Gott nytt år

Dagen började bra, men slutade skit!

(null)

(null)

Jag hann laga maten, och äta en halv portion. 
Sen blev Adrian dålig! 
Han ville inte äta för han hade ont i magen... jag gick undan med honom och han sa att det kändes som att han hade feber och att han kändes som att han behövde kräkas men skulle inte det.
Vi kollade tempen och den var över 39 grader.. han blev jättehängig.
Vi satte oss i bilen och åkte hem, jag och Adrian. Per och Nellie stannade kvar. Barnen skulle ha paletlek och även vuxna. Så jag tyckte de kunde stanna en stund med. ❤️
Jag bröt ihop och tycker så synd om Adrian. Igen liksom!!?? Va??! Seriöst!
Han hann få alvedon av Linda och den gjorde värkan ganska snabbt hemma. Magontet släppte av mer och mer och han blev hungrig. Han fick två rån med kaviar på och en liten "tigeryougurt". 
Mamma och pappa kom hit ett par timmar och var med oss. Bara att slippa sitta ensam gjorde att jag lugnade mig. 
Linda erbjöd sig att komma också men tycker hon ska va med sin familj när alla är hos dom just nu.

(null)

(null)
Blir lite orolig. Magontet måste berott på den snabba febern som kom, då får han alltid ont och kräks oftast, men det slapp vi nu. 
Eftersom det släppte av alvedonen och han ätit Yougurt, mjölkprodukter klarar man inte av särskilt lätt när man är magsjuk.. 
men vad kommer febern ifrån då?? Han hade bara ont i magen sa han.. sen kanske man inte kan lita på honom, han kan ha ont i halsen med fast han inte vågar säga det eftersom han inte vill att doktorn tittar där. 
Han har inte varit sig själv sen dagen innan julafton när han blev dålig. Han har knappt ätit nånting alls, och pratat grötigt. Vita beläggningen är borta sen många dagar men han är kanske svullen än.. 
Vägde honom idag och han vägde inte mycket.. revbenen syns och kotorna i ryggen sticker ut hela tiden. 
Skrutt.. vad väger "normalt" en 4 1/2 åring tro?

Adrian sover sen en stund tillbaka, han fick alvedon igen innan han somnade, annars hade han säkert vaknat om nån timma igen med hög feber. Nu hoppas vi han sover ett par timmar iaf innan han vaknar igen. OM han vaknar.. det tror jag att han gör. 

Får se när per och nellie behagar att komma hem. 

❤️

Sista lördagen detta år

Jag är piggare och har knappt ont i halsen nu, så underbart. Så fort man får penicillin i kroppen vänder det snabbt. 
Jag har försökt plocka och styra nu och tagit ur sängkläder mm men blev så trött. Så vilar i soffan nu. 
Så idag ska jag ladda batterierna inför morgondagen. Jag känner mig pigg men är inte helt hundra än.
Ska se om jag orkar dammsuga sen när per och barnen drar till lekia. Barnen ska ha paketlek i morgon. 
Sen ska nellie till en kompis en stund, vilket resulterar i en extra tjatig Adrian som också vill leka med nåååån. 
Men han får väl spela tv-spel eller nåt och sen kan vi spela lite fotboll/hockey kanske. 
Barnen sov till efter halv nio idag, så skönt! De somnade inte särskilt sent igår heller, inte senare än vanligt iaf.

Hade ingen ork igår att sätta mig i ishallen och kolla på VH. Så vi gjorde det mysigt här hemma istället. Vi hade hela vardagsrummet fullt med madrasser och hejade för fulla muggar. Och de vann ju! Så bra! 

Ska kika runt lite på nätet nu sen ska jag försöka rensa lite till. 
Per var och bytte en julklapp igår, fick dubbla stekgrytor i julklapp så den jag fick av mamma och pappa bytte vi ut mot ett knivställ. Vi fick ytterligare knivar i julklapp och vi har fått det de senaste två åren med från jobbet, hittade de i en låda häromdagen, fortfarande inslagna. Så jag ville ha upp dom i ett knivställ med. Vill inte byta ut de knivarna vi har heller då de är bra. Så det blev några fler helt enkelt. Sen bubbletterna sparar vi i kartongen än, eftersom vi båda jobbar där får vi bubbla julklappar. Och knivar tackar man inte nej till direkt. 
Knivstället jag helst ville ha fanns inte i lager man per hittade ett annat fint så det blev jätte bra. 

Får se vad dagen bjuder på, önskar alla ett gott nytt år! 
Vi ska fira in året med vänner, och nu hoppas jag att vi kanske blir några till 😉 *pik*. En stund iaf? Kanske, kanske inte. Vi får se.

Önskar jag visste hur jag lägger upp filmer här. Adrian spexade igår och skulle twerka (vet inte hur det stavas). Haha! Han är så gullig.

Igår började Adrian klaga på halsont igen, han är inte vit i halsen men pratar grötigt än och äter så dåligt! Hoppas det vänder snart och INTE kommer tillbaka igen.

(null)

(null)

Nellie ville ha flätor i HELA håret igår, evighetsprojekt om du frågar mig men vill Nellie ha flätor får hon flätor ❤️

Halsfluss

Då halsontet bara blev värre och värre ringde jag sjukan idag. Fick tid tjugo över elva..
Har aldrig haft såhär ont i halsen nånsin tror jag, kan inte ens dricka.
Väl där uppmanades jag att det kanske hade gått för lite tid för att det skulle ge utslag.. de ska helst gå fyra dagar och jag har ju "bara" gått med det här i två dagar. 
Det där jävla Halsprovet hatar jag, jag kväljer så lätt, men hon lyckades ta provet och det gjorde utslag direkt. 
Så nu har jag tagit första antibiotikan.. vill inte äta det men jag vill såklart inte må såhär heller.. 

Nellie leker med en kompis, de är väl medvetna om att jag har halsfluss men de ville leka här ändå. Jag håller mig i sovrummet. 
Nu hoppas jag det vänder snabbt, det brukar ju göra det när man väl börjar äta det. 
Jag vill vara frisk på nyår! Men vi tar det som det kommer. 
Finns ju risk att nån mer blir dålig med, man ska inte ropa hej än. 
Är helt säker på att det var det här Adrian hade också. Men hans har vänt nu. Han pratar grötigt än och hans halsmandlar är är stora, den högre är jättesvullen, men nu har han ätit lite bättre så han är pigg igen.

Just nu är per och han iväg och pantar och handlar lite. Sen ska de bygga lego. Nellie har fått göra så mycket kul senaste dagarna så idag ska Adrian få göra lite skojigt med. Igår var Per och Nellie iväg till Linköping på yoump, sen lekte nellie hos tuva resten av dagen. Med tanke på hur dålig Adrian varit fick han stanna hemma med mig, och jag var inte roligt sällskap igår, jag sov en hel del, men min syster var här och lekte lite med honom och tog med honom till sibylla. Så tacksamt.
Adrian var så duktig, han tjatade ingenting utan var så snäll den stunden vi var själva, han pusslade och satt med din iPad. 
Vi fick kanske lida lite för det igårkväll då han vägrade somna, han var inte trött. Vilket inte var konstigt.. men han har alltid somnat lätt annars. 💚 skrutt
Idag har nellie haft en förmiddag med sin farfar, hon fick ju julklapp att de skulle gå i affärer och handla kläder och äta lunch på stan. Hon kom hem med massa fint. Hon gillar kläder nu för tiden. 

Jag har duschat nu, piggnade till när jag tog både panodil och Ipren. Så passade på nu. 

Nu ska jag kolla lite på tvn och slumra lite kanske. 

(null)

(null)

(null)


Halsont

Vaknade vid tolvtiden förut och hade så jävla ont i halsen. Kan inte sova pga det. Får ju nån form av tvångstanke bara för att jag har så ont att jag måste svälja hela tiden.. och det gör jätteont. 
Är väl antagligen detta Adrian har haft då, jag hoppas jag klarar mig utan feber, känns som att detta är jobbigt nog med tanke på att jag inte kan sova. 

Adrian sover orolig med och far runt i sängen och vänder på sig hela tiden, det kommer en hand i ansiktet på mig omvartannat med. 
Ha ha! Ingen bra natt här, men det kunde vara värre.. som sagt..

Märkligt

Adrian är piggare men har haft feber om kvällarna. Ikväll hasse han lite "övertemp" en stund. Han har varit pigg hela dagen och ändå ätit ok, men han var trött ikväll och bad om att få sova. Det är int vanligt nu för tiden.

Blev lite sådär ikväll nu då han klagade på jätteont på tungan. Vi lös och tittade och den var röd med knottror över hela tungan. 
Han hade först konstiga röda blodsprängda prickar i gommen och helt vita halsmandlar och nu det här. 
Scharlakansfeber kan bete sig såhär.. 
vet att det inte behöver vara det men OM det är det han har ska han hålla sig lite lugn och inte anstränga sig med träning, typ röris och skridskor bl.a. 
får se om vi ringer och rådfrågar i morgon, eller om vi fortsätter tänka att det är virus. 

Eftersom det inte var nån feber ikväll tänkte vi kanske åka med till Linköping i morgon men vet i hundan om det är så bra, yoump.. anstränga sig, så snabbt inpå detta han haft. 
Åh!

Vi får se hur vi gör i morgon. Per och Nellie ska iaf åka, vi stannar väl troligtvis hemma.. 

(null)

(null)


Redan vakna

Adrian har börjat hosta massor nu och eftersom han har så ont i halsen är det inte kul nu. Han gråter och har jätteont och skriker att han vill ta alvedon. För då försvinner iaf halsontet. Så nu har vi tagit det och vi hoppas att han somnar om en stund. Annars blir det en lång dag för honom, nej vars, han får givetvis vila då ❤️

Idag kommer mamma, pappa och Emma hit på julmat och julklappsöppning. Barnen frestas ju av alla julklapparna under granen och idag ska de äntligen öppnas. 

Firande med pers familj igår gick jättebra men Adrian och jag åkte hem en stund så han fick vila lite. 

Jag fick pengar, en vas och en sån där rund stor gjutjärnsgryta.
Vad de andra fick har jag dålig koll på men Adrian fick iaf en utrustning för hockey som han kan ha på sig på skridskoskolan, en hockeyklubba, pengar, lite olika fordon som är radiostyrda, kläder mm.
Nellie fick en videokamera ( som tyvärr inte hann komma hem, men kommer i mellandagarna), ett stativ till det, en mikrofon, kläder, dollystyleoutfit, pengar, en shoppingdag med hennes farfar nu i mellandagarna mm.

Hoppas på att han somnar snart men det är inte lätt med hostan men astmamedicinen borde göra värkan snart tycker jag. 

Tror nellie vaknat av detta med, tycker det låter så där ute. Typiskt! Och eftersom hon var trött efter alla spänningar igår så somnade hon av sig själv hyfsat tidigt så risken att hon är pigg nu är ganska stor. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Paus

Just nu pausar jag och Adrian lite i julfirandet. Han blev hängig efter maten så vi åkte hem och vilade lite. Han kanske inte somnar men det blir lite lugnt och skönt en stund iaf. 
Vi ska snart ta alvedon och peppa för att tomten ska komma ❤️

Så jobbigt och se honom såhär. Tempen är inte lika hög idag men han är minst lika hängig. Igår märktes det sån skillnade på honom med och utan alvedon i kroppen... idag märks inte så stor skillnad.
Jag oroar mig, såklart, då jag är en person med kontrollbehov.. och nu har jag inte kontrollen och vet inte alls hur han mår💕
Eftersom han inte vill missa nånting så säger han såklart att han mår bra hela tiden men det ser alla att han inte gör. Han pratar lika grötigt än. Kanske lite mindre vit på halsmandlarna.. 

Barnen fick öppna var sin julklapp i morse. Adrian fick ett fotbollsspel och nellie en docka. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Feber, som vanligt

Har vi varit friska nån jul sen barnen föddes, jag tror inte det. Blir helt förstörd.. seriöst!
Adrian var hängig igår och hade ingen ork, ingen feber och bra matlust ändå..
Men idag vaknade han och hade jobbigt och prata.. jätte grötigt och feber. Han har konstiga röda prickar i halsen och sen vita halsmandlar.
Han har inte ätit eller druckit och till slut steg den mer och han kände att han behövde kräkas. Det har varit så senaste gångerna han fått feber, att han får kräkas. Inga mängder så.
Men han fick alvedon och blev piggare och tjatade om att han var hungrig direkt, så lite godis, rån med kaviar och Yougurt fick han i sig iaf. Och han orkade vara upp och poängterade att det onda i halsen försvann av medicinen med.
Nu kom den tillbaka och han blev hysteriskt ledsen och skrek att det är så jobbigt med febern. Älskade skrutt.
Ingen kräka tack och lov, vi gav alvedon igen nu så jag hoppas han piggnar till sig igen. Han har somnat i mitt knä nu. 

Blir att ha en hutt alvedon redo inatt när han vaknar. Förra året låg han däckad med feber i norrhult också. 
Som det ser ut nu ska vi vara hemma jag och Adrian. Vi får ladda med alvedon i morgo lagom till tomten kommer så får vi åka ut lagom till dess. 
Bor så stimmigt för honom.
Egentligen kanske vi borde ringa sjukan i morgon men med tanke på hur han alltid blir när läkaren ska kolla halsen så vill jag helst inte det. Det är i stort sett omöjligt att ta halsprov, han skriker och lever och kräks massor då han verkligen hatar den där glasspinnen som ska ner i halsen. Är så hemskt för honom, och ska vi göra nåt hos läkaren denna gång så ör det just kolla halsen. 
Kanske ska testa min doktor igen.. vi får se. 

(null)


Julledigt

Nu har vi julledigt. En stund iaf, iaf jag och barnen. Per ska jobba i morgon en stund tror jag. 
Sen kanske jag blir inringd lite i mellandagarna också för fakturering. Men det går snabbt.
I morgon ska jag ha en lång och lugn morgon innan allt drar igång! Jag ska duscha och äta frukost länge. 

Barnen lär vakna tidigt, de vill så gärna öppna alla kalendrar. Senaste dagarna på mornarna har de varit trötta, men i morgon lär de vakna tidigt. 
Nellie sover i sin bäddsoffa, hon gillar att sova i den, och jag tycke väl det är bra att den används. 
Adrian ska sova med pappa inatt, jag blir helt ensam. Sov ensam häromnatten med, får lite ångest, är inte van att sova ensam. Men den natten sov jag som en gris! Får se om jag gör det inatt. 
Har haft en oro hela dagen idag som brukar göra att jag sover dåligt, men jag hoppas jag sover lika bra inatt. 
Jag är ju så trött på kvällarna. Har fått svar på mitt järnvärde igen som jag kollade i veckan som var. Mina "depåer" är väldigt dåliga än bl.a. så jag har järnbrist än, fan! Jag klarar inte av att äta mer järntalbetter, det förstod läkaren också.. men jag ska testa niferex igen som jag åt för många år sen. Tålde de inte då men det kan ju ändrats. Är värt ett försök iaf för att slippa sprutor. Hjälper inte dessa nu måste jag få sprutor, och det känns lite sådär med dp man tydligen kan bli dålig och reagera på det ganska bra. Givetvis är det värt det om jag blir pigg, och det är ju inte säkert att man blir dålig heller men man måste vara under observation första gången. 
Vi får se, håller tummarna att niferexen hjälper nu. Ska hämta ut det i morgon. 

Alla klappar är inslagna och ligger under granen. Pappa och mammas och emmas ligger där med, är mycket paket. Kommer ha glada barn på julafton! De vill öppna alla redan nu. 
Men det får vänta till juldagen till och med. Kanske att vi ger några av våra till barnen på julaftons kvällen när vi kommer hem från norrhult. ❤️

Ska ta mig en flaska vatten nu och sen bädda ner mig i sängen. Barnen har precis somnat nu. 

God Jul! ❤️

Hantera situationen

Hinner inte skriva, har egentligen massor att ventilera men det går tyvärr inte. Med respekt mot andra låter jag bli.
Vi försöker hantera vardagen nu så gott det går. Det är kämpigt.  Men med stöttning och hjälp av andra i vår närhet fungerar det iaf. 
Barnen sover sen en stund tillbaka. Nellie ville sova i sin bäddsoffa inatt, hon tycker den är stor och skön, och givetvis ska den användas också.

Idag har vi varit hemma med barnen, nellie fick jättekramp i magen igårkväll, var nästan som förr när hon fick ut förutom kräkningarna. Det kom inget sånt igår, men hon satt och hyperventilerade och var helt genomsvettig. Älskade vän ❤️
Med tanke på hur nära det är till jul nu bestämde vi oss för att vara hemma och kolla läget idag. Hon hade säkert kunnat gå då det släppte av innan hon ens somnade på kvällen. Men för att vara på den säkra sidan gjorde vi såhär. Då har vi gjort rätt för oss iaf. 
Men eftersom hon varit som vanligt idag ska vi iväg på skola, dagis och jobb i morgon. 
Sen har nellie bara en halvdag kvar i skolan innan hon går på ett litet jullov iaf. Vi hinner nog inte sluta innan hon slutar skolan men hon får vara med oss en stund på jobbet på
Torsdag i så fall. Sen hämtar vi skrutten på dagis när vi är klara och slutat jobba. 
Sen är vi lediga på fredag. Iaf jag och barnen, per kanske måste jobba men det vet han inte förrän torsdag kväll. 

Ser fram emot ledighet med familjen. Vi ska ta igen oss och njuta av varandra, kanske åka till yoump i Linköping med. Passa på, med tanke på hur mycket barnen älskar det. 
Vi tar det som det kommer. 

I morgon ska jag till kiropraktorn igen, och även göra min fransar. Har egentligen inte råd med det. Har varit mycket utgifter nu senaste tiden, men får låna av barnbidraget som kommer i morgon.
Vi ska leva snålt nu en tid framöver och försöka spara ihop till en resa i sommar. Om vi inte bara samlar pengar på sparkontot istället. Vi får se, jag har varit så inställd på att inte kunna åka nästa sommar, men om vi sparar in rejält kanske det finns hopp. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Lite bilder från en dag i backen. Ska försöka hinna få till flera sånna kvällar ❤️

Bra start

Denna dag började bra, och jag hoppas den fortsätter så. 
Inatt har jag myst med nellie! Hon ville sova med mig inatt och det säger man inte nej till ❤️
Emma kom hit idag så vi har ätit pannkaksfrukost. Nu leker hon med barnen och jag sitter i soffan lite. 
Är mer förkyld idag, och hes.. har haft ont i halsen i en vecka typ nu så det är lite segt.
Per är lite halvdan med, men vi är uppe och håller igång ändå, så det är skönt!
Tanken är en lugn dag idag med tvättning och sen ska per och barnen göra pepparkakshus. Jag skulle vilja gå till pulkabacken med barnen med men det kanske vi inte orkar eller hinner, de vill gärna dit. De gillar att åka olika ting där. 
De var där uppe en sväng igår när vi var hos Linda och Jocke.
Så härligt när de är ute och leker än sitter framför tvn eller mobilerna hela tiden som det annars lätt blir. 

Igår var tanken att det skulle vara glöggkväll hos Linda och Jocke, men tyvärr var alla krassliga så det blev inställt. Vi var inte på topp heller men kände inte att vi kunde ställa in också, så planerna ändrades och vi åt mat tillsammans istället. 
Vi testade ett spel som heter doobidoo! Det var så roligt! Det blev lite knasigt då och då så skrattdepåerna fylldes på iaf. 
Det spelet rekommenderar jag. Om man gillar musik-spel.
Vi lämnade kvar spelet där så det finns på plats på nyår med, eftersom det är där vi ska hänga då också!

Igår var det julavslutning på skridskoskolan, en tiger kom in med godis till barnen och åkte med dom, det uppskattades. Nu längtar vi tilla det börjar 2018 igen.

(null)

(null)

(null)

(null)


Hantera allt

Försöker sova, är så trött, men det går inte. Har sån ångest inombords, går inte beskriva. 
Försöker slå bort, tänka på nåt annat, andas i en fyrkant.. det går inte..

Blöder som ett as också! Har nog aldrig blödigt såhär som jag gjort igår och idag, inte ens avslaget efter en förlossning.
Men det ska ju vara såhär. Jag äter ju tabletterna för att kroppen ska få en chans att blöda ut ordentligt, så att jag blöder mycket är ju bara bra egentligen, även att det är jäkligt jobbigt!
Ska ta en kur till och har inte det där kommit ut då så kan inte kroppen sköta det själv, punkt. Så är det bara. 
Jag hoppas verkligen att det är helt borta när jag ska tillbaka. 
Har inte tänkt på det mycket innan då det vart massa annat. Men nu funderar man och undrar lite såklart.
Alltid är det nåt som jag brukar säga.

Idag när jag hämtade Adrian var det bara 1!! barn kvar. Har aldrig hänt innan. Men de hade knappt varit några barn alls på dagis (iaf inte våran avdelning) idag. Är så många som är sjuka. Bara invänta då, eller hålla tummarna att vi får hålla oss friska.
Jag har varit hängig idag, haft lite övertemp och ont i halsen och huvudet/öronen. Sen blödningarna på det.
Jag hoppas allt lugnar sig nu. Det känns så ikväll iaf. Har i och för sig alvedon i kroppen men det känns ändå annorlunda mot de senaste kvällarna.

Ska försöka somna nu, vi är utmattade av oro och tankar både per och jag. Jag behöver och prioriterar sömnen då och per spelar tv-spel. Vad denna veckan haft går inte förklara.  Det kommer bli bra och det får vara jobbigt nu ett tag framöver.❤️

(null)

(null)
Igår var vi på lucia firande på snövit. Vår duktiga tomte! Äntligen fick han vara frisk och vara med på Lucian. Två år i rad har vi fått hämta hem honom febrig samma dag som lucian är. 
Sen gick vi hem och klädde granen. Emma, mamma och pappa kom hit också en stund. Vi spelade figurix! Ett roligt spel vi testade på lekterapin när nellies sövdes för magnetröntgen. 

Nu ska jag sova, som sagt. 

Går sönder

Saknar Adrian så mycket att jag går sönder ❤️
Men ikväll träffas vi igen. 
Vi ska träffa läkare och psykolog vid 11 idag sen börjar vi vår resa hem. 
Vi måste stanna och äta ganska så direkt efter och sen behöver jag stanna på vägen med. Vill köpa nåt till de som hjälpt oss, vill visa min tacksamhet ❤️
Började gråta igår när jag fick en snap och såg hur Linda och barnen slet med att skotta våran garageuppfart. Blir så rörd och tacksam, spänningarna från dagen släppte kanske samtidigt då med.
Vi spenderade ett par timmar på Mall of scandinavia igår, hjälp så häftigt och stort! Om vi ska till möbelmässan och tanken är att man ska gå på stan på lördagen tänker vi ta taxi dit istället. Allt finns ju där och men behöver inte bli varm och gå in i värmen och ut i kylan hela tiden. 

Vi vill hinna hem och klä granen idag! Till och med jag har fått julkänsla nu och vill INTE vänta till i morgon med att klä den. Nellie vill så gärna stanna och säga hej till Kosse på vägen också. ❤️ så är hon hemma och har tid gör vi nog det. 
.....

Ho ho! Fick ett samtal nu, har försökt nå Öppen psyk flera veckor nu och ingen hör av sig till mig. Men i fredags var jag så arg och ledsen och sa att det var respektlöst osv att ingen ringer upp. 
Så idag, eller precis nu typ ringde min "gamla" psykolog upp. Äntligen! Jag bröt ihop och tycker allt är jobbigt.. 
Det är osäkert om jag kommer få gå hos honom men han hade en tid iaf som vi ska ses, det kanske hjälper för att få lite kött på benen. 
Kanske egentligen inte behöver gå hos en psykolog och kbt osv, kanske räcker med en pratkontakt men jag vill börja såhär och jag är så tacksam att han tog sig tid.
Är inte konstigt jag mår som jag mår nu. Jag vet det men jag behöver ventilera.❤️

Nåja! Nog om det. Det blir bra såsmåningom. Jag är inte det minsta intresserad av medicin och vet att det inte är det jag behöver. 

(null)


Pizza på rummet

Idag har vi handlat en ny gran! Vi sökte på nätet och hittade en jättefin (dock plastgran), men som ändå såg riktigt ut. Och som tur var fanns den i Linköping på webbhallen. Så vi åkte dit och handlade en. Så när vi väl kommer hem nu ska vi sätta upp den.  Då har vi nåt bra och kul att se fram emot med. 

Efter många timmar kom vi äntligen fram. Det var olycka i Stockholm som gjorde att det blev kö, lång kö.. men till slut kom vi fram. 
Vi åt lite sent i Linköping så bi var inte hungriga förrän typ nu här. 
Resturangen på hotellet är stängt på söndagar. Så de rekommendera en Italiensk resturang i närheten. Vi hittade menyn på nätet så vi bestämde vad vi skulle äta, sen gick per och nellie och hämtade pizza. Det var såå gott!!

Nu ligger vi nedbäddade i sängen alla tre. Vi kollar på Hellenius hörna. Försöker tänka på annat, men det går inte.
Allt är jobbigt, jag saknar Adrian så jävla mycket! Känns så konstigt och vara tre bara, vi är som bäst och starkast när vi är fyra. Men det måste va såhär nu. Vi ses snart igen. 💙
Men tack vare samtal och stöd idag så hanterar jag det bättre. Är så otroligt tacksam över alla fina ord ❤️
Jag vet att det kommer va jobbigt, och det får va jobbigt men det är så viktigt. 

Det är ett familjerum här, två stora dubbelsängar. Nellie ville sova i en ensam. Jag hoppades på att jag skulle få en säng själv, haha! Men icke sa nicke, den ville vår fina prinsessa ha, och det ska hon få också. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)Jobbig stund

Den här dagen har varit lite kämpig, men jag har klarat det och det glädjer mig. 
Mitt sällskap under lunchen hjälpte mig massor. Är så tacksam, blir helt varm inombords ❤️
Har varit så orolig och stressad idag, stressar upp mig för att vi ska iväg sön-tis, och allt vad vi ska göra där.
Sen för min skrutt hemma med. Han klarar sig, jag vet det! Men han har aldrig sovit borta mer än hos farmor och farfar och nu blir det två nya ställen på dessa dagar och nätter. 

Har ikväll berättat för barnen vad som sker framöver och såklart blev Adrian jätteglad över att han ska få sova borta. Men efter en stund slog det nog honom att vi andra är iväg, så då sa han att han kommer sakna mamma massor när han ska sova. ❤️ åh!

Idag hade vi en överraskning till barnen. Vi sa bara att vi skulle till mamma och dom, och de såg fram emot det såklart! Vad de inte visste var att Kosse och hennes mamma väntade där också. Nellie blev glad, Adrian med såklart men han blev nog chockad. Han satt helt tyst, och det händer aldrig annars. Haha!
Sen släppte det såklart. 
Så härligt och umgås med dom. Jag blev så lugn. 

Väl där ringde det från Astrid Lindgrens barnsjukhus. Inte beredd på det men samtidigt så tacksam att de ringde. Per kom dit precis när jag pratade, han preci berätta vad som sagts, sen drog han igen. Han skulle till Ingo och hälsa på. Han hade fått ett rum idag. 
Fick panik efter jag lagt på och allt blev så jobbigt, skönt och jobbigt på samma gång.
Fick andas ut det jobbiga och efter en stund åkte vi hem och nu har allt gått bra hemma. Jättebra!

Adrian snorar och är lite rödmosig men jag tänker inte ens temps honom. Har gjort det varje kväll nu. 
Barnen är insmorda och nu ska vi göra kvällsmat. Adrian är så trött att han vill sova. 
Så nu måste jag sätta igång. ❤️

(null)

(null)

(null)


Långsam dag

Denna dagen har gått sakta sakta!

Nu sitter jag i soffan och chillar lite. Har ont i halsen igen.. 
Emma har tagit med barnen på gympa ikväll, de fick det i sina julkalendrar idag. Barnen blev superglada såklart!
Har förberett maten lite. Blir hyfsat smidig middag sen, hemmagjorda små biffar och makaroner. Så gott!
Biffarna är stekta och ska värmas sen bara medans makaronerna kokas. 

Ingos operation har iaf gått bra, hittills mår han bra men ska sova på uppvaket inatt. Sen får han ett rum i morgon antar jag. Eller om han får åka hem. De verkar vilja ha honom där men han själv är så jävla envis att han gärna skulle åkt hem idag. 

I morgon är det fredag. Denna helg är så välkommen. Av olika anledningar. 
Barnen är forrfarande snoriga men de är pigga och glada ändå tack och lov. 
Nellies täppa har blivit rinnande nu iaf, så sa hon när jag hämtade henne ❤️
Gullunge!

Ska snart ta tag i tvätt och lite. Det var pers uppgift men han chillar i soffan men så risken är stor att det blir min uppgift med. 
Har en jävla pms nu, ska inte ta provera mer nu, utan nu väntar en kraftig blödning.. 
skulle tagit blodprov i veckan men har helt glömt bort det. glömmer ta mig tusen allt nu för tiden. 
Sitter med min värmedyna i nacke/rygg. Vill helst inte gå bort. Har knäckt lite hos kiropraktorn idag. Sitter skönt här, men som sagt. Sysslorna sköter inte sig själva.

Tänkt när allt är klart..

Det är lite mycket nu och hag tycker det är skitjobbigt. 
Ingos operation i morgon, besöket i Stockholm på måndag och det jag har i livmodern som inte ska va där..
Per mår inte alls bra just nu, och då slår jag undan mina känslor på nåt sätt och försöker finnas för honom och peppa honom. 
Han finns alltid för mig och stöttar mig jämt ❤️ och när han mår dåligt känner jag inte ens efter hur jag mår. 
Kanske kommer som ett bakslag sen men då får det göra det. Jag vill finnas för min stora kärlek när han har det lite jobbigt. ❤️

Nellie går på antibiotika nu. Vi var på hälsocentralen igår och det var helt klart inflammation i hennes mollusk. Inte konstigt hon hade ont. 

Ligger inne med henne nu, hon är täppt i näsan fryser lite, ingen temp iaf vilket är skönt! Har inte riktigt tid och bli sjuka nu. 
Nellie brukar aldrig i stort sett, *peppar peppar* bli särskilt sjuk. Men nu var det länge sen..
Allt snorar ju och hostar nu och flera är hemma i hennes klass med feber och halsont och huvudvärk så det är ju inte konstigt om hon åker på nåt heller. 
Vi får se i morgon. 
Adrian sover redan, per spela nåt på tv-spelet, jag har satt i alla kort i ramar som ska va i julklapp. Hade beställt lite fel ramar men hittade rätt storlek hemma. 
Behöver nån RIBBA ram till typ A4 kort med sån där paspartout (haha! Hur stavas det). Så har jag två likadana här hemma. 
Har inte slagit in en enda julklapp än, vi brukar ta några paket var sista veckan och slå in om kvällarna, jag och per. Mysigt! 
Trodde allt hade kommit hem nu och att vi var klara, men icke sa nicke. Gick igenom allt vi skrivit upp idag och märkte att det inte var klart. Men snart så. Så skönt och vara klar redan! 

Nu ska jag prata lite med min dotter som alltid blir som mest pratsjuk precis när hon ska sova. ❤️

Mollusker..

Både Adrian och nellie har det, inte konstigt med de så, men nellie hade en i torsdags som såg jätte äcklig ut, det var jätterött i en ring runtom den och det var massa gult var i den som inte kom ut. Hon gick till skolsköterskan i fredags och fick det inlindat med en tuss asolsprit. Och skulle ha det ett par dagar.. 
igår såg vi att det blivit lite blått i ringen runt om också och det såg ännu värre ut. 
Vi tvättade med asolsprit igen och la en tuss fylld med det och lindade om det ett par timmar. Sen skulle jag visa per hur det såg ut.. när vi tog bort tussen rann det ur massor med var och nellie kunde pressa ut ännu mer en stund, sen gjorde det jätteont så hon skrek och grät och då kom det blod. Vi la om det igen och i morse ser det fortfarande likadant ut förutom att det är nåt svart i också.. har tagit bilder och laddade ner "min doktor" igårkväll. Har hört många rekommendera det, hon tyckte inte det såg bra ut alls men ville se en bild idag med för att se om det såg bättre ut nu eftersom varet ändå kom ut. 
Jag ska skicka en bild igen nu och hon lär ju rekommendera antibiotika.. 
visst är det där bra, men samtidigt känns det konstigt att ingen tittar på det och skriver ut det bara sådär.. jag vet inte. 
Per förstår inte anledningen till att jag ens frågade i appen då, inte jag heller egentligen. Haha!
Det syns ju att det inte är som det ska och jag har frågat och skickat bilder till Åsa som också har barn med mollusker, och hon tycker definitivt jag ska söka.. 
jag skickar väl bilderna så får vi se vad "min doktor online" säger..

Idag vaknade vi av att vi inte hade nån ström nånstans. Ingen lampa funkade nånstans. Men det har vi fått ordning på nu iaf. 
Per hade bråttom till jobbet idag då han skulle på nån utbildning. Så han skjutsade AdeBade. 
Jag ser inte fram emot att gå till jobbet idag, det är nåt fel i systemet så allt tar JÄTTELÅNG tid. Jag blir så stressad när jag inte kan jobba i den takt jag egentligen vill och brukar kunna! Jag hamnar så mycket efter.

Har den hör supermånen påverkat sömnen inatt, jag och Adrian har sovit jättedåligt! Brukar ju sova dåligt vid fullmåne och det här är ju mer än fullmåne, typ. 

Idag måste vi fixa barnvakt och bestämma oss om vi kan åka till Stockholm nästa vecka. Tanken och det bästa är ju om Adrian kan va hos farmor och farfar men det går nog inte nu, vilket är så förståeligt eftersom Ingo opereras i mitten av denna veckan, ingen vet hur det kommer gå och ingen vet hur han mår efteråt. Jag personligen tycker inte att Adrian ska vara där alls än att Ingo får vila. 
Madde kan ha Adrian en natt och det är jag väldigt tacksam över men jag vet inte om Adrian klarar det. Han har bara sovit hos farmor och farfar och är lite orolig och behöver närhet när han ska sova. 💛 han är så duktig så det kommer gå bra! Är bara jag som blir lite sådär, min lilla skrutt va! ❤️

Storstädning...

I garaget! Så skönt och ha det gjort, vi har sorterat allt skräp och vikt kartonger osv. Jag har moppat med ångmoppen på golvet efter att jag dammsugat med grovdammsugaren.
Nu går det fan inte och få det renare där. 
I morgon vore det ju trevligt om vi han dammsuga huset med. Till advent och allt. 

Jag har varit hos mamma ikväll en stund, kom lagom hem tills barnen skulle i säng. Nellie hade ätit för mycket godis så hon har ont i magen. Adrian somnade bums, som vanligt. 

Jag har ont i halsen, det har blivit värre och värre under dagen. Ikväll har jag jätteont i örat också. Men känns ändå ok. Kunde va värre!
Tempen ligger på 37,5 så det är ingen fara på torpet än. 
Jag får ta en alvedon om det gör mer ont. Det kanske hjälper lite mot smärtan, eller strepsil kanske.. det ska inte bli värre dock!

I morgon är det långkok på schemat, sen köra lite tvätt och dammsuga. 
Sen tror minsann att min Jul-tokiga man vill njuta av första advent riktigt ordentligt! ❤️Fredagen den 1 december

Kan inte fatta att det är december redan. Galet! Hade varit kul med lite snö nu med .
Har precis haft förhör via telefonen med polisen. Vittnade till en stöld igår..
Hoppas jag kunde hjälpa till lite till iaf. 

Barnen ligger utslagna i soffan. De har ätit mat nu, visste att de skulle ringa så då lagade jag maten innan. Ville inte ha hungriga tjatiga barn i bakgrunden och per jobbar än så han kunde inte komma hem. Men nu är det gjort.
Adrian känns hängig, igen, har hållt på och tempat honom hela veckan känns det som men han har ingen feber och har piggat på sig efter en stund, men idag åt han ingen mat knappt. Men i och för sig åt han en chokladtomte för nån timma sen som var i emmas paket-kalender.
Emma har gjort jättefint till barnen. Hon har hängt presenter i deras små granar. Lite presenter i vissa och aktiviteter i vissa. Barnen älskar dom! Så fint!

(null)

Jag har satt i ljus i mina nya adventsljusstake, var inne på Hemtex igår och skulle handla juldukar, kom ut med lite mer kan man säga. Kuddar till soffan, röd fluffig filt och två ljusstakar som står vid tvn. Så fina!
Per njuter för fullt. Men nu är jag nöjd hemma. Gardiner är bytta och dukar på. 
Tomtar ska fram framöver med men det får dröja lite. Köpte nya tyg-tomtar i Ullared sist, Baileys tuggade ju sönder de vi hade innan. ❤️

(null)

(null)

Ikväll är det hockey hemma. Per och nellie ska väl gå iaf, tanken var att jag och Adrian kanske skulle gå en, kanske två perioder. Men vet i hundan om jag orkar det nu. Blev lite för skönt och ligga i soffan. Sen har jag ont i huvudet med och lite i halsen. Ingen fara så men att stanna hemma lockar mer. 
Har lite ärenden också, ska till ICA och hämta ut paket och sen även åka till mamma ocu hämta en nyckel. 

Önskar så att per kommer sätta upp våra nya taklampor idag. Men vi får se vad som hinns med. Har ju helgen på oss annars. 
I morgon är det skridskoskola för barnen igen!

Sen måste vi försöka ordna med barnvakt och lite till vår lilla plutt då vi ska iväg till Stockholm med NellaBella framöver. ❤️

RSS 2.0