alla hostningar. 
Det känns så hopplöst när ens andra barn också blir dåligt. . Luften går ur en på något vis. 
Så känner ju såklart inte bara vi utan så är det för alla. Hur jobbigt detta än må vara så känner jag mig väldigt stark. Jag klarade av att ta hand om Nellie själv natten till idag. Det är jag som ligger med Adrian i sängen nu. Jag slår undan mig själv när jag ser hur dåligt de jag älskar mest mår. Jag är som en helt annan person än för ett år sen. Hade detta hänt då vet jag inte hur det hade varit..
Det här är ingenting egentligen . Det finns så mycket värre saker. Så försöker jag tänka. Det vi har framför oss med annat är mycket jobbigare än det vi hanterar här hemma nu.

Nellie har inte gjort ifrån sig nåt på hela dagen.. positivt att hon inte bajsat eller kräkts... dock har hon inte kissat heller. 
Hon har ätit okej men inte bra. Men hon har varit pigg under dagen. Då har hon pusslat och läst böcker.
Nu på kvällen blev hon blekare och mer matt kändes det som iaf. Kanske beror på att hon är lite uttorkad då hon inte kissat sen innan sex i morse.
Jag blir så nojig nu. Hon har druckit okej med tycker jag. Men hon vägrar drick vätskeersättning.. det kväljer henne och jag tycker att det är hemskt att se det med tanke på hur natten varit.
När jag tänker tillbaka på natten som varit blir jag lite fundersam på vad hon har åkt på egentligen.. hon har inte varit dåliga i magen och bajsat. Hon bajsade visserligen inatt men det var inte löst alls. Och hon har inte gjort nåt idag heller!

Jag blir inte klok på detta. Blir ingen mer sjuk nu så börjar jag faktiskt oroa mig om inte Nellie har nåt annat problem med magen som kommit det senaste året. Hon har ju ont i magen till och från och kräks lite ibland. Fattar inte vad det är.

Detta är inte det minsta intressant att läsa om, jag vet det. Ska skriva detta i den andra bloggen istället. Men nu när jag skrivit så mycket orkar jag inte skriva om allt igen. Skriver från mobilen dessutom.

Är väldigt tacksam över hjälpen vi får av familj och vänner. Adrian och jag fick komma till mina föräldrar en sväng i eftermiddag och det var väldigt skönt att bara komma bort lite.
Sen världens bästa Sandra. Vad ska jag säga?! Finns inte ord. Du är bäst och jag älskar dig oerhört mycket ! Du visar gång på gång att du alltid ,oavsett vad det än är, att du alltid finns här för mig och min familj. 
Jag hoppas du vet att oavsett vad så finns vi här med.

Nu ska jag försöka sova.. oavsett vad som händer under natten blir det inte mycket sömn för mig. Kommer sova på hel spänn.. annars har jag en jätte hostig son bredvid mig. 💖
Nellie sover med Per inatt.Inget går vår väg

Det kommer garanterat inte bli nån resa till Stockholm med Nellie på måndag. Inatt vaknade jag av att hon kräktes. Och så har det fortsatt. Stackars älskade Nellie.  Jag Tycker så sjukt synd om henne! 
Och oss faktiskt.  När vi fått tid så snabbt med Nellie så kan vi inte åka.. eller jag räknar med att vi inte kan åka iaf. Även om hon inte gör ifrån sig mer idag så finns det ju risk för alla andra än.. och jag vill inte lämna Adrian hemma med risk för att han blir dålig eller att per eller jag blir dåliga i bilen upp till Stockholm. 

Jag är så less på allt just nu så det är helt sjukt! Kan det aldrig gå som vi vill?!jävla skit

Har haft onda känningar i mitt smalben ett tag men det har varit hanterbart. 
Nu ett par dagar har det gjort mer ont och ikväll när jag tränade gjorde det för jävla ont. Jag fick i stort sett avbryta passet! Det gör jag inte i första taget ! Jag blev irriterad på att jag inte lyssnade mer på kroppen och vilade idag istället med tanke på att det gjorde ganska ont innan jag gick.
Nu kan jag knappt lägga min hand där det gör ont. Jag är jätte öm och det spänner hela tiden när jag går. Gå funkar bra men springa och hoppas går inte alls...
Sätta mig på huk går inte alls heller.. det spänner massor i benet sen känns det svullet på nåt sätt så det är omöjligt att böja på benet typ.
Vet inte vad det är frågan om men vi ska smörja med voltaren salva nu i helgen. 
Hade tänkt träna på söndag men med tanke på vad som väntar på måndag så hade jag tänkt ställa in det iaf. Med ett liiite kanske om att jag tränar. Nu får jag nog inse att det inte går.
Jävla skit! Jag blir så sur när det går emot mig. När jag faktiskt har varit väldigt duktig nu!

Jag har träningsvärk i rumpan sen aerobicsen igår. Den gjorde nytta då. Så det kommer jag fortsätta gå på! 

I morgon måste vi upp tidigt. Vi ska vara på skridskoskola med Nellie i morgon. Tidigt och tidigt.. för oss en ledig dag är det tidigt.. kl tio.
Nellies kompis Oskar ska också dit. De är på samma nivå kan man säga.
Denna gång kanske det går bättre då Nellies skridskor blivit slipade. Det ska gå lättare då sägs det. Det kanske inte en 5 åring märker av men ändå.
Är tydligen match i bowlinghallen med. Får se om vi hinner gå dit en stund efteråt eller vad klockan är. 
Är så ledsen att Nellie kommer missa sin dans på måndag. Jag vet hur ledsen hon kommer bli om inte annat.. men det är som det är!

Har haft en bra dag annars tillsammans med Linda och hennes barn. Skulle setts med Åsa och barnen men jag orkade inte ge mig ut dit och sen hade det kanske blivit stressigt bara eftersom de skulle äta innan sim och allt.

Nu ska jag prata med Per om hur vi ska göra med min medicin. Är det läge nu? Det kommer säkert aldrig kännas som ett bra läge med tanke på hur det är nu. Så det är väl lika bra att ta tag i det! 
Jag kommer må skit men det klarar jag av. Klarade jag av att må så dåligt när jag satte in medicinen när jag redan var nere i skiten så klarar jag det nu. Jag har ett underbart jobb som har förståelse för mig med om jag är borta ibland. Jag kan jobba igen det senare samma dag eller på kvällen. Det löser sig alltid.


Min fina fina Nellie.

bra och dåligt, blandade känslor!

Idag hade jag telefontid med min läkare. Jag skulle prata om att sluta med min medicin, eller inte sluta utan trappa ner sakta.
Vi diskuterade massa olika saker och till slut kom vi fram till att jag skulle testa iaf. Vi får ju hoppas att jag inte faller dit igen liksom. Men det är vanligt att det blir så.
Jag vill verkligen inte gå på sån här medicin egentligen alls men funkar det inte nu när jag slutar så tror jag att jag hat lättare att acceptera det. Då är det så bara.
Direkt efter att ja pratat med honom ringde Per. Han hade pratat med Nellies läkare så nu ska vi ta tag i allt direkt. Redan på måndag ska vi åka iväg med henne för en första kontakt. Tycker så synd om henne som ska behöva åka fram och tillbaka samma dag, så långt! men det får ju bara gå.
Ingo och Millan ska hämta Adrian från dagis och ha hand om honom under tiden vi är iväg.
Det gick lite väl fort nu samtidigt som jag givietvis vill det. Men hur det blir med min medtrappning nu det vet i fan!
Per och jag får nog diskutera detta ikväll noga innan vi tar några beslut om detta.
 
Ska träna ikväll, om jag klarar av det. 
Har sån tryckande känsla över bröstet som inte ger med sig nu. Samtidigt så tror jag att det är bra att träna. Jag tror att jag behöver det nu! Jag ska ge det en chans iaf!
Det är bra att träna när man mår såhär har jag hört!

aerobics

Har precis badat efter ett jätte jobbigt, men roligt pass på aerobicsen på friskis. Jag gillade det förra terminen med.
Idag passade vi på att kolla på cirkel fys som är precis innan. Det verkade också jätte roligt. Så nu har Sandra och jag anmält oss till det. Är väldigt populärt så det är fullbokat ofta. Typiskt så kunde inte jag den 5 februari eftersom jag är i Stockholm då. Så vi fick ta det den 12 istället. 
Under tiden går jag på aerobicsen. 
Är märkligt hur det kan vara så jobbigt som det faktiskt är. Jag tror det är för man koncentrerar sig så pass mycket också för att komma ihåg alla block och steg och sen göra det ordentligt och ta uuut stegen.
Jag gillar det!
Nu har jag bara 2 pass kvar att prova innan jag ska försöka göra nåt form av veckoschema. Jag tror att jag kommer gilla för många för att orka med varje vecka. Därför kommer jag ha varannan vecka samma dagar och den andra veckan de andra passen jag vill gå på. 
Drack upp över 1 liter vatten när jag tränade idag. Hur det gick till vet jag inte. Borde mått dåligt under tiden jag tränade kan man tycka men det gjorde jag inte. 
Jag svettades väl uppenbarligen lika mycket med då! :)

I morgon är det fredag. Äntligen! 
Denna helg ska vi ta det lugnt. Vi behöver det. Nellie behöver det. Hon har varit jätte trött nu varje kväll och hon säger det själv t.o.m. 
Hon har ju haft nåt skit i kroppen med med hosta och jätte förkyld. Så inte konstigt hon är trött med tempot hon är i hela dagarna. 
De är ju ute och åker pulka i stort sett hela tiden.

Slutar tidigt i morgon med. Får se om vi ska träffa Åsa och dom eller om vi väljer att ta det lugnt allihopa. Allt hänger på statusen på barnen. På kvällen ska jag träna sen är det nys som gäller för hela slanten! 

💖

Trött igår, pigg idag

Igårkväll kl åtta när Nellies skulle sova la jag mig bredvid henne i sängen och höll om henne. Det var så mysigt, det slutade med att vi somnade båda två och jag vaknade av att Per stod och tittade på oss. Jag orkade inte ta mig upp igen så jag fortsatte sova. 
Det resulterade i att jag vaknade tidigt idag såklart, men somnade om till slut och vaknade när klockan ringde. Jag är pigg idag måste jag säga. Jag hade en positiv inställing när jag vaknade iaf.
 
Är på jobbet idag, och det funkar bra än. Känns lite ensamt på mitt kontor då min vapendragare är iväg nu på morgonen. 
Ska ge mig bort till min man i fabriken sen men tänkte vänta tills jag ätit frukost.
 
Idag ska jag träna, jag goppas jag kan det iaf.
Ramlade igår nrä jag skulle ut och gå då det var snorhalt under snön på vissa ställen. Sträckte knät, efter en stund gick det över men när jag kom hem och satte mig i soffan svullnade det upp. Har lagt sig idag men det är ömt fortfarande. 
Det är Aerobics idag och det vill jag gärna gå på! Får se om nån följer med mig eller om jag får gå ensam. Gå ska jag iaf göra!
 
Ska anmäla Nellie till skridskoskolan också. Åsa och grabbarna ska gå och Nellie ville ju fortsätta så då kan vi lika gärna haka på dom också. Nellie och Oskar är ju på samma nivå gällande sin skridskoåkning så det vore bra om de kunde gå tillsammans. Då slipper Per och jag vara ute på isen också.  ;)
Ska försöka ta oss dit även nån söndag så vi kan åka hela familjen tillsammans. Men det bli kanske inte nu i helgen då.
Skulle väldigt gärna vilja åka till Linköping och gå på HM och Kappahl och lite, men eftersom vi ska till Stockholm om ett par helger så känns det bara onödigt eftersom jag kommer hänga på stan där då. Har inte råd att spendera pengar både i Linköping och Stockholm. Så jag avvakar till Stockholm, finns mer utbud där.
Ska höra av mig till några vänner i Stockholm och se om de vill träffas när vi ändå är där. Vi komemr vara där från Torsdag till söndag och jag vill inte gå på mässan mer än MAX en halv dag och stan en dag. 
Och barnen gillar mer att träffa dom kan jag tro. Jag med faktistk! :)

skotta snö

Idag när jag hämtat barnen ska vi skotta garage uppfarten.  Det behövs då snön fortsätter komma. Nellie och Adrian tycker om att vara ute så det blir bra att sätta igång direkt när vi kommer hem. Så väntar vi på Per ute innan vi går in och lagar mat. 
Jag får ett träningspass med med att skotta. Det gör mig rejält svettig.

Idag är det bättre. Det är skönt. Men jag vet fortfarande inte varför det blir som det blir ibland. 
Har sagt ifrån att träna idag med. Ska gå på aerobics i morgon istället och sen ska jag träna på fredag med. 
Jag vill träna då jag mår väldigt bra att det men idag vilar jag också. Jag måste lyssna på kroppen med. Har inte sovit mycket inatt heller då Nellie hostat massor. Hon , även jag har varit vakna sen kvart över fem. Då hostade hon massor och kunde inte somna om. Stackarn. Hoppas inte hon varit allt för trött på dagis... blir en lugn hemma kväll idag iaf. 
Jag hoppas på en promenad med Becca ikväll. 

Har pratat mycket med Per om allt runtomkring nu och han har fått mig på bra tankar. Jag behöver hans pepp. Det känns mycket bättre när han säger hur vi ska försöka se på saker och ting. Vi är starka tillsammans. Idag gnällde jag direkt när jag vaknade och sa att jag hade huvudvärk och var trött.. det är så onödigt att gnälla direkt. Försök tänk att det blir en bra dag ändå. Och blir det inte det så är det bara att ta tag i det då istället.  Man behöver inte måla fan på väggen direkt. 
Jag ska vakna och se det positiva av dagen. 
Det blir ju inte bättre av att vakna på fel sida jämt...

Idag är kramens dag så krama om varandra ordentligt idag.. alla andra dagar med men extra mycket idag 😍

mina älskade barn

Idag har jag haft jätte svårt att dra djupa andetag. Jag har fått försöka gäspa varje gång för att kunna det. Sen blir det såklart nån form av tvångstanke bara för att jag vet att jag inte kan så måste jag göra det hela tiden typ.
Jag jobbade på så jag blev klar med det viktigaste idag sen åkte jag hem.
Märkligt nog så blev andningen bättre bara jag kom hem. Vad beror det på då? Beror det på jobbet ? Förstår inte vad det är där som gör det såhär... det är inget jobbigt där och jag trivs väldigt bra med det jag gör.
Vet inte vad det är frågan om. 
Det är nån form av ångest det känner jag ju. Och den har kommit och gått lite hemma med men inte alls som det var på dagen.

Ringde till öppen psyk idag och ville ha en tid till min läkare angående att sluta med min medicin. Jag går upp mer och mer i vikt hur mycket jag än tränar och hur lite socker jag äter. Jag brukar rasa vikt när jag slutar med socker annars. Men med tabletterna blir det bara värre och värre med vikten. Detta i sig gör ju att jag mår dåligt psykiskt liksom. Sen ska jag stå på hyfsat stadig grund när jag slutar och nu är den så stadig den kan bli för tillfället  iaf. Väntar jag kommer jag inte kunna sluta på väldigt länge med tanke på allt som kommer ske med Nellie inom en snar framtid.. Därför känner jag att det är bättre att sluta nu.. men vi får se vad min läkare anser. Han ska ringa mig på fredag morgon.

Per och barnen har varit pulkabacken en sväng ikväll. Men det blev inte jätte länge. Jag passade på att städa av ordentligt här hemma. Damma, dammsuga, moppa och städa av alla toaletter . Det hinns inte riktigt med som det gjorde innan. Det är så himla skönt när det är gjort nu!
Nu sover Nellie. Det tog en stund för henne att somna idag. Hon har fått sån hosta med nu. Får se hur natten blir. Hoppas hon får sova utan att bli störd av torrhosta .

har beslutsångest över hur jag ska göra med jobbet i morgon. Med tanke på hur dagen varit och artat sig känner jag kanske att jag ska vara hemma i morgon. Och bara va.. bara i morgon.
Samtidigt känner jag att jag kanske behöver komma till jobbet. Göra annat. Tänka på annat. 
Men jag tänker inte särskilt mycket hemma. Jag bara är typ. 
Får se hur jag gör.. vet inte vilket som är bäst för mig. Jag ligger bra till på jobbet så inte för den skull.
Vi får se... jag får se hur det känns i morgon. Ska sätta mig i soffan nu och slappna av , sen kolla mitt blodtryck...

Orolig känsla i kroppen

Igår skulle jag tränat ett BAS pass, men jag fick ställa in det. Blev matt och konstig i kroppen och yrslig.. kände att det var lika bra att ställa in det.
Har haft några dagar till och från nu när jag mått konstigt i kroppen, som att jag har en rejäl förkylning eller infektion som aldrig byter ut typ.. sen dagen efter kan det vara bra igen.
Igår hade vi mycket och göra under loppet av bara några timmar, så det kanske blev lite väl stressigt och kroppen sa ifrån på det sättet.
Kändes som det lugnade sig lite iaf bara jag ställde in BAS passet.
 
Nellie var på Rytmisk Lek igår, hon gillade det och vill fortsätta gå på det. Men hon frågade också om hon fick fortsätta åka skridskor också. Så klart!
Bara hon gillar det så får hon fortsätta med båda. Cissi, jag och Per och Adrian passade på att fika i Bowlinghallen under tiden, föräldrarna ska helst hålla sig undan när det dansas, vilket är förståeligt också.
 
Med tanke på hur konstigt jag mådde igår trodde jag att jag skulle stanna hemma idag och vila från jobbet. Men jag tog mig upp och sitter på jobbet nu. 
Känns lite konstigt idag med men jus tnu är det hanterbart iaf. Det känns lite konstigt i halsen idag men ingen fara så. Får se hur det visar sig framöver.
Adrian och Nellie hostar som bara den nu igen, inget annat symptom, bara hosta. Det får dom hela tiden när de går på dagis. De har inte hostat nåt alls under julledigheten men så fort de kommer tilllbaka till dagis är det dags igen.
Kan tycka att det är lite märkligt att det blir så varje gång. Och det håller i sig också.
Nellie var överkycklig att snön låg kvar idag. Vi kanske håller till i pulkabacken ikväll då. Jag vet inte om jag orkar, vi får se. Hoppas Per orkar annars. Annars får jag ta mig i kragen och följa med iaf!
 
Dags att jobba igen då!
 

nån brist

Vet inte om jag har nån brist av nåt? Jag har haft huvudvärk i stort sett varje dag i 2 veckor nu, ena dan värre och ena dagen mindre.. förstår inte vad det är riktigt..
Det är inge kul iallafall... 
Ikväll ska jag träna igen, sen ska jag ha lit euppehåll ett par dagar och vila kroppen lite. Får se hur det går. Jag har kommit in i ett tränignsmood nu känns det som.
Det är ju bra i säg mej kroppen behöver få vila med.
Snart är det dags att väga och mäta igen, jag vet redan nu att jag kommer bli besviken.. jag vill verkligen sluta med mina tabletter. Hur mycket jag än tränar och inte äter alls lika mycket sött som innan så verkar jag ändå gå upp i vikt, eller stanna där jag är nu iaf. Jag går inte ner! Det är skit jobbigt detta. Jag mår jätte dåligt över att se ut såhär...
Men jag har ju precis börjat träna så jag ska ge det en chans på ett par månader så får vi se sen... Jag hoppas det lönar sig att träna så pass som jag gör..
 
Idag blir det stressigt efter jobbet. När jag hämtat barnen ska jag värma mat till barnen snabbt, sen iväg till aktiv ungdom med Nellie. Per ska hämta både Nellie och Noelle efteråt så de kan leka hemma hos oss medans mammorna tränar ett BAS pass på friskis =)
 
Tror jag kommer däcka i säng tidigt ikväll tillsammans med mina barn. Adrian kommer vara supertrött som vanligt när han är på dagis och behöver väckas varje morgon och Nellie kommer vara trött då hon varit både på dagis och dansen.
 

träningshelg

Har varit effektiv i helgen. I fredags kom jag iväg med Johanna på ett friskis pass som var jävligt jobbigt. I lördags blev det att vi umgicks med familjen på Ekvägen. Var jätte trevligt och Becca och jag gick en rejäl promenad på kvällen. Och ikväll nu har Johanna , Sandra och jag varit på friskis igen. Samma som i fredags. Var jobbigt idag med men faktiskt inte lika jobbigt som i fredags.
Har sån beslutsångest över hur jag ska träna denna veckan. Jag vill inte träna för mycket samtidigt som det så klart är bra att hålla igång. Men 3 pass per vecka känns bra. Har flera pass denna veckan som jag vill testa på men kan ju inte gå på alla. Får ta hälften denna veckan och hälften nästa.

Mina ben är som spaghetti just nu. Detta pass är ett ben pass kan man säga.

Idag har jag byggt ihop en hylla till adrians rum. Det blev väldigt bra. Han behöver förvaring. Och det har han nu!
Har även målat och fixat. Har gjort en bokstavstavla till Adrian och sen har jag även målat en siffertavla till Nellie. Nu håller jag på med en till Adrian med. De blir jätte fina faktiskt ska ta bilder och visa sen när de är klara.

Nellie och Per åkte skridskor idag på förmiddagen. Nellie var väldigt duktig. Men tanke på hennes längd och allt så trodde jag inte det skulle gå så bra som det gjorde. Hon sa direkt efter att hon vill dit igen nästa söndag. Så hon gillade det uppenbarligen. :)
Annars har denna dag varit mest märklig och jobbig. Ingen av oss har varit på humör. Det har varit nåt med denna dag. Alla har varit off och inte orkat gjort nåt känns det som, fast vi egentligen har fått gjort massor.

Nu sover barnen. Jag ska hoppas i badet och fixat ansiktsmask och lite. Per ska passa på att spela. Lite lyx när barnen sover!
I morgon drar arbetsveckan igång igen.. helgerna går för snabbt!

resan till Malta bokad

Idag bokade vi vår resa till Malta. Jag ser väldigt mycket fram emot den resan! 
Allt ser så fint ut! 
Är några få saker som måste fixas mer nu. Som t.ex. pass till Adrian, fixa mat på flyget  ( vi flyger reguljärt och då måste man boka det själv) . Det är länge kvar tills vi ska åka men det märks att folk bokat nu. Igår när vi tattare hittade vi ett familjerum till oss... Idag när vi skulle boka var det borta. Fick ta ett dubbelrum istället. De ser fina ut med så det ska väl gå bra. Bara man plockar undan efter sig hela tiden så ska det nog gå bra.

Ikväll har jag varit och tränat. Var en ny tjej som hade passet , eller ny och ny.. hon hade hållt i pass för 7 år sen tror jag. Så hon vag väl nygammal. Passet var kanske inte helt i min smak men det var okej. Jag blev svettig iaf. Och det är ju huvudsaken liksom.
Känner mig stolt som kom iväg! Annars hade jag garanterat suttit hemma med lite glass och kanske en cider. Men det tar jag inte nu när jag hållt igång ikväll.

Per är ute och går en sväng nu ikväll. 
Jag lägger Adrian. Han somnade i soffan så han var trött stackarn.  Nu är det storasysters tur att komma i säng. 

Här är lite bilder
resa till Malta!

Idag har vi kollat på resor. Vi ska åka på bröllopsresa nu till sommaren. Vi kommer inte åka själva. Jag kan inte låta Nellie stanna hemma. Hon vill så gärna komma utomlands igen och bada hela dagarna. Skulle kännas jätte hemskt att åka utan henne då.
Vi har hittat ett hotell som verkar jätte fint så ni ska vi boka i morgon. Är lika bra att göra det direkt. Delvis har man nåt att se fram emot och sen så är våra bröllopsrese pengar precis "upplåsta " och då slipper vi låsa dom igen. 
Jag hoppas vi kommer gilla Malta och kanske åka dit flera ggr. Turkiet gillar jag med men det känns inte jättebra att åka dit just nu men tanke på IS och allt sånt där.

I flera dagar nu har jag haft huvudvärk. Den har blivit värre och värre och jag har stått ut och jobbat iaf. Men idag blev det ännu värre och jag blev rädd att migrän var på gång så jag åkte hem och la mig. Vaknade när Per och barnen kom hem. 
Då hade det släppt av lite iaf. Men inte helt. Och så har det varit hela kvällen. 

Ikväll blev vi bjudna på middag hos Pers bror. Det var väldigt trevligt och gott. Nellie och Adrian gillade maten också!  Lasagne! 
Klockan drog iväg lite väl mycket där ute så barnen somnade sent idag.. får se hur morgon dagen blir. De går ju inte lika länge i morgon så det går nog bra.
Måste ta tag i dammsugningen i morgon. Och tvätta ! Tvättkorgarna är  överfulla. Får lite panik när det ser ut som det gör hemma. Dammsugar i stort sett varje dag eller iaf varannan dag annars och tvättar efter hand. Det hinns inte med nu när både Per och jag jobbar så pass mycket. Eller egentligen kanske det hinns med men jag prioriterar annat. Ska ta tag i alla i morgon. Så det är fint till helgen! 
Friskis har börjat ha tränings pass på fredagar med vilket jag gillar! Eftersom det inte blev nån träning idag pga huvudvärk så ska jag gå i morgon istället. Då kunde även flera av tjejerna haka på! 

Nu har Nellie bestämt sig för att hon vill börja på aktiv ungdom. Det står att barn 4 år och födde 10 ska gå på rytmisk lek. Får inte ihop det riktigt då nellie fyller 5 nu och är född 2010... nån som har barn som går där och är i samma ålder? Vad ska de gå i så fall? Barn dans eller rytmisk lek? 
Har varit i kontakt via mail men de förstår inte alls hur jag menar där.. Därför frågar jag här i stället.

Nu sover Nellie. nu ska jag diska upp lite sen måla på adrians tavla som jag pysslat med ett par kvällar nu .

god natt!

en trött Adrian

Det märks att det tar rejält på adrian att spendera hela långa dagar på dagis. Igår somnade han till på vägen hem. Sen var han ledsen, gnällig, arg från det att vi kom hem. Och så fortsatte det hela kvällen tydligen.
Ikväll har det varit precis likadant för mig. Han är så trött stackarn. Idag la jag honom nästan 1 timma tidigare än vi brukar. Får se hur det går...
Det jobbiga är ju att han inte sover speciellt bra om natten heller nu. Han vaknar hysterisk mitt i natten och vägrar somna om. Han vill bara i famnen hela tiden. Han fortsätter oftast sova om man lägger honom i sin säng som fortfarande  står inne hos oss. Han somnar inte om om vi lägger honom i sin säng på hans rum. Då kan man undra varför vi ens lägger honom i hans säng på hans rum när det är såhär hela tiden?! Därför att han vill sova där i. Han blir arg om vi ens frågar om han ska sova inne hos oss. När han sagt godnatt går han självmant in i sitt rum och kryper upp i sängen.  
Jag vet faktiskt inte vad vi ska göra. Vi får ha det såhär ett tag nu. Eftersom det gjorts ändringar i vardagen med så kanske det är en fas. Det har hänt mycket runt omkring honom nu. Runtomkring alla oss. Det är klart att han märker av det med.
Per är på hockey. Nellie, jag och Adrian har umgåtts lite med Becca och Eric. 💜 

Nu sover min lilla. Nu ska jag lägga min stora med! 💜

När vänder det..

Jag är så trött på morgonen så det är inte klokt! Jag tar mig verkligen inte upp, klockan ringer halv sju och jag är inte uppe förrän sju. Då blir det stressigt att äta och göra sig i ordning och klä på barnen. Trots detta gör jag likadant morgonen efter!
 
Igår var jag och tränade. Oh here i min låda så jobbigt det var. Hennes pass förra terminenen tyckte jag var jobbigt men detta var hemskt alltså! Jag orkade ingenting kändes det som. Eller det gjorde jag väl.. men hon gör samma sak lite längre än alla andra och det bilr det på tok för jobbigt för mig.
Jag hade dragit med mig Cissi med denna gång och det kändes jätte elakt att hon fick gå på just detta! Men hon klarade och kämpade galant!
Detta passet kommer jag kanske inte gå på varje gång men 1 gång i månaden kanske :)
Ikväll ska Per på hockey så då är jag hemma med barnen. Jag hade hoppats på att träna i morgon med då är vi bjudna på mat hos Pers bror. Får se om jag hinner in till kl 19 när det börjar. Annars får jag ta igen det fredag eller söndag. Jag vill verkligen hålla igång det här nu.
Per ska börja gå ut och gå med och få upp flåset lite innan han sätter igång lite med ordentligt sen.
 
Igår strök jag gardiner och dukar och bytte ut. Han inte sätta upp gardinerna innan jag behövde åka men det fixade min make så fint när jag var iväg. Det var jätte fint hemma när jag kom hem.
Vi hann även sätta upp våra nya fönsterlampor som vi fick hem från jotex igår. Jag älskar dom!
Det sista som behövs göras nu är att damssuga av och det ska jag försöka hinna med idag är tanken.
 
Sitter på jobbet nu och ska strax dra igågn och jobba. Är fortfarade lite off och loj, orkar inte ta mig för nånting känns det som. Det jag helst vill är att åka hem och bara vara en stund, men det går ju inte det heller..
min magkatarr ör inte frånd denna värld heller just, vilket kanske inte är så konstigt. Jag ska öka min dos av magmedicin nu, men det glömmer jag varje morgon när jag ska ta det..
 
Får se om jag jobbar hela dagen idag eller om jag åker hem en stund. tanken var att jag skulle åkt hem igår men då gick klockan så snabbt så rätt som det var skulle barnen hämtas. Blir säkerligen så idag igen! ;)

växtvärk

Igår kväll vaknade Adrian en timma efter att han somnat för kvällen och gallskrek på sitt rum, han hade som panik och höll sig för armar och ben. Det gick inte att lugn honom... vi kollade om han hade fått feber vilket han inte hade. La honom i sin spjälsäng inne hos oss istället och han somnade om ganska snabbt öndå. Men vaknade igen i ren panik! Han höll sig för sinaben och sträckte på dom och böjde dom om vartannat. 
Det måste ha varit växtvärk. Stackarn!
Så har det fortsatt hela natten. Jag är så himla trött! Vet inte vart jag ska ta vägen. Hade en jobbig dag igår då jag var supertrött men idag är det inte bättre.. usch! Men det måste ju gå liksom.
Tanken var att träna idag. Får se hur dagen blir först känner jag. Kanske är bra att träna hur som men frågan är om jag orkar... vi får se.
 
Vi var sena idag igen till dagis. Denna gång av 2 anledningar... 1- jag kom som vanligt inte upp ur sängen, 2- Adrian bråkade och vägrade ta på sig kläder. Han slängde sig och skrek Näe! hela tiden...
 
Ska försöka jobba lite nu, sen idag ska jag luncha med Åsa, det ser jag fram emot då vi har en hel del att prata om nu, har inte setts sen allt drog igång i fredags...
 

värdinna på partylite=massa fint gratis

Nu har alla gått hem som var med på partyt. Massa Tack till alla som kom! 
Hittade massa fint och flera nya dofter som luktade jätte gott.
Var rätt tillfälle att vara värdinna på! Jag hade en bokning och en hög försäljning vilket innebar att jag fick handla för 40% av min försäljning istället för 20%. Det innebar att jag fick välja produkter för 1800 kr till! Det är mycket pengar. Som vanligt fick jag blackout och kunde inte komma på mer efter en stund. Så Per fick kolla och ge förslag på vad jag skulle ta sen fick även Jossa och Sandra säga om de ville ha nåt. : )

Idag har som sagt varit en kämpig dag... men nu är den slut. 
Tror Per och jag skulle behöva sitta ner han och jag och prata igenom allt och kanske ta igen oss lite. Finns ju tid på kvällen men då är jag för trött oftast så jag behöver sova. Får hoppas vi får en bättre dag i morgon. 
Då ska jag iväg och träna med! Det ser vi fram emot!

Jag måste städa undan julen med. Är dags i morgon. Vet inte hur jag ska hinna med det. Våra nya fönsterlampor har inte kommit hem än heller och då blir det jätte Tråkigt och mörkt i fönstren tills dom kommer....
Ska gå och kolla  jag kan hitta några gardiner med. Jag har många gardiner men jag vill oftast ha nya. Jag letar efter marinblå öljettlängder. Får vänta till nästa Ullared resa. Där brukar det finnas i alla möjliga färger för en billig peng dessutom.
Barnen sover nu. Iaf Nellie. Jag ska fortsätta sätta i alla kort jag framkallat i fotoalbum. Tror dessvärre att jag måste köpa nytt album. Alla kort kommer inte få plats i det som jag har nu. Blir så när man framkallar för sällan. Är 6 månader sen jag framkallade nu.

Har tänt min lampa jag köpte sist på ljuspartyt jag var på. Fick den levererad idag. Det är en doft lampa. Superbra! Den sprider lukten överallt och det luktar inte för starkt. Bara fräscht! Har den tänd i köket och känner doften in i vårat sovrum. Bra!

Ska krypa ur sängen nu och börja med alla kort. 

gamla bilder

hittade en mapp på min dator på jobbet med bilder på Nellie och Adrian, är en bra tag sen. det vet jag. Men jag har inte sett dessa bilder innan då det är farmor som har tagit dessa bilder!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

kämpig dag

Allt har gått i ett sen i fredags. Man har inte kunnat visa nåt vad gäller känslor. Idag är jag i en dvala och har tusen frågor i huvudet. Allt verkar ha kommit ifatt en nu. Man har inte kunnat ta in allt då vi åkte till Göteborg och allt. .. Per känner desamma med.

Jag har bestämt mig för att öppna en låst blogg och skriva i. En vid sidan av. Tror det är bra. Delvis kan jag inte riktigt skriva vad jag vill här i nu och sen tror jag verkligen att jag behöver skriva av mig. Skriva alla frågor jag har... hur jag mår m.m.

Nellie var super duktig idag som vanligt när vi skulle ta prover. Men vi var där lite senare. Ville inte stressa på henne idag och sen behöver man pusha henne lite med då hon inte gillar att ta prov direkt.  Hon frågade varför hon var tvungen att ta det igen. Ett gäller att finna sig snabbt och svara då. Vilket jag som tur var gjorde. 

Idag har jag ljusparty. Kanske inget jag ser fram emot egentligen men jag måste ta tag i det nu. Går inte skjuta fram det mer..


duktiga barn

Nu sitter vi i bilen på väg hem från Göteborg. Vi har haft det jätte bra. Disney on ice var verkligen jätte bra. Tjejerna var jätte nöjda. Adrian med. Men han somnade i Pers knä i mitten nån gång. Han kan somna överallt han, vilket är väldigt praktiskt :)
I pausen handlade vi lite i sovenir shopen. Nellie fick en Elsa och en Belle docka. Adrian fick odjuret dockan. 
Det varnades väldigt mycket om storm m.m.  I Göteborg. Det har tydligen varit väldigt mycket oväder här inatt och igårKväll. Men det märkte inte vi av. Vi höll oss på hotellet resten av kvällen. Vårat rum var jätte bra och stort. Allt såg lovande ut gällande restaurangen också. Men när vi väl skulle äta blev vi jätte besvikna. 2 av 5 varm rätter fanns inte. Just dessa 2 hade vi tänkt äta.. inget hade de ersatt det med heller. Dåligt! Vi beställde biff istället...jag beställde medium och Madde med. Båda två ansåg att det var mer åt rare hållet så vi gick tillbaka med maten. När vi fick tillbaka det var det okej. Men det var för lite... 5 st små kroketter till potatis typ. Nej fy! Restaurangen får en 1 av 5...
Barnen blev trötta och rastlösa så Kitten och Per tog med barnen upp till vårat rum. Madde och jag satt kvar och tog efterrätt och kaffe. Blev kvar längre än tänkt men vi satt och pratade om allt som hänt och kommer hända. Det var väldigt skönt för mig. 
Jag blir så rörd över hur fina vänner vi har omkring oss och hur mycket de faktiskt bryr sig. Jag blir väldigt berörd av att de blir så berörda av situationen. Det blir väldigt äkta på nåt sätt för en annan. Svårt att förklara. Jag är väldigt rörd över hur mycket folk bryr sig om oss och framför allt Nellie. 
Jag kommer inte skriva ut vad som hänt i bloggen för tillfället. Det är för Nellies skull. Däremot hymlar vi inte med detta. Vi har berättat och pratat om det. Men vi väljer vilka vi säger det till då det absolut inte behöver spridas vidare eller pratas om det. Det får för det första inte komma fram till Nellie. Är så lätt att det gör det genom att barn kanske hör vad föräldrarna pratar om t.ex. 

Vi ska stanna till i Jönköping och gå på Ikea och äta där med. Sen fortsätter vi hemåt. Än så länge är väglaget underbart i jämförelse med igår. Det var hemskt igår. Första biten till Jönköping var det snö kaos. Sen efter Jönköping var det regn kaos och isgata. Det tog jätte lång tid att åka. Men jag måste säga att jag beundrar mina barn. Ingen av dom gnällde alls. Visst, Nellie frågade om vi inte var framme ett par gånger men hon accepterade ju situationen liksom. Adrian anpassade sig och sa inte ett pip mer än att han skrattade och busade med nellie där bak. 

Vi har och styra med när vi kommer hem med. Nellies rum är långt ifrån iordning. Verkar kommit/komma snö hemma med så barnen behöver rastas. Vilket passar perfekt ifall garage uppfarten måste skottas. I morgon drar vardagen igång igen. Då ska vi till labb med Nellie på morgonen. Sen är det jobb. Och sen ljusparty. Nån som vill komma? Är 30% på allt i den nya katalogen! :) 
Göteborg

Ligger och söver Nellie nu. Vill bara sova med. Vill helst glömma denna dag, eller vakna och inse att det var en dröm.
I morgon bitti åker vi till Göteborg. Jag ser fram emot det väldigt mycket. Men hade väldigt gärna haft en hotell övernattning med bara Nellie. Och Per. Det känns som att det blir styrigt med Adrian... de vi ska åka med har ju fixar barnvakt till deras lilla, är säkert därför jag känner såhär ännu mer.
Vi får göra det bästa av situationen helt enkelt. Vi har ju inte skaffat barn för att andra ska ha hand om dom heller. Men ibland önskar man att man hade lite fler valmöjligheter än bara Pers föräldrar i stort sett. 
Vi ska njuta av varandra och vårat sällskap och ta vara på tiden i Göteborg. Nellie är helt lyrisk vilket jag förstår. Hon sjunger och pratar om disney on ice  hela tiden.jobb, sen Västervik

Ska försöka jobba lite nu innan det är dags att åka till Västervik.
Har sovit jätte dåligt inatt, var lite för trött i morse vilket resulterade i att vi var tjugo minuter sena till dagis idag.
Jag förstår inte vad det är, jag har aldrig haft problem att gå upp när klockan ringer. Jag har hatat att znooza, men nu hör jag inte ens min klockan när den ringer och uppenbarligen znoozar jag i sömnen eller nåt.
Som vanligt när vi måste upp så sover ju givetvis barnen med, annars hade jag ju garanterar vaknat av dom liksom.
 
Det tråkigt med denna dag är att jag inte alls känner för att åka till Göteborg i morgon, inte det minsta. Men jag måste göra det för Nellies skull. Vi kommer få det bra bara vi kommer iväg. Bara inte dagens besked är jobbiga.
Det behöver inte ens vara nåt alls, det vet jag. Men när det står med fetstil att bara föräldrarna får närvara när provsvaren ska redovisas så är det ju inte konstigt att man blir nervös, eller?

tråkig start på dagen.

Idag vaknade Nellie på helt fel sida, så tråkigt. Det värsta som finns är att börja dagen osams. Och sen hålla på och sura och bråka ett bra tag till in på morgonen. 
Efter en stund lugnade hon ner sig iaf, efter mycket om och men..
Jag fick ingen sov morgon idag. Det visste jag.. är oftast så. När barnen får sova länge gör de aldrig det och när barn ska upp tidigt får man väcka dom. Nu gör inte det nåt. Förutom tjurigheterna så gillar jag att gå upp på morgonen med mina barn. 

Vi har hunnit med att fika med mormor på stan nu. Sen åkte vi med en baguette till Per på jobbet med. 
Väl där stötte vi på farbror Jon och Nellie berättade om sin säng. Och att gin gärna ville ha den klar snart. Så Snälla Jon följde med oss hem och hjälpte mig med sängen. Den är inte klar än men den är snart klar. Det sista tar inga tider sen ikväll. Är jätte tacksam över att han kom då jag inte riktigt rer det själv. Barnen har hjälp till också. Så duktiga så! :)

Nu sover Adrian. Sen ska vi ut till Hästmosshult och hälsa på Åsa och barnen. Tanken var att vi skulle åkt pulka men snön var helt borta idag bär vi vaknade. Tur vi passade på och åka igår som vi gjorde. 
Hoppas den kommer tillbaka snart igen!

Ikväll tror jag minsann att jag ska iväg och träna friskis. Man får passa på när tillfälle ges och man kan. 
I morgon är en tuff dag. Men det ska gå bra. Man ska inte måla fan på väggen så att sägs. ..
magkatarr

Idag har jag halsbränna och magkatarr. Det blir värre för var dag.
Har diskuterat fram och tillbaka hur vi ska göra dessa dagar fram till fredag. 
Jag har i stort sett inget att göra på jobbet så det är skönt. Jag kommer nog vara hemma idag troligtvis. Eller åka hem iaf..
Sen pratade vi om att jag ska vara hemma med morgon och ha barnen hemma. Så får de gå på fredag igen. Då har vi inget val liksom.
Jag hade inte brytt mig om sjukdomar nu annars, jag har hållt mig lugn gällande alla sjukdomar än *peppar peppar * men just denna helg och vecka vill jag inte bli sjuk. Vi behöver få komma iväg på Disney on ice allesammans nu. Och chansen att komma iväg är större om vi är hemma. Visst, de är ju på dagis idag och fredag men ändå. 

Vi var trötta idag vill jag lova men vi tog oss upp till slut. Jag fick väcka båda barnen. Vi skulle vara på dagis halv åtta. När klockan var halv åtta skulle vi precis åka iväg hemifrån. Men då hade vi visst glömt att packa barnens dagis väskor. Skit!! Bara göra det med. Behöver inte säga att vi var sena idag va ? Haha! :)

Ikväll ska jag komma i säng tidigare är tanken. Om nu barnen ska gå i morgon. Jag vet inte hur jag ska göra. 


Ny säng

Igår köpte vi en säng lite impulsivt till Nellie. En våningsäng. Den håller vi på att måla om nu till vit. Den är träfärgad för tillfället.
Den undre sängen är lite bredare. Det valde vi för att vi smidigare ska kunna ha folk/familjer som sover över. Då kan de sova i Nellies rum och Nellies flyttar in till oss just då. Nellie ser fram emot sin säng iaf.

Annars är det mesta okej. Ganska jobbigt. Varken Per eller jag är på humör. Vi tänker lite för onödigt mycket på fredag tror jag. Det är inget som säger att det ens är nåt men med tanke på vad som står i kallelsen så blir det ju att man tror det. Och det tjänar inget till att gå och oroa sig nu, det vet jag med men det får ändå inte slå bort det. Jag sover oroligt nattetid och är jätte trött på morgonen. Jag tar mig inte upp alls.
I morgon är det dags för jobb igen och barnen ska till dagis. Nu är det inga 50% längre heller. Så nu ska de äta frukost på dagis med. Vilket innebär att vi ska gå upp tidigt i morgon! Det ser jag inte fram emot...
Det som är mest ledsamt är att vi ska iväg till Göteborg i helgen på Disney on ice. Det kommer ganska mycket i skymundan just nu. Får väl se fram emot det på fredagskväll istället. 

Snart ska barnen i säng. De har sovit lite längre nu på ledigheten nu så de måste i säng tidigt ikväll för att inte bara för trötta i morgon. 

Per är ute och målar ena sidorna en andra gång nu. Får se hur snabbt det torkar. Tror tyvärr inte att vi hinner måla en sista gång på andra sidan ikväll utan vi får väl ta det i morgon. Vi får se.


Älskar verkligen denna bild på vår stora fina tjej 💞

sammanfattning av år 2014 del 2

Juli:
- Vi bestämde oss för att skaffa/installera en AC pga att vår bergvärme inte funkar som den ska på sommaren. Vi har mellan 35-40 grader i huset. Inte okej!
- Vi började göra i ordning i Adrians rum, spackla, måla och tapetsera. Nellie fick även lite nya möbler till sitt rum. Hon ville så gärna ha ett skrivbord så de köpte vi ett på IKEA.
 
 
 
- Min morfar fyllde 90 år, honom firade vi vid min morbrors sommarstuga. Vi var väldigt många där, vilket är väldigt roligt då vi aldrig ses annars, alla kusiner och kusinbarn m.m.
 
 
- Vi åkte iväg med husvagnen till västkusten tillsammans med fam, Krantz/Carlsson. Ifrån vår camping åkte vi och besökte Gekås ett par ggr, Liseberg samt Halmstads äventyrsland. Halmstadsväentyrsland var en stor besvikelsen för oss tyvärr. Däremot Liseberg, det gillade alla barn, samt vuxna! :)
 
 
 
 
 
 
- Vi var på Leos Lekland som hade öppnat i Linköping, Nellies älskade Kosse var hemma då med så hon var med oss där.
- Vi spenderade väldigt mycket tid hemma denna sommar, på vår baksida. Även på ALV såklart!
 
 
 
- Per skulle åka till Rättvik ett par dagar och kolla på bilar tillsammans med sin mor och far som var där. Jag och barnen följde med halvvägs ungefär, Per släppte av oss hos mina kusiner i Värmland/Nykroppa. Det var väldigt kul att kunna vara där ett par dagar och umgås. Våra barn kom väldigt bra överrens också. Det blir så sällan man ses med dom så man får passa på när tillfälle ges.
 
 
Efter ett par dagar kom Per och hämtade oss, när vi ändå var i Värmland passade vi på att åka till Karlstad och hälsa på våra vänner från Stockholm som har sitt sommarställe där. Vilket hus de hade, och vilket badställe! Så fint, och så trevligt!
 
 
Augusti:
- Vi sög ut det sista av ALV och spenderade väldigt mycket tid där.
 
 
 
 
- Nellies mage började krångla igen, har fortsatt krångla till och från och betett sig märkligt varje gång.
- De fina sommarkvällarna spenderade vi tillsammans med vänner vid sjön Solnen, där tog vi kvällsbadet. Adrian badade i en sjö för första gången, var nog lite blandade känslor tror jag =)
 
 
 
 
- Jag trappade ner ett steg med min medicin då jag var extremt varm hela tiden. Nu i efterhand var det rätt gjort, jag mår betydligt bättre nu, både psykist och fysiskt.
- Våra bästa vänner fick en dotter som finns namnet Emilia. Det är det bästa som hänt detta år! Helt klart!
 
 
- Linda, William, jag och Nellie var i Linköping och kollade på Cirkus Scott.
 
 
 
September:
- Vi spenderade en helt i Göteborg tillsammans med Pers familj, en dag på Liseberg och en dag på stan. Handlade massor med kläder till både oss och barnen! Kul när man hittar nåt till sig själv för en gång skull!
 
 
 
 
 
- Känslan av att jag började må som jag brukade förr kom mer och mer för varje dag och den känslan går inte beskriva, visst, jag medicineras fortfarande men iaf. Jag njöt av mina barn och min mamma ledighet till fullo.
- Vi passade på att vara ute mycket och lekte i lekparker tillsammans med vänner.
 
 
 
 
- När det bara var 2,5 vecka kvar tills vi ansökt om att Adrian skulle skolas inte fick vi äntligen besked att han fick plats på Snövit! Lite sent kan man tycka, och dåligt gjort!
- På Kalles Lek och Lattjo fick barnen äntligen hälsa på Kalle som kom och hälsade och dansade med alla barnen. T.o.m. Adrian ville fram!
 
 
 
Oktober:
- Vi njuter av familjetid varje gång tillfälle ges.
- Jag opererade bort ett födelsemärke på magen som skickades på analys. Det visade inget som tur var.
- Min mamma fick äntligen svar på henne tester hon gjort gällande hennes cancer. Om den är ärftlig eller inte. Och det var den inte! Underbart, en stor tyngd släpptes från mitt bröst.
- Nellie mage krånglar igen och vi är återigen hemma från jobb och dagis..
- Jag testade på Friskis och Svettis! Vilket jag gillade och köpte årskort direkt!
- Adrian slutade vara mammagris..pga att det alltid var/är jag som lömnar på dagis har han blivit arg på mig, jag får inte göra nånting längre. Visst kan han mysa med mig massor, men byta blöja, ta på kläder, lägga på kvällen, inget sånt får mamma göra längre. Antingen får Pappa göra det och om han inte är hemma får Nellie göra det. Bara inte mamma gör det. Det skär i mitt hjärta kan jag säga <3
- Jag var i Ullared tillsammans med Åsa och Linda, handlade i stort sett alla julklappar tillbarnen.
- Per och jag firade 10 år tillsammans, jag blev överraskad av både Sandra, Jossa och Per som hade ficat så Per och jag kunde gå ut och äta på tu man hand. Det uppskattade verkligen. Det händer aldrig annars-
- Jag fyllde 29 år, ytterligare ett år närmre 30...
 
November:
- Nellie hade en jobbig virusinfektion som gjorde att hon hade pendlande feber i ca 2 veckor.
- Denna infektion varade såklart just när ALV hade öppet en veckan och hade höstmarknad. Vi hann iaf gå de 2 sista dagarna. Så vi kunde se den pampiga avslutningen vid mattisborgen!
- Vår ena katt Baileys blev sjuk och fick träffa veterinär för första gången sen han kastrerades. Som tur var var det inget allvarligt iaf.
- Vi var på Emilias dop som ägde rum i Djursdala. Ett jätte fint dop.
 
 
 
- Nellie träffade sin läkare i Västervik igen för vägning och mätning, hon hade inte vuxit mer än 1 cm typ och det är det minsta nånsin på henne. Men vi skulle fortsätta utreda iaf, det är ju bara en gång liksom. Och en gång är ingen gång! Hon ville ta ett blodprov på Nellie som vi inte gjort innan, det gjorde vi och det skulle ta ca en månad innan svaret kom... vi ska få svar på det på fredag.
- Vi kollade på Novemberkåsan när den gick ute i Norrhults skogen på dagen. Jag gillade det, betydligt mer än jag trodde jag skulle göra. Adrian var helt inne i det tills han slocknade i min famn på en filt.
 
 
 
- Åsa Linda, Madde och jag gick ut på Kharma och åt tillsammans en vardagkväll, jätte trevligt med go dmat och massor med prat. Tänk dig att slippa bli avbruten när du pratar, underbart!
- 1:a advent stod på tur, redan då började tjatet om att julgranen skulle upp med....
 
December:
- Barnen snorar och hostar om vartannat hela tiden, de hinner vara "friska" 1-2 dagar sen börjar det om igen, tack och lov är de feberfria iaf.
- Nellie hamnade i nån form av svacka och var inte alls sig själv, hon ville inte leka nör kompisar frågade och hon såg ledsen ut hela tiden. Hon sa att det inget var men ändå så var hon inte sig själv. Personer runt omkring oss märkte även av det utan att vi sa nåt. Hon fick bestämma vad vi skulle göra om dagarna och oftast valde hon att stanna hemma, det är inte alls lika Nellie annars Hon sov inne i vårat sovrum på en madrass väldigt länge och till slut blev hon sig själv igen.
- Jag gav med mig gällande julgranen redan den 6/12, jag orkade inte höra mer tjat :) Sen när jag såg lyckan i Pers och Nellies ögon var det värt det även för mig.
 
 
 
 
 
- Vi hälsade på tomten som satt i en röd lite stuga i Gästgivarehagen och tog emot barnen önskelistor.
- Barnen hade lucia på förskolan, Nellie var lucia och Adrian var tomte.
 
 
 
 
- 2 dagar innan julafton fick Nellie återigen problem med sin mage och började kräkas och hade jätte krämper. Ett tag blev vi väldigt oroliga då hon skrek av smärta ibland.
Detta innebar ju att vi troligtvis skulle då fira jul ensamma. Det gjorde mig jätte ledsen först, såklart. Vi hade fixat så en tomte skulle komma med höst och vagn hit och dela ut en säck med julklappar.. som vanligt, vår tur! På julafton hade Nellie fortfarande ont i magen så pappa kom hit på morgonen och nytte julklappar bara, mamma var sjuk med då hon stannade hemma. Nu i efterhand hade vi en jätte bra julafton, lugn och fin. Vi lagade julmat i lugn och ro, pappa kom och åt med oss och tog med lite mat hem till mamma. Sen hade vi vår julklappsutdelning, med paket från mig och Per till barnen.
Snön kom så lägligt på eftermiddagen och vi gav oss ut och gjorde en snögubbe. Då hörde vi bjällror som började låta. Det var tomten som kom, med häst och vagn, han stannade till och önskade barnen en god jul och Nellie fick klappa hästen med. Det blev bra till slut det med, mycket tack vare att de stannade förbi hos oss. På kvällen fokuserade vi enbart på barnen och fixade med alla deras julklappar. 
 
 
 
,
 
 
- På juldagen var Nellies magvörk borta och vi åkte ut till Norrhult och firade jul tillsammans med Pers föräldrar och bror och fru.
 
 
 
 
- Nyårsafton firade vi med vänner hemma hos oss. Vi var 8 vuxna och 8 barn. Det var jätte trevligt med god mat och efterrätt
 
 
 
Förra året började inte alls bra, men blev bättre och bättre på en del plan iaf, men vi har haft otur med mycket!
Jag hoppas verkligen 2015 blir vårat år och att våra nära och kära får vara friska och må bra!
 
Jag hoppas framför allt beskedet vi väntar på gällande Nellies blodprov inte är så allvarligt, nåt vet vi ju att det är med tanke på att det bara är Per och jag som får närvara när läkaren ska berätta om provsvaren.
Snälla håll tummarna över att det inte är nåt allvarligt,
älskade fina Nellie, tycker du gått igenom tillräckligt redan, samtidigt som jag hoppas att de hittade vad detta kan bero på. Jag är kluven och jag är jätte orolig, det är i mina tankar hela tiden.
Men som sagt, snart vet vi!
 
 


saknig

Idag jobbar Per igen. Det är tomt här hemma. Man vänjer sig lite för snabbt att bara samlad hela familjen! 
Men vi klarar oss. Vi har haft besök av Madde, Julia och Eliott på förmiddagen nu. De åkte precis. 
Nu sitter jag och väntar på att Adrian ska somna. Nellie och Emma kollar på tv ute i vardagsrummet.

Igårkväll när vi kollade på hockeyn i sovrummet passade jag på att skriva klart den andra sammanfattningen av 2014. Blev klar med texten. Nu är det bara bilderna som ska in också och det tänkte jag styra med när Adrian sover. Nellie ska titta på film och ta det lite lugnt nu med.
Sen är det middags styr. Idag blir det köttgryta och sås och potatis till middag. Skönt och smidigt när maten sköter sig i stort sett själv. Bara står på spisen och kokar .

Idag fick jag beröm om hur duktig jag är som ändå håller mig så lugn med tanke på allt runtomkring läkarbesök m.m. det är nåt jag ser positivt även om jag kanske inte känner mig så lugn. Jag har egentligen ångest inombords men jag vill verkligen inte visa Nellie nåt. Det märks att både Per och jag är oroliga och nervösa då vi små tjafsar märker just nu. som tur är löser vi det lika snabbt som det kommer. 

Nu sover han snart. Bökar runt det sista nu bara :)
Adrian böket Kronstrand 

slut med ledigheten..

I morgon ska Per jobba igen. Jag och barnen är lediga måndag och tisdag sen ska vi köra igång igen. Jag hade gärna haft barnen hemma hela veckan då vi ska åka till Göteborg i helgen tillsammans med vänner och övernatta på hotell och se disney och ice. Med vår otur kan jag ge mig fan på att vi blir sjuka och inte kan åka. 
Tyvärr finns det nog inte mycket att göra åt saken. På fredag måste vi ha barnen på dagis.
Då ska Per och jag iväg på eftermiddagen. Vad vi ska iväg på kommer i ett senare inlägg tror jag. 

Idag kommer Åsa och hennes barn hit på eftermiddagen. Det vi fram emot! Har inte träffat varken henne eller barnen sen innan jul. 
Sen ikväll ska jag träna!  Det börjat väl egentligen inte förrän den 12 januari men de har satt in lite extrapass så då ska jag passa på att gå. 

Per är och handlar lite nu. Och jag ska strax ta tag i dammsugningen !

Kort (eller ganska lång) sammanfattning av år 2014

Var väldigt tveksam till om jag ens ville skriva en sammanfattning. Det kändes inte som det hänt nåt alls detta år, inte i början iaf. Jag mådde jätte dåligt osv. 
Men efter att ha läst tillbaka i bloggen bestämde jag mig för att skriva iaf. 
 
Januari:
-Jag mådde jätte dåligt fysiskt och hade gjort sen i oktober året innan. Jag mådde jätte illa hela tiden och åt inget alls i stort sett, jag hade bränningar nere i magen.
-Jag fick göra koloskopi, det kommer jag aldrig glömma. Framför allt inte kvällen innan när jag skulle ha i mig 4 liter laxabon som så fint lavemanget hette! Fy fan! Koloskopin visade ingenting och allt blev jobbigare. Jag blev ledsen för småpsaker och jag grät väldigt ofta. Jag kunde inte förstå varför jag börjat gråta för allt, jag ville bra nån skulle hitta nåt fel. I slutet av månader flyttade jag mig bara från sängen till soffan i stort sett...
 
Februari:
-Denna månad blev allt bara värre, iaf med det psykiska måendet. Jag gjordei stort sett inget annat än att gråta. Jag fick jätte panikångest attacker! Och jag låg i sängen och grät hysteriskt i stort sett varje kväll och jag fråga Per hela tiden varför jag gjorde det?! Jag fattade inte vad som hände med mig!
Till slut kom Pers mamma in i bilden då Per inte orkade allt själv längre. Både Per och Millan och mina närmsta vänner sa att jag är deprimerad, jag vägrade tro på det. Det måste bara vara nåt annat. Vad som helst. 
-En kväll tvingade Per ner mig till Västervik och psykakuten. Det var jätte läskigt att sitta i vänrtummet bland massa konstigt folk.. till slut fick jag träffa en otäck polsk dam som var läkare/psykolog. Det enda hon sa hela tiden var att jag var utmattade och deprimerad och behövde medicin. Jag ville verkligen inte ha mån medicin, men till slut när Per fått prata lite så gjorde jag det för hans skull om man kan säga det så. Jag trodde fortfarande inte jag var deprimerad, nån skulle hitta felet i magen på mig till slut!
-Äntligen fick jag träffa en läkare på Vårdcentralen i VImmerby som lyssnade på mig. Han fixade så jag skulle få göra en gastroskopi, han sa i och för sig också att jag till 99.9% är deprimerad. Men han tyckte vi skulle göra gastroskopin iaf så jag kan släppa att jag hade nåt annat som krånglade. Det första som tar stryk när man går in i en depression är magen, sen fortsätter allt annat också och balla ur till slut.
-Den 22 februari fyllde Nellie 4 år! Vi överraskade henne med Disney on ice i Linköping. Det var bara hon, Per och jag som åkte. 
 
 
 
 
Mars:
-Jag fortsatte äta medicin och alla biverkningar som min läkare pratat om kom, usch! Det var verkligen hemskt! -Jag är fortfarande förvånad att jag stod ut med tanke på hur dåligt jag faktiskt mådde innan. 
Det var tack vare Pers stöd som jag stod ut. Och jag tackar honom idag för att han stod ut med mig.
Jag var konstant genomblöt av svett, mina pupiller var jätte stora och jag såg suddigt hela tiden, högersidan av ansiktet svullnade upp och jag var klarvaken hela nätterna bl.a.
De flesta biverkningarna la sig efter ca 2 veckor. I slutet av Mars kunde jag känna några småglimtar i vardagen som jag fakjtiskt njöt av- Det fick mig att se framåt.
- Jag fick bekräftat att min syn blivit mycket sämre så jag fick nya glasögon.
 
April:
-Nellie och Per åkte på magsjuka, Per blev verkligen jätte dålig, jag var sjukskriven då jag inte riktigt klarade av vardagen än. Men pga situationen fick jag dra hela lasset själv. Jag föll tillbaka på nåt sätt och grät i stort sätt hela tiden igen. Jag hade panik flera gånger om dagen!
Det var så sjukt jobbigt att inte ha Per bredvid mig. Han stöttade och peppade mig varje dag, men när han blev sjuk så orkade han inte det och jag ville inte ha honom i närheten av oss andra heller. Det märktes verkligen i det läget hur mycket Per betydde/betyder för mig. Han är min stöttepelare i allt och är han inte där så faller jag. 
Tack och lov kom Pers mamma hit och hjälpte mig i stort sett varje dag. Sandra och pappa kom hit och lekte med Nellie ute på baksidan vilket och betydde massor för mig.
-Jag klippte av mig håret denna månad också.
-Per och Adrian fyllker även år i April, den 9:e och den 18:e.
 
 
 
 
-Fick äntligen en gastroskopitid. Pers mamma var med mig när det var dags och jag hade verkligen panik. Jag kunde inte ta mina tabletter innan heller med tanke på att man måste vara fastande innan. Så jag stressade upp mig ganska rejält innan det var min tur. Millan hade försklarat läget för sköterskorna och de gav mig mängder med lugnande. Jag kommer inte ihåg nånting av själva undersökningen. 
-Mora Träsk var i Folkets Park också. Vilket uppskattades av både mig och Nellie!
 
 
Maj:
-Vi var i Ullared tillsammans med Becca och Henke. 
-Jag var med Millan i stockholm en helg och letade klänning till Jon & Saras bröllop. Var jätte trevligt att spendera tid ensam med Millan.
-Vi skaffade larm till huset.
-Årskorten till ALV in handlades.
-Med vår tur så fick Adrian vattkoppor och nåt magvirus precis när ALV öppnade, det gick jätte snabbt så var hela totalt uttorkad och okontaktbar. Han fick läggas in i Kalmar i en isolerings sal tillsammans med Per. De låg inne i 3 dagar och När de kom hem var Adrian fortfarande inte pigg men behovet av dessa salar är väldigt stort och de var andra som var ännu sämre än Adrian som behövde dem.
 
 
 
-Per bröt ihop hela och hållet när han kom hem. Han hade hållt sig stark där nere, men när han kom hem släppte allt tror jag. Han förklarade hur sålig Adrian faktiskt hade varit där nere och hur jobbigt det var att sitta isolerad hela ensam med sitt sjuka barn.Han hade även behövt vara stark innan detta hände pga mitt mående. Nån gång rinner ju bägaren över även för honom såklart.
-Till slut kunde vi gå till ALV, Nellie älskar detta ställe, jag med. Såg fram emot att se hur Adrian skulle tycka om detta ställe.
-Vi åkte på ett bakslag igen! Nellie blev magsjuk, båre Per och jag slogs ner under marken kändes det som! När ska allt ta slut?? Ingen mer blev smittad iaf, tack och lov!
-Vi handlade ny soffa och bord och markis till våran baksida som vi älskar. 
 
 
Juni:
-Vi gjorde inte mycket annat än att hänga på ALV.
 
 
 
 
 
 
-Vi besökte Nellies läkare igen och det visade som vanligt att hon hade vuxit massor.
-Jon och Sara GIfte sig. Adrian fick vara hemma med Sandra och Nellie var med oss en stund, sen ville hon också hem och leka med Sandra och Adrian.
 
 
-Midsommarafton firade vi på ALV först med dans runt midsommarstången tillsammans med alla karaktärer som finns i parken. 
 
 
 
-Sen åkte vi till familje Krantz/Carlsson och fortsatte firande, Becca fyllde även år den dagen så vi firade henne också!
-Vi åkte till Målilla och kollade på speedway också ett par gånger vilket Adrian gillade.
 

Det första halvåret alltså!
 
Är så otroligt tacksam över att jag träffat världens bästa man. Det Per stod ut med och gjorde för mig när jag mådde som sämst går inte att tacka tillräckligt för. Det enda jag kan säga är att jag finns där för honom precis lika mycket. Per gjorde precis allt här hemma i över ett halv år utan nån hjälp från mig. Hade hand om barnen 24/7, lagade frukost, lunch. middag kvällsmat, städade, tvättade. Ja allt verkligen!
Vår kärlek satte rejält på prov men bevisades att vi klarar det mesta, Klarade vi detta så klarar vi ta mig tusen allt!
 
Jag älskar dig Per, finns inte ord som kan beskriva hur mycket jag älskar dig och hur tacksam jag är över att vara din Fru.

knåpar och knåpar

Håller på att skriva en sammanfattning av förra året. Trodde inte det skulle bli långt alls men jag hade fel. Är väldigt mycket text (bara så ni vet) jag har läst igenom vad jag skrev förra året och det är väldigt mycket så det är svårt att få det jätte kort. Men men. Är det jobbigt att läsa så struntar du bara i det. 
Jag tänker skriva 6 månader i taget. Och nu har jag precis skrivit klart juni. Har skrivit på papper nu först så nu ska det bara printas in på datorn med. Tänker försöka göra det så fort barnen somnat. 

Idag har Sandra varit här och hjälpt mig att mäta olika kroppsdelar. Usch vad dåligt jag mådde. Samtidigt så känns det bra. Jag ska kämpa nu.
Idag har det varit kämpigt. Jag har varit så sjukt sötsugen och velat ha både det ena och det andra! Men jag har faktiskt avstått! 
Är nästintill lika jobbigt som att sluta röka. Jag tänker på massa olika sötsaker hela tiden. Helt sjukt! 
Men jag ska klara det! I morgon om jag vaknar skapligt ska jag träna lite på crosstrainern innan jag äter man frukost. 
Sen är det även ett friskis pass på kvällen som jag tänker gå på! 
Ska försöka ta det lugnt och få det till en rolig grej istället för att tvång. 
Sen när jag kämpar tillsammans med andra peppar det mig extra mycket!

Nu snarkar världens finaste ängel här bredvid mig. 
Min älskade Nellie! 💙💚💛💜

svettningar

Jag drack en del under nyårsafton. Jag drack aldrig jag blev onykter men uppenbarligen drack jag för mycket mot vad man ska med min medicin. Jag har aldrig druckit mer än 2 cider sen jag bra de medicineras. Och det blev lite mer i onsdag. Jag har fått tillåtelse att dricka i mindre mängd av min läkare.
Igår mådde jag konstigt i kroppen och svettades så fort jag rörde på mig. Nåt enormt mycket! Det beror på att jag drack. Antingen kan min dosering höjas pga alkohol eller så minskas den. Eller så hamnar man i en CNS  (tror han sa det hette så) som tur är har jag inte hamnat i det iaf. Jag dricker inte alls annars. Just därför har nog nåt hänt med tabletterna just på nyårsafton. Det har hållt i sig idag med men inte alls som igår. Nu på kvällen har det i stort sett varit borta.

Vi har haft och göra om dagarna. Är därför jag inte hunnit skriva. Igår plockade vi iordning och styrde på morgonen och förmiddagen. Sen när Adrian hade sovit mötte vi upp Linda och Jocke med barn på Kalles Lek och lattjo . Där var vi ett par timmar. Sen åkte vi hem och badade/duschade hela familjen.

I morse vaknade barnen innan halv sju. Det händer typ aldrig. Hade kanske inte hänt idag heller om det inte vore för Nellie. Hon hade hört Adrian bökat omkring. Jag var på väg att gå till honom och söva om honom men Nellie sprang tydligen in dit direkt. Troligt att han ville somna om då?! När!  Inte direkt. 
Jag tog med honom in till mig i spjälsängen och han somnade om. Han hann sova i ca 5 minuter sen kom Nellie och ville ligga här inne med och började tjata om tvn. Då vaknade han och ville givetvis upp till oss. Efter en stund somnade han om bredvid mig och jag med. Då hann vi sova i tio minuter kanske så började Nellie tjata om att byta kanal m.m. då gav jag upp. Per fick sova till nio idag iaf. Han satt uppe sent inatt och spelade tvspel tror jag.

Efter frukosten åkte vi till Kalles idag med och mötte upp Ricky, Ninna och Tuva. Jag tyckte det var mycket folk igår. Det var det inte alls i jämförelse med idag kan jag lova. Det var kaos i restaurangdelen och fikadelen. Folk fick inte plats att sitta och äta och folk hade parkerat på ställen där de inte fick så de fick gå ut och flytta sina bilar. Det är ju roligt för dom att det är mycket folk såklart. Men en annan är van att vara när det i stort sett är folktomt där.
Huvudsaken var att Nellie hade roligt iaf och det hade hon. Tuva och Nellie spelade golf. Adrian fick en klubba och boll med men han spelade lite överallt istället och ville att jag skulle skjuta iväg bollen där det lät massor : )

Vi passade på att storhandla direkt efter vi varit där och sen hem och laga middag! 
Passade på att hämta ut kläderna från Babyshop och The Brand som äntligen hade kommit. Har beställt en tröja till Adrian med som kommer framöver!

2 par leggins och ett linne

1 tunika, 1 klänning och en vårjacka.
Jag har gillat dessa kläder sen de släpptes men de kostar lite för mycket då. Men nu på rean passade jag på! Hade gärna handlat lite från Mini Rodini med men de hade inte de kläderna jag ville på rean...

Nu ikväll har Adrian och jag varit hos mamma och pappa en sväng. 
Per och Nellie hade besök av Eric och Henke. 
De var kvar när vi kom hem till adrians förtjusning. Han fick vara med och springa massor också innan de drog sig hemåt.

Nu ska vi snart slå oss ner i soffan och kolla på hockeyn. Jag hoppas verkligen att jag kan hålla mig vaken. 

I morgon börjar allvaret. Då ska jag åka ut till Sandra. Hon ska hjälpa mig att mäta runt armar, ben, mage och rumpa. Sen ska jag börja träna. Jag ska sluta äta massa sött också. Sen ska jag mäta och väga mig 1 gång varje månad. Jag hoppas detta ska sporra mig till att kämpa. Jag har satt upp ett mål om MINST antal träningar i månaden på friskis. Sen ska jag även ut och springa och träna hemma med trx banden och crosstrainern. 
Per ska försöka komma ut och gå med och få upp lite flås iaf och sen förhoppningsvis börja med trx banden också. 

Nu börjar snart hockeyn. Båda barnen sover : )

nyårsafton

Denna nyårsafton var en ev de bästa.  
Jag stressade inte upp mig en enda gång under gårdagen och det ser jag som ett stort framsteg för mig. Jag brukar stressa på rejält annars men jag försöker ändra mig till det lugnare då jag mår mycket bättre av det.

Vi firade nyår med fam. Hofving/Kronstrand, fam. Brånäng och fam. Krantz/Carlsson .
Det var verkligen superbra. Barnen lekte hur bra som helst. Både stora och små och maten blev jätte god och bra. Tiderna med mat, efterrätt och raketskjutning blev också bra. 
Barnen varvade ner och de små somnade. Nellie var den enda av de äldre barnen som somnade och sov sig genom tolvslaget.

Vi ser fram emot detta år och det ska bara bli bättre än det förra. Jag ska se om jag kan skriva en kortfattad årsresume nån dag. Kanske idag. Har även alla bilder på systemkameran och de har inte jag laddat över på datorn än. Men de kommer de med.

När Adrian vaknar nu ska vi till Kalles en sväng tillsammans med Linda och Jocke och barnen. är roligt nu när de också har årskort och kan gå när som. Man behöver inte vara så länge heller när man har årskort. 
Sen efter det ska vi hämta mat hos mamma. Blev så sugen på mamma mat. Så det ska vi hämta och fortsätta laga det här hemma. : )
Sen ska jag och barnen bada. Jag tror att mina tabletter reagerade på all alkohol som intogs igår tyvärr.. men det går väl över snart.

Ofta händer allt samma dag. Ett par vänner ville ses i kväll också men eftersom vi har fullt upp idag går det inte även att vi båda kände att vi ville! ... men som tur är så kunde de inte morgon med. 
Sen ska vi försöka åka till Linköping nån dag i helgen. Jag vill handla nya skor och nya gardiner bl.a.

Laddade barn som väntar på gästerna!

Härliga barn!

Har även varit rökfri i 2 år nu! Helt sjukt! Men så jävla bra!!


RSS 2.0