Tomtesmyg

Ikväll har vi varit på tomtesmyg tillsammans med Madde & barnen och Becca & Eric.
Barnen gillar det, dock blev Adrian väldigt trött i slutet. Inget konstigt så, men han kämpade på. 

Vad annars? Jag var på Gyn igår angående mina blödningar. Det gick väl sådär, det är nåt i min livmoder som inte ska va där typ.. orkar inte gå in på det för mycket just nu, men jag ska äta medicin i två månader sen ska jag på återkontroll. Så vi hopps med hjälp av medicinen att kroppen klarar av och ta hand om det här själv. Annars blir det operation och sen får vi se vad det visar.. 
så jävla jobbigt faktiskt. 
Nu hade vi precis fått besked gällande nellies cysta, att den inte vuxit osv.. man hinner bli glad, innan nästa grej slår undan benen. 

Jag försöker verkligen kämpa på i vardagen men just nu är det skört, väldigt skört. Om jag ska hålla ihop eller inte. 
Jag vill verkligen inte ge upp, men när sak på sak kommer så går det inte till slut. 
Jag klarar inte ens av minsta grej just nu, som idag när Adrian var på toan, egentligen var det inte alls konstigt, hans mage varierar från dag till dag men idag blev det en panikattack, men som tur var stöttade Madde mig. 
Är så otroligt tacksam för stöder jag får från alla. 
Och de flesta säger också till mig att det inte är konstigt att jag mår dåligt just nu med tanke på allt som händer HELA tiden. Vissa är imponerade över att jag fortfarande står upp. Och det gör jag ju, än. 
Vi ska klara det här också, tillsammans! ❤️

Idag ringde jag öppen psyk, jag behöver en pushning i rätt riktning. Så jag hoppas jag kan få en tid. Vi får se om det hjälper mig. 
Jag vill verkligen inte äta antidep.. jag tror jag kanske klarar mig utan det. Jag vill klara mig fram tills min utredning är, så jag verkligen är "mig själv då".

I morgon är dagis stängt. Skönt!
Jag ska va hemma, jag vill egentligen inte göra nånting! Inget alls! Men nåt kanske jag måste göra. Vi får se. 
Madde och Eliot ska till Kalles en stund medans de stora tjejerna är i skolan. Orkar vi vore det trevligt och följa med.
Men det beror på hur jag känner i morgon. 
Jag ska starta dagen i morgon hos kiropraktor först, jag hatar verkligen när det knakar och brakar, men jag tror att det behövs så det får bara gå. Ny vecka på G

Jag hoppas vi fortsätter i denna anda så vi alla kan va tillbaka på jobb, skola och förskola i morgon. Det vore väl själva fan om det händer nåt nu, eller?? *peppar peppar*.

Inget mer har hänt, min kropp håller fortfarande på och strular och jag ringde aldrig nån. Satt i kö till 1177 men efter 45 minuter i kö sket jag i det. Jag pallade inte att de skulle säga att jag kanske skulle åka in ocu sitta och vänta på jouren och sitta i en eveihet. Sen är det väl inget akut heller, jag kan vänta tills i morgon. 
Jag ska ringa i morgon tänkte jag. 

Vi har haft så sjut lugna dagar hemma, riktigt tråkiga rent av. Men det blir väl så när man inte vill smitta runt massa baciller!
Nu vet vi att vi kan ha tråkigt med, Adrian kan inte ha tråkigt dock, så mycket som han suckat och stönat och klagat på att allt är tråkigt har han nog inte gjort i hela sitt liv. Han har alltid sysselsatt sig själv innan, men icke nu minsann. 💙

Nu ligger jag i sängen med Adrian bredvid mig, jag har ont i huvudet ikväll också, igår trodde jag det skulle landa i migrän men jag la mig i mörkret ensam med en står halsduk omlindad runt huvudet. Och det hjälpte. Ikväll är det inte lika jobbigt iaf. 
Är helt säker på att det kommer från nacken eller spänningar. 
Jag ska prova på yoga tänkte jag, har tittat på klipp på youtube för nybörjare. Haha! Svinsvårt men värt ett försök. Det är ju lite träning och lite avslappning. Det behöver nog jag. 

Jag kanske även ska ringa öppen psyk om pratkontakt igen. Kanske är det lilla som behövs för att få mig på banan igen, kbt och rätt tankesätt är det bästa enligt mig. Och nu lyckas jag uppenbarligen inte själv. 

(null)

Min spillevink! Hoppas du får vara frisk länge nu! 

Otrevlig läsning

Är du känslig ska du kanske inte läsa detta inlägg, kanske inte ens blir äckligt men det kan bli.

Jag har haft en hemsk dag idag. Allt har varit jobbigt. Jag startade dagen med en runda med Linda på 7-8 km runt hamra. Jag var helt slut i slutet av rundan. 
Sen hem och duscha och åka till mamma..

I onsdags när vi var i Ullared fick jag nån konstig mellanblödning. Brunt och äckligt! Tyckte det var väldigt märkligt men tänkte väl bort det.. jag har aldrig i mitt liv haft en mellanblödning som jag kan minnas.
Detta har fortsatt och blir bara värre och värre. Det rinner inte klart blod ut i trosan direkt utan det är tjockt och konstigt. 
När jag går på toan och tar i lite (både när hag kissar och bajsar) så kommer det massa äckligt på pappret och ner i toan. Stora koagulerat blod som inte är från denna värld och inte heller allt slemmigt och blodigt!
Vet inte vad det är. Ju mer dagarna gått så har jag fått ont i magen då och då och idag är det mensvärk typ.. 
jag kan inte säga till hundra då min mage är kass sen jag åt middag förut. Kanske har ont i magen för det med? Men det sitter längre ner i magen. 
Jobbigt med min mage med eftersom
Adrian varit dålig. Hade han inte varit dålig hade jag väl tänkt att det är som vanligt då min mage är kass typ jämt men nu är allt så annorlunda! Fan! Kanske beror på blödningarna? Kan det göra det?

Jag blir ju lite orolig för det med PLUS magsjukan som härjar! Är ju säkert därför min mage är som den är. 
Jag blir tokig på mig själv och min kropp! Det pendlar och är så jävla jobbigt! Vad fan ska jah göra?

Tänkte ringa 1177 förnyat rådfråga vad jag ska göra men ångrade mej efter 40 minuter i kö. Avvaktar i morgon eller måndag kanske, om nu inte magontet gör värre ont ikväll. 
Känns som att det blir värr och värr men det är säkert psykiskt med.. 

Vad ska jag göra? 

För trött

Tror jag är för trött för att ens kunna somna. Eller så tar min oro över.
Jag vet egentligen inte varför jag oroar mig, jag är inte rädd för att bli sjuk, tror bara det är att jag inte har kontroll! Jag vet inte om nån mer blir sjuk! Kan det va så??!!
Ingen mer har blivit sjuk än, men tiden har ju inte gått klart än, 48 timmar sen han kräktes är inatt vid två men jag vet ju bara hur han mådde när han vaknade och då var han pigg. Så i morgon bitti har de där kända 48 timmarna gått iaf men jag tycker att man kan ta det lugnt ett tag till, man behöver inte ha nån brådska! Sen tar det ju ett antal timmar innan man själv blir sjuk med OM man blir smittad! 
Känner mig lite instabil just nu men det är för att inte per är hemma! Han är på julbordet. Och jag trodde han skulle komma hem tidigt men är inte hemma än. Nu har jag barnen i olika rum, per sover med nellie nu och jag med Adrian. (Mest bara för smidighetsskull om nåt skulle hända). Men eftersom han inte är hemma kan jag inte riktigt koppla av. 
Dagen har gått så himla bra och jag har inte varit i obalans alls, men nu när kvällen kommer blir det visst så tyvärr. Ledsamt! Men försöker inte gräva ner mig, det kunde varit värre än så. 

Men så fort jag hör nellie röra sig rycker jag till, helt sjukt, jag vet!

Idag har jag typ beställt klart alla julklappar! Är några få kvar. Passade på när det var billigt på black friday.
Nu har jag bäddar ner mig och ska försöka sova bort min oro och magkatarr ;)
Allt reagerat i kroppen, galet alltså! Men tur man vet orsaken iaf.
Ikväll har varit målat sina spargrisar, de målade de de hade innan för flera år sen och nellie har påpekat flertalet ggr att hon vill ha en ny eller måla en ny, så det inhandlades i Ullared!

(null)

(null)

(null)


Märkligt

Adrian vaknade igår har var precis som vanligt, han åt som vanligt med, det var väl vi som höll igen lite på hans mat i så fall. 
Så himla märkligt! Men jag vet ju att magsjuka nu för tiden ter sig väldigt märkligt så vi antog ganska direkt att det var det. 
Eftersom han inte är förkyld eller har feber så tar vi det för det. Han kan kräkas när feber stiger eller när han är slemmig men det var inte detta. Absolut inte!

Jag hanterade dagen bra tycker jag, jag blev lugnare när vi ställde in resan till Stockholm på måndag. Vi hade inte orkat det varken per eller jag.
Per var så trött igår, och det händer aldrig att han är trött. Jag hoppas och ber att han vaknar piggare idag. ❤️ han är den starka av oss och när han inte känner dig bra så faller jag lättare tyvärr. Men än är vi över ytan. Men vi måste lyssna på kroppen! Det har varit mycket nu så det är inte konstigt kroppen säger ifrån heller.

Det blir inget julbord för mig ikväll, jag vet inte om per ska gå än.
Vi får se.

Enda planen idag är att per ska jobba iaf och sen ska vi ner till lekia på black friday! Blir betydligt billigare och handla idag. Sen ska vi väl hålla oss uppdaterade på nätet med tänker jag. 
Barnen är vakna här hemma och sitter med var sin padda. Inte konstigt de vaknar tidigt eftersom gårdagen var väldigt lugn.
Nellie är hemma idag också, hennes fröken tyckte det med, vill inte dra runt på smittan sen tänker jag att om hon blir smittad är det inge kul och bli sjuk i skolan. 
Är ju bara idag kvar nu sen kan vi kurera oss i helgen, och i värsta fall kan vi va sjuka i helgen. Eftersom vi inte ska iväg nånstans. 

Fortsätt håll tummarna att ingen annan blir sjuk! 

Det var det det...

Ullareds svaren var precis så bra somnade brukar vara och Per och Henke följde med. Man var på så bra humör när vi kom hem. 

Barnen somnade skapligt, men nu ligger vi vakna. Vaknade av att Adrian började kräkas, stackars plutt alltså! 
Nu började han gallskrika igen att han hade jätteont i magen och så hände det igen.
Jag vet att man har skolplikt gällande nellie men vi ska ha henne hemma i morgon. Det är bara så. 

Man kan säga att de första planerna försvann nu. 
Jag vet inte ens om jag vill riskera och åka till Stockholm på måndag nu faktiskt.
Det är som det är, det är definitivt inte mig det är synd om utan det är Adrian.. 
julbordet stannar jag hemma från också såklart.. det gör mig inget egentligen kanske men Per är väl inte jättesugen på att gå nu heller kanske. 
Man vill nog helst bara isolera sig tänker jag, eller vi vill det iaf. Inte träffa nån, alla stannar hemma osv. 
Så kanske man inte ska göra..
Men så gör vi tillfälligt nu sen får vi se hur natten och dagen blir. 

Har bara väntat på dagen, vi har klart oss så länge ni så det var bara en tidsfråga. 

Älskade Ade-bade.. 
håll tummarna för att vi andra slipper detta! 


Trötta familjen

Eller ja, inte Adrian då. Men vi andra är nog lite tagna av gårdagen tror jag minsann.

Efter ca tre timmar vaknade nellie, eller vaknade och vaknade kanske är och ta i. Men de fick i henne en glass iaf och vi fick komma upp till dagvården igen. 
Hon var så trött och kroppen bar henne inte. 
Hon ville hem ganska direkt och även att hon mådde som hon mådde fick vi åka sa de. 
Vi fick bära henne i var sin arm för att hålla henne stående till bilen. Hon klagade på hunger och ville stanna på åhmans. 
Väl där var hon alldeles för trött för att äta, men per och jag åt äntligen iaf. 
Det var så jobbigt och se henne sådär. Hon brukar alltid annars vara så pigg efter sövning men det blev säkert för mycket nu eftersom hon somnade på nässprayen men vaknade lite och fick vanlig narkos med.. 
när hon var på toan på åhmans så ramlade hon ihop totalt. Nässprayen satte sig tydligen på blodtrycket så antar att det var därför. 
Hon fortsatte sova hela bilresan hem och även en stund hemma.

Ingo var snäll och kom in med Adrian så vi slapp åka och hämta honom. 

Under tiden jag var ute och gick på kvällen hade nellie fått ont i magen och var hungrig, hon ville ha makaroner. 
Efter att hon ätit det fick hon iaf lite energi, hon orkade prata och hon log sitt vanliga leende. Det var så härligt och se! ❤️
Hon var vaken längre igår vilket inte var så konstigt. Vi bestämde redan igår kväll att hon skulle få va hemma idag. Och då hade vi Adrian hemma med. De har haft nytta av varandra idag. Så härligt när de leker tillsammans. 

Jag var helt slut och somnade ifrån fotbollsgalan! Men jag har minsann sett det idag istället och såklart rann det tårar. Vi är så stolta och glada här hemma och du är så värd det Kosse! Så underbart!

Jag jobbade ett par timmar bara på morgonen, sen har per jobbet resten. Jag missar ju excel kursen idag, men så får det va. Adrians röris träning är inställd med, tråkigt! Men samtidigt lite skönt. Blir stressigt för mig annars. 
Vi ska ut till Åsa ikväll och fika och umgås lite. Vi ska ha paketleken också, kommer nog inte hinna få ihop nåt innan jul nu så då passar vi på. Jag är så nöjd med mina paket! Haha! Ska bli kul och se minerna när de öppnar ett av dom iaf. 

Sen blir det hem tidigt för att hoppa i sängen. Barnen ska lämnas tidigare på dagis och fritids i morgon då vi ska till gekås! Ser så mycket fram emot det och det är massor jag vill kolla om det finns. Annars måste vi leta upp det här hemma.
Tycker jag har de första julklapparna under kontroll. Skönt!

Nu ska jag slappa lite till i soffan, känns som att jag legat har hela dagen men det har jag faktiskt inte, jag har precis dammsugit. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Jobbig dag

Vi hade tid på dagvårdsavdelningen 11.30. Och när vi blev mottagna sa de att röntgens ca tid var 13.00.. skapligt lång väntan. 

De vägde och mätte direkt och sen vi var här den 23 oktober har hon vuxit en och en centimeter. Nu är hon 148,4 cm lång och väger 36 kg, det vägde hon sist med. Pluttan!
Sen fick vi gå till lekterapin och fördriva lite tid. Vi hittade en jätteroligt spel, det måste vi hitta till barnen i julklapp, iaf till nellie. Adrian kanske inte riktigt förstår det där. 

(null)

Sen blev vi hämtade för att sätta nålen och infarten. Hon har sen några gånger tillbaka vägrat embla plåster och så även idag. 
När vi väl kom in förstod vi att de skulle sätta nålen i handen.. det har vi aldrig gjort innan, bara armvecken. Nellie blev lite orolig och sa att hon aldrig gjort det och det rann nån tår ner för kinden. Men sköterskorna var så bra så de visade allt de skulle göra, visade slangen och nålen och allt de skulle göra så till slut gick det bra, och när de väl satte nålen så sa hon ingenting och inte ryckte hon till heller. 
Hon tycker armvecket gör ondare! Älskade vännen, hon är så duktig, hon är min idol och stjärna! Alltid! Hon klarar ta mig tusan av allting.
Hon var så stolt att hon hade bandage på handen och slangen därunder så hon bad mg ta en bild och skicka till några för att visa hur dutkig hon var. 

(null)

Vi hängde en stund till på lekterapin innan vi skulle träffa "sov-doktorn". 
 De ville testa ett nässpray som gör att man somnar "lite lättare". Och se om det hjälpte.. hon tog sprayen och tyckte det var äckligt då allt rann ner i munnen men hon tog allt iaf och somnade till slut.. hon blev nog lite snurrig tror jag. 
Sen skjutsade vi ner henne till röntgen. När de tagit henne och skulle bära över henne till röntgenbritsen fick vi gå till väntrummet.. precis när jag satte mig hörde jag hur nån skrek och skrek mamma! Jag kände på mig att det var nellie och tyckte det var jättejobbigt och sitta och vänta. 
Per hörde ingenting men det är inte så konstigt.. han brukar inte reagera och höra sånt..

Efter ca 45 minuter blev vi hämtade och läkaren sa att allt gått bra men att hon hade skrikit och vaknat till och ropat efter mamma precis när de bärt över henne och skulle börja.. då kom tårarna på mig.. så jobbigt! Jag hörde ju rätt!!
Vi gick med en sköterska till uppvaket och väl här fick bara en av oss följa med in då det i stort sett var fullt där inne.. så nu sitter jag i väntrummet. Jobbigt som fan men kände att per behövde få gå in. Det här kan han hantera, jag fick va med när nål och det sattes för det klarar han inte av. 

Och precis nu ringde det från karolinska, vet inte riktigt hur jag ska hantera allt just nu. Och bad de ringa upp om en timma igen så jag hinner prata med per och kanske även har papper och penna och hinner få upp några frågor. 
Måste fixa barnvakt till Adrian med tror jag. Men det löser sig väl, men allt på en gång.. 

(null)Huvudvärk

Vaknade med huvudvärk i morse och den har fortfarande inte gett med sig! Jag börjar tro att det är spänningshuvudvärk, när man löser symptom på det stämmer det in rätt bra i vår vardag nu med stress och oro. 
Jag och barnen har varit själva hela dagen, per åkte till Linköping vid tio för att leverera ett bord Henke gjort på jobbet. Nu är de väl snart hemma hoppas jag.
Jag och barnen har haft Sandra och jossa på besök här. 
Uppskattade av både mig och barnen. ❤️

Sen har vi varit och handlat inslagningspapper och sista grejen till paketleken vi ska ha hos Åsa på tisdag. 

Har läst igenom alla restriktioner till nellies röntgen i morgon. Förstår inte alls gällande vad hon får äta osv så jag antar att vi måste ringa 1177. Vi behöver gå upp i ottan men det är det ju värt om hon får i sig nånting iaf. Vi ska inte va i Västervik förrän halv tolv så hon kanske sövs halv ett. Det är länge utan nåt och äta. ❤️ 
Adrian ska köras som vanligt till dagis så han äter där osv. En annan får försöka pilla i sig nåt när nellie inte ser, känns jätte taskigt och sitta och äta när hon inte får. 

Barnen tittar på pawpatrol som är på tvn nu, jag satte mig precis ner men kom på att tvätten måste hängas upp så jat hinner köra en till.... alltid är det nåt ;)Grattis pappsi!

Idag fyller min pappa år. Vi har precis kommit hem efter en fika där. Och paketöppning såklart!
Hockeyn (VH) började precis när vi kom till pappa typ så nu när vi kom hem la vi oss i soffan och tittade på det på tvn. 
Per ska iväg ikväll, nåt med jobbet och sponsring i bowlinghallen. 
Jag är inte alls sugen på att han ska åka, brukar ändå kännas okej men absolut inte idag! Vet inte varför, men så är det. Han ska ju åka ändå..

Emma ska komma hit och pyssla med oss sen, jag ska fortsätta med min filt som snart är klar och sen ska jag knyta armband. Terapi för en annan. 
Hade tänkt slå in paket till paketleken vi ska ha hos Åsa på tisdag men hade inte tillräckligt med papper hemma. Så det måste inhandlas i morgon. Hinner kanske inte det på måndag när nellie ska röntgas och sövas. 

Vi har varit på skridskoskolan idag, Adrian är så duktig! Och nellie med såklart, hon åkte ute sån där grej men håller i hela passet. 
Sen följde Madde och Kitten med barn med oss hem och lekte och åt lite lunch. Trevligt med lite spontanträffar sådär ibland. 

Nu ska jag hoppa in i duschen medans sista pausen är!

(null)

(null)


Alltid nåt

Vågar knappt varken säga eller skriva det men ikväll är första gången på jag vet inte hur länge som jag INTE har ont i huvudet, eller mår lite illa. Så underbar känsla. Jag njuter för fullt!
Ligger i sovrummet och tittar på wahlgrens värld nu, Adrian ligger bredvid mig och sover.
Eftersom jag inte är särskilt trött heller kommer jag säkert se hela programmet. Går inte förklara hur sjukt det känns, sjukt skönt!

Fredag i morgon! Så välkommen ändå.
Tanken var att vi skulle ses med vänner i morgon men eftersom jag mådde lite dåligt i början av veckan och allt kändes jobbigt då (pendlar och svänger rejält här) så ställde vi in det och bestämde oss för att bara vara hemma. 
Och nu är de inte friska heller, är egentligen inte orolig för varken halsont eller förkylning så men eftersom nellie ska sövas på måndag vill jag helst undvika det så gott det går. Barnen är ju på dagis och skola så där utsätts de ju såklart för både det ena och de andra men det känns onödigt att åka hem till nån som är sjuk, av förra anledningar blir det inte av helt enkelt. Det blir fler tillfällen!

Jobbar halvdag i morgon, då ska det veckohandlas mest bara, under arbetstid ska jag till mödravården bl.a. 
sen hoppas jag på en lunch tillsammans med Sandra! Blir så sällan vi ses, och idag när vi pratade insåg jag ännu mer att jag saknar henne massor. ❤️

Nu ska jag fortsätta titta!

Eller just det! Har försökt mig på filten ju, det är så kul och blir fint, men det tar tid. 

(null)

(null)


Filt

Har läst och sett olika klipp på när folk gör sånna där tjocka filtar osv.. idag fick jag för mig att jag ville testa! Såg ett tips att man kunde testa med billiga filtar från Jysk och klippa sönder. Gillar jag att göra det, då kan det kanske va värt och köpt sånt tjockt garn. Jag har blåsor i händerna efter att ha klippt tre filtar i remsor. Har några kvar men väntar med dom för att se om de räcker med dessa, ser dock inte ut som så men då hinner mina stackars händer vila lite iaf.

Barnen och jag har varit ensamma ikväll, per har varit med Ingo i Västervik på nåt jobb. De har precis börjat åka hemåt. Tycker det känns lite jobbigt eftersom det är så sjukt halt på kvällarna. Men de skulle köra försiktigt så jag hoppas de gör det.

Barnen sover sen en stund tillbaka. Och jag ska försöka sova snart med. 

Vi har varit hos mina föräldrar ikväll en stund. Vi skulle köpa mat idag så jag frågade om de ville ha från sibylla eller sån där "plocksallad" man kan köpa i affärerna. De valda sallad, så vi handlade på tempo, och eftersom de har stans godaste grillat så köpte jag några revben till mig och pappa också, barnen åt också.

Tycker läget annars är stabilare igen nu, men det är kvällarna som är jobbiga. Vet inte varför men det blir så bara. 
Jag ska hur som till mödravården på fredag och se om vi kan komma fram till nåt gällande nåt preventivmedel med hormoner som kanske "planar" mig lite. Vi får se.
I morgon ser jag fram emot en lugn kväll med familjen och så jag kanske kan testa att göra lite på filten med. Det kanske går åt skogen helt och ser ut som skit.. det märker vi. Har ju inte lagt nån stor summa på det nu iaf så det är ju bra. Testing testing. 
Som sagt, i morgon blir det lugnt, sen drar helgen igång och då är det lite inplanerat och nästa vecka startar med att nellie ska sövas runt lunchtid.. känns skit jobbigt men ack så viktigt. Magnetröntgen. Hon har själv bett om sövning eftersom hon måste ligga fastspänd helt och hållet och ligga stilla i en timma annars i allt oljud. Det kommer inte gå. Men sövning är jobbigt på sitt sätt, sen väntan efter det. 
Nåja, en dag i taget.. försöker med det iaf. 


Kurs... och kurs

I morse åkte per, jag, Susanne och Lollo till Västervik på skattekurs! 
Den skulle vara mellan 9-12.. jag försökte hänga med men det var inte lätt, jag är inte alls insatt i skatter osv och mycket det pratades om gäller inte riktigt oss heller.
Sitter och ta in information i tre timmar var kämpigt. Vi hade 20 minuters rast med mackor och kaffe men det hjälpte inte. Jag blev sååå trött.
Har vaknat natten till idag med huvudvärk som vägrat släppa. Nån form av spänningshuvudvärk tror jag. Sen har Adrian levt rövare hela natten med och ramlat ur sängen och sparkat mig i ansiktet osv. Så när jag vaknade i morse var jag väldigt trött. Och huvudvärken var kvar.. 
Den gick över efter några tabletter tack och lov. 
Väl hemm sen var det en snabblunch och sen nästa kurs. Excelkurs! Det var lätt i början sen tappade jag lite. Var så trött i huvudet.. 
men är glad att jag hängde med så pass som jag gjorde. 
Huvudvärken kom tillbaka och vi stressade iväg för att hämta Adrian som skulle hem och byta om för mini röris.

Linda och jag åkte till downstairs och handlade en jacka till mig och sen till Ica och kompletteringshandla lite. 
Sen hämta de små och försöka skynda hem då Linda hade en sjukling hemma 💚 

Har haft ont i huvudet hela kvällen men klarat mig utan att ta fler tabletter iaf så det är ju under kontroll. Är kanske inte så konstigt att jag har ont heller med tanke på all info idag. 
Jag har bäddat ner mig med Adrian. Inge kul alls egentligen men måste lyssna på kroppen. Vaknar säkerligen pigg i morgon om jag somnar tidigt!

Nellie har ätit frukost idag på skolan, det gillades väldigt mycket. Så vi kanske ska ändra tiden lite nu. Vi ska prata om det. 
Måste även kolla över jullovet och om barnen kan va lediga eller inte. Troligtvis kanske vi löser det genom att jobba om varandra men vi får se, är många dagar som sagt!

(null)

Såhär ser jackan ut! Visst är den fin!

Hormonerna styr min kropp

Vet inte vad det är med min kropp men den ändras så fort jag har mens eller ägglossning. Bara som att man vänder på en sida. 
Igår på förmiddagen och dagen var allt tipp topp, sen kom mensen på eftermiddagen och allt känns piss! Typ!
Jag har börjat få sjuk mensvärk med så tar jag inte alvedon kan jag inte stå upprätt.
Jag behöver hjälp med hormon balansen i kroppen. Funderar på att prova en hormon spiral igen, gjorde ju det men mådde jätte dåligt psykiskt då så då trodde de den kunde ha påverkan på mitt psykiska mående med.. 
nu är det inte alls så illa så det kanske skulle funka denna gång.. jag vet inte..

Idag är det hyfsat lugnt iaf vilket är skönt. Jag ska fylla på mina fransar idag bara, sen är det jobb och styr som vanligt.
Får jag inte bukt på mensvärken ligger jag kanske hemma med värmedynan. Man glömmer lätt hur jobbigt det är med mensvärk när den värken varit borta ett tag.

Nu ska vi ta tag i dagen, eller det har vi redan gjort men nu ska jag lägga ifrån mig mobilen. 

Skridskoskolan

Idag var det dags för Adrian och testa skridskoskolan. Han var så laddad.
Han var inte riktigt med i alla andras tempo, men det tar kanske lit tid innan han är där. Han kämpar på med att stå på benen.
Jag blev så stolt över honom. Han klarade av att stå och åka där ute ensam, utan varken mig eller per. Han ville minsann åka ensam med de andra barnen. 
Dock blev han så trött i fötterna så han ville inte åka hela timmen, vilket inte är konstigt alls. 
Han tjatar redan om nästa gång så vi ska dit ikväll på allmänåkningen. Han fick en galler-hjälm att farfar idag redan. Tanken var att han skulle få en sån hjälm i julklapp men typ alla barn hade gallerhjälm och det känns säkrast så. Så nu har han en bra säker hjälm. 
Ska bra försöka hitta hans klubba med. Den är på vift. Och den kanske är för liten med. Vi får se om vi lyckas hitta den. 

Nellie ville inte åka sa hon men ångrade sig när hon väl fick veta vilka kompisar som åkte. Så hon och per kom upp också och hon hann åka en stund. 

Nu har jag precis varit hos pappa och firat honom, hinner inte riktigt med allt i morgon känner jag. 
Nellie och Adrian leker med kompis och per spelar lite. 
Jag har varit på stan med Madde idag och under tiden jag var där hade per och barnen städat massor här hemma. Det är jättefint!!

(null)

(null)

(null)


Simhallen

Nu ska vi snart åka till simhallen.
Var länge sen vi var där och på fredagar brukar det vara lugnt på kvällen, därför vi åker så sent. Verkar va fler som ska dit idag från nellie klass bl.a. så det blir roligt!

Så skönt med helg. Adrian och jag ska ställa klockan i morgon och testa skridskoskolan, hoppas han gillar det. Han gillade att åka på alv men det kanske blir liite halare nu, men å andra sidan har han ju sånna där "medar" att hålla i så det kommer säkert gå bra. 
Men jag brukar vakna tidigare nu för tiden så klockan hinner troligtvis inte ens ringa. Tycker det är skönt och dra mig på morgonen, innan sov jag länge, men det går inte så bra längre. Så nu ligger jag mest kvar för att jag kan, men som sagt, i morgon ska vi ta oss upp. Magnetröntgen

Väntar på att klocka ska gå så vi kan ge oss iväg till Västervik. Jag ska iväg på magnet röntgen, har haft ont i ryggen med domningar som behövs kollas upp. 
Jag känner på mig att det inte kommer visa nånting, det brukar va så.. men tycker det är märkligt om inget syns med tanke på hur länge och hur obehagligt det är. Men givetvis är det bra om det inte visar nåt också.

Vaknade på lite fel sida idag, men det har sina orsaker tyvärr, sen pms på det med, inget och leka med då.

Igår var Adrian och jag och kollade på när Williams innebandylag spelade match mot ett tjejlag som var tre år äldre. Adrian hörde om det och ville gärna titta, han är väldigt intresserad av sport!
De var jätte duktiga! Vi stannade inte hela matchen. Men de vann iaf fick inte info om sen på kvällen.
Sen gick jag en långpromenad tillsammans med Linda. Var inte sugen egentligen men jag vet hur skönt det är efteråt och jag kände att det kunde va skönt att prata lite med och framförallt se hur hon mådde nu. 🧡
Sen skulle barnen i säng. Adrian visade sitt allra sämsta humör igår, fattar inte vad det är? Han är aldrig arg och sur annars men nu har det varit såhär ofta.. man tempar och tror att det är feber på gång men det är det inte, så detta kanske bara ingår nu. Tråkigt, jag saknar min glada kille!

Ikväll ska vi fira systeryster som fyller år. Ska bli mysigt och få komma till hennes lägenhet och fira! Barnen ser fram emot det med. ❤️

Sofias änglar

Stängde in mig i sovrummet med barnen när de skulle sova och började titta på Sofias änglar. Tårarna slutar inte rinna. 
Man blir så ledsen över vad vissa ska behöva gå igenom och man blir rörd över hur de hanterar situationen. Åh.

(null)

Barnen sover och jag hör deras andetag, jag hör per utanför dörren i vardagsrummet med. Jag har mycket att vara tacksam för. 

❤️

Fina måndag...

Igår på kvällen var första gången på länge som hag faktiskt kände mig pigg.. någorlunda iaf. 
Dock spenderade jag ändå kvällen i sovrummet. Ha ha!
Per skulle äta kräftor, och jag gillar verkligen inte det alls. Och eftersom jag ändå alltid är så trött passade han på. 
Jag vill helst inte va i samma rum.. jag tål inte lukten eller ljuden eller smaken. Hua!
Så jag satt glatt i sovrummet igår, försökte mig ut men slogs av oset direkt. Haha! Jag vet att jag ät känslig men så är det.

Idag har vi handlat vinterskor till barnen, inte billigt men värt det. De fick varsina Vikingkängor. Och sen behövde Adrian en ny fleecetröja. Hans som han har på snövit var i minsta laget. 
Nödvändigt ont.. nu är barnen rustade för vintern. Skönt!

Såg på min timehop hur sjukt mycket snö det var idag för ett år sen. Rätt som det är står vi där utan skor till barnen. Var lika bra och passa på idag då kände vi.

Nu ska jag snart iväg med pappa och hämta vår bil han lånat. Idag hämtar han sin nya. Ska bli kul och se. 
Sen ska vi käka middag, och sen är det väl snart läggdags, tiden springer iväg.. Full fart!

Har en trenden att aldrig vara "lagom".  Satte mig i soffan nu och är så trött så trött!
Idag på förmiddagen gick per och barnen till Tommy med familj tillsammans med pata och barnen. Jag stannade hemma då jag ville storstäda och göra sånt man kanske inte gör så ofta. 
Sen var det dags för middag osv, sen rensade vi i lite lådor i köket och kastade massa grejer som aldrig används. 
Sen åker per och nellie till Eric. Han har halloween fest ikväll, och som nellie längtat till det. Per stannade visst kvar också. 
Så Adrian och jag har myst hemma. Emma har varit här med oss också, vi har bakat. Jag har gjort silviakaka och tigerkaka. 
(null)

(null)

Nu är allt klart, vi har druckit kaffe och spelat lite tv-spel.
Nu är Adrian glad, pappa kom hit en stund med hans hockeygubbar till hans hockeyspel och spelar med Adrian. Som han har tjatat efter det.
Han älskar sitt hockeyspel och det lyser i hans ögon nu när morfar äntligen är här.

Jag orkar inget mer nu. Jag ska snart göra kvällsmat till Adrian. ❤️
I morgon ska jag inte göra nånting (inte så troligt kanske), per ska ta in studsmattan bl.a. sen är det hockey tror jag, och det ville hela familjen gå på. Får passa på när det går på helgen. Vimmerby spelade riktgt bra sist vi var där. 

Försökte ta lite bilder på Adrian idag när han hade duschat. Hans hår får sån volym när han duschat. Kanske inte syns på bilden. Nu diskuterar vi om han ska till frisören och klippa sig eller om han kanske ska spara sitt hår och ha lite tofs?!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Fin men kall dag

Solen lyser yta för fönstret på jobbet. Det ser ut och bli en härlig dag! 
(null)
Barnen var jätte laddade för en dag på snövit och fritids. Trodde jag skulle få stanna hemma med Adrian idag då han hostat så mycket, hade så varit fallet, hade vi säkerligen ändå gått på alv. Finns vagn och sitta i..  och jag skulle ha jobbat i morgon medans per och barnen är iväg. Men det behöver jag inte nu.

Efter lunch idag ska jag hämta barnen och åka hem och byta om och klä på oss mer kläder. Sen åker vi ner mot alv. Jag hoppas per kan följa med, han har kunde sök vid halv tolv så beroende på hur lång tid det tar så hinner han säkert va med en stund.
Vi har hänt på alv två dagar nu. Så mysigt! Igår åkte barnen skridskor och red. Adrian var så duktig på skrillerna. Räknade med att han skulle bli lika sur igen som sist när det inte går så lätt som han kanske tänkt. Men han hanterade hela situationen så bra. Så nu tjatar han om att han vill åka till ishallen och träna. 

Hoppas denna dag blir lika mysig som de andra. Helgen kan kan starta bättre i så fall! ❤️
Tanken ikväll var att vi skulle ses med pata och Linda men vet inte alls om det blir så, har inget hört. Visserligen kan väl vi höra av oss med såklart men vi ska ses i morgon förmiddag med dom och flera andra så då kanske kvällen ställdes in automatiskt, jag vet inte. Kan va skönt och slippa stressa från alv med också och skynda med mat osv. 
Vi får se vad kvällen bjuder på.. det blir nog bra vilket som. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Att-göra lista

Sitter och skriver ner småsaker som behöver fixas hemma. Skriver för att inte glömma delvis sen kan per titta på lappen med, finns inte så mycket eget initiativ där dessvärre så då får man passa på och skriva lappar. 
Idag är hela familjen hemma. Vi ska jobba i morgon igen, jag jobbar halvdag. Och eftersom vi båda är hemma kan jag tycka att man kan försöka få lite gjort iaf. Gamla urvuxna kläder från Adrian och massa papp skulle körts till återvinningen i flera veckor nu. Men det blir verkligen aldrig av, sånt skrivs upp just nu.

Vi ska snart ner en stund till alv, jag har lovat nellie att hon ska få åka skridskor där, orkar inte dra på våra så de ska få hyra där nere. 
Åsa skrev att de skulle ner ett per timmar bara nu på förmiddagen så vi försöker komma ner dit skapligt tänker jag. Träffar henne så sällan så man får passa på när hon vill och har tid. 

Barnen och jag var där igår eftermiddag, Madde och barnen var där också. Hon hade med kaffe och hemmabakade kärleksmums som vi fikade på medans barnen sprang och lekte. Är extra mysigt när man tar med eget fika! Får lite bakkänsla nu, kanske ska försöka baka lite i helgen. 
Sen kom regnet så då blev vi frusna och åkte hem. 

Nellie klagade på att hon frös och Hon var helt rödmosig om kinderna, blek och trött. Lite övertemp hade hon men inget mer. Förstår om hon var trött. De har varit långa dagar på fritids denna vecka med massa lek som spännande saker. Sen gick fritids ner till alv igår och när de skulle gå hem stannade vi kvar och gick ett par timma till. Hon var supertrött. 
Idag sov hon till halv åtta och kände sig utvilad och pigg sa hon. Härligt! Adrian vaknade vid sju, han vaknar tidigare nu sen klockan ställdes om, och han somnar mycket tidigare på kvällen med. Han ber om att få sova vid 19 tiden redan och vill inte ens slö-titta på paddan innan han ska sova, han vill mysa och somna direkt. Tröttis!

Nu väntar vi på pappan i huset, det brukar oftast va så. 
Sen ska vi snart ge oss ner till alv. Lediga

Snart är vi lediga lite, jag och barnen. Jag ska snart hämta Adrian, sen ska vi hämta nellie på alv, som är där med fritids idag. Då är tanken att vi ska fortsätta gå där en stund till.
Man får passa på. Jag ska hem och pälsa på mig innan så man inte fryser. 

Annars är läget under kontroll. Illamåendet släppte av igår kväll lite, efter en långpromenad tillsammans med Linda. Sa först ifrån om att gå men ångrade mig lika snabbt och tänkte att jag nog behövde komma ut och gå och få frisk luft, och framför allt ventilera och prata och lyssna. 
Efter promenaden var jag så mycket lättare. Underbar känsla!
Jag ska försöka komma ut oftare men sen när när man är så sjukt trött så orkar man inte ge sig iväg heller. Men igår tog jag mig i kragen. 
Har ändå kontroll över mitt mående nu och jag har förståelse för varför det blir såhär och det har de flesta runtomkring mig också, så jag låter det bara ske nu. Det kommer ju bli bra till slut. Jag måste tillåta mig att må dåligt ibland och inte slösa massa energi på saker så tröttar ut mig psykiskt! För det är då det blir jobbigast. Det tar ett tag innan man accepterar läget och framför allt för mig som kanske inte riktigt kan acceptera att sitta i soffan en hel kväll osv. 

Min systers peppning och stöd och förståelse hjälper mig nåt enormt, kan inte förklara vad hon betyder för mig just nu. ❤️ och per med såklart ❤️

Idag håller vi tummarna för att mammas röntgen ser bra ut. Vet inte vad jag gör om det inte gör det. Faller igen, för att kämpa mig upp igen. Typ...

Nu ska jag byta om och åka och hämta min lilla på förskolan sen möta syster och vänner på alv. 

RSS 2.0