Journalen

Uppdaterar min journal varje dag på e-tjänster på nätet, om mot förmodan några provsvar skulle dyka upp där innan nån ringer.. 
jag kan inte släppa det, jag VET att jag ska försöka tänka bort det osv, men det går inte. 

Vi mår bra annars iaf, nellie snorar, och igår var vi osäkra på om hon orkade med skolan, de skulle åka skridskor hela förmiddagen och sen vara i stallet hela eftermiddagen .. dessutom gå med all packning till ryttargården. Men hon vill så gärna så vi testade, och det gick ju bra. Nellie klagar inte i första taget heller.
Vet inte när hon var förkyld senast. Hoppas inte det blir värre, tycker det borde blivit det nu i så fall.

Utvecklingssamtalet gick jätte bra, över förväntan. Och jag blir så himla stolt över Nellie. Jag vet att hon är dutkig osv men man vet ju inte mer än så, man skulle gärna vilja vara en fluga på väggen i klassrummet för att de ibland. 
Men hon sköter sig och är väldigt lättlärd. Det enda hon klagade på var läxorna, att de är för lätta för henne. Men får vara glad så länge hon klagar åt der hållet. ❤️
Min stora tjej alltså. Hon fyller snart 8!! år. Galet!

Nu kan jag fortsätta jobba igen, det låser sif totalt varje dag kl nio när jag gör en inställning, så passade på att skriva lite då. 

Nu ska vi kontrolleras

Nu ska det bli ordning på tanta, eller mig!
Sitter och väntar på lab nu, svar träffat läkare angående om denna jävla huvudvärk, fick reda på saker jag inte hade en aning om gällande gamla mr jag gjort.. illa!

Nåja, ska kolla mitt järnvärde igen iaf och lite andra prover med, lika bra och kolla allt nu! Min husläkare, som jag förövrigt inte träffat nån gång innan var väldigt bra och lyssnade. Hon tror inte mr eller nåt kommer visa nåt men vi måste kolla iaf, för att utesluta, ska ska nacken kollas också, pga tidigare diagnoser.. så en mr och en datortomografi ska göras framöver. 

Annars mår vi ok, jag blöder massor, det som kommer ur mig är inte från denna värld. Så även om detta de hittat i livmodern inte är nåt farligt så är det ju ändå nåt som inte är som det ska! Jag har aldrig haft en mellanblödning, och detta vet i fan om man ens kallar mellanblödning.. 
Nellie vaknade jätte förkyld i morse men var inte febrig och åkte till skolan ändå. Tror inte hon ville vara hemma faktiskt.
Och under tiden jag sitter här nu är per och Nellie på utvecklingssamtal. Hoppas det går bra!

Snart min tur nu. Jobbig dag

Har värk i magen idag med, inte så konstigt kanske, jag vet inte.
Jag brukar vara öm efter ett cellprov bara, och det gjordes igår med, men även två olika slangar var inne i livmodern och vände. Blöder en hel del också.
Hade så gärna stannat hemma idag, kurat ner mig i soffan och haft värmedynan på magen. 
Tyvärr går inte det. Jag ska göra det senare i eftermiddag istället.
Jag har för mycket på jobbet och göra idag, eftersom jag valde att åka hem efter läkarbesöket igår..
Jag har lovat barnen att åka skridskor i eftermiddag, Linda och barnen skulle varit med men det ser ut som att jag blir ensam nu. Tänkte först strunta i det men barnen ser fram emot det så mycket så jag ska åka dit en timma iaf. 
Sen kan jag ta igen mig! 

Pratade massor med per igår om allt som hänt och som händer och hur han känner. 
Även att det inte alls är säkert att proverna visar nånting så känns det som att luften gick ur en totalt och man beter sig typ som att det är nåt fel.. märkligt. Men jag tror vi båda var så säkra på att det skulle vara borta nu. 
Och man har oroat sig en hel del för om det är kvar osv nu dessa veckor och med tanke på hur min kropp varit med den här medicinen så fanns det ingen annan tanke än att jag blödigt ut det..
Nu ska vi vänta igen, på provsvar osv.. det är den här jävla väntan som är så otroligt jobbig. Det har alltid varit det värsta när man väntar på resultat gällande mammas diagnoser osv.. går inte beskriva känslan och oron i kroppen när man väntar på olika resultat.
Jag försöka hålla mig över ytan, jag hade hoppats på en bättre start detta år. Men det kan ju bli bättre, och det hoppas vi på såklart!

Ett roligt klago-inlägg, men så får det bli och det finns risk att det kommer vara så till svaren kommer, och när de kommer hoppas jag att det kommer vara mycket positiv information istället! 

Gick inte enligt planen

Dagen blev inte alls som jag tänkt.. fan..
Men det är inte klart än, hoppet är det sista som lämnar en. Visst är det väl så...
Jag hoppas verkligen att alla prover visar bra nu.  Denna jävla väntan, igen.. oron.. 
Var så säker på att kroppen hade skött allt själv och gjort det den skulle, men så var inte fallet. 

Ligger i sängen nu, har hållt igång hela kvällen med olika projekt, har så jävla ont i magen.. men kan inte sätta mig, blir ledsen då och tänker på saker jag inte ska. 
Men nu fick jag ge mig, jag ska försöka sova snart. 

Märkligt hur kroppen fungerar.. jag borde vara slut på energi nu, men inte då.. jag är full av energi. I morgon är säkert energin som bortblåst. Hoppas inte det, jag har fler saker jag vill/måste göra.Tråkigt..

Börjar ledsna rejält på denna huvudvärk som infinner sig varje dag, jämt.
Idag när den kom och jag var på jobbet blev jag så less på det så jag ringde sjukan. Jag orkar/vill inte äta alvedon, Ipren, panodil varenda dag. Jag måste ta det för att kunna jobba, och förhoppningsvis hjälper det..

Jag har haft en lite halvkämpig dag idag med ångestpåslag. Är väldigt orolig över morgondagen! Jag ska till gyn igen och se om det har försvunnit.. den tjocka slemhinnan som inte skulle vara där den var.. 
Vi har massage på jobbet i morgon och jag passade på och ta en tid innan jag ska åka, delvis för att tänka på annat och sen har jag inte tagit massage senaste gångerna..
Idag har det varit kaos på jobbet, verkligen kaos.. eller alltså, jag har inte kunnat jobba nånting alls då systemet låst sig helt och hållet. Stressande! 

Barnen sover nu, eller iaf Adrian. Jag ska försöka sova också, har haft en jobbig natt natten som var. Adrian har hostat massor och även kissat ner sig och sängen fullkommligt i sömnen. Sen har jag haft svårt och koppla av varje gång jag vaknat till. Ångest och skit.. 
men jag hoppas på mer sömn inatt. 


Energi

Ikväll skulle jag tränat med Linda egentligen men hade så sjukt ont i huvudet så frågade om vi kunde gå en promenad istället. 
Så nu är jag precis hemkommen från en och en halv timmas motion och frisk luft. 
Huvudvärken försvann och jag har sån energi. 
Vi är så lika, jag och Linda. Och vi har mycket utbyte av varandra. Skönt och ventilera om dagen och annat skit med för den delen. 
Var inte för kallt ute heller utan rör man på sig var det riktigt skönt!

I morgon kanske inte nån promenad hinns med. Då kommer det gå i ett ändå. Jag ska försöka jobba in nån rast så jag hinner hämta Nellie på ryttargården kvart i fyra. Så slipper hon få tillbaka till skolan igen. Det kommer vara nog så jobbigt och gå dit med all packning. Sen hämta Adrian och byta om till Mini-röris... ja, sen är det middag och duschning av barnen. Nellie behöver duscha pga en hel eftermiddag i stallet. Och Adrian pga träning. 

Idag har jag varit hos min psykolog. Det gick bra. Jag berättade stolt om mina framsteg och vad jag märkt av för positiv förändring. Det är så kul och se hur stolt han blir med. Jag ska fortsätta kämpa, har en bit kvar men jag ska ge mig fan på att slutföra detta hur jobbigt det än är ibland. 
Kan skratta åt vissa saker som händer och sen när jag försöker förklara för andra runt omkring mig så låter det bara konstigt. Så var det även idag hos psykologen. Haha! Nåja, jag får skratta åt det själv.

Idag har vi beställt en säng. Och börjat planerat hur garderoberna ska vara i sovrummet, troligtvis blir det en parallell renovering i tvättrummet också. Men det är inte jätte stort projekt, som sovrummet kommer bli.
Ingen stress, jag vill ha klart allt NU. Men jag måste ha tålamod. 
Tänk, snart får jag sova tillsammans med min man igen. ❤️ 
Av olika anledningar var vi inte sovit ihop på ett tag, delvis pga snarkningar men mest pga sängen, per får för ont i ryggen av den sängen vi har nu.
Sen nyser han hela tiden med då den är full av "katt-hår och katt-partiklar ". 

Nu sover barnen tror jag, jag måste egentligen duscha men orkar inte. Ligger bra i sängen nu...
Upp och hoppa!

Tankar energi

Har ont i smalbenen, men en skön värk. Har varit ute och gått med Linda i en och en halv timma idag i solen. Så skönt! Har inte kunnat de senaste gångerna och egentligen kunde jag inte idag heller då jag precis innan hon skrev bestämt annat. Men väntade med det och prioriterade motion och sällskap just då. 
Nellie har lekt med en kompis på förmiddagen. Och nu ska vi snart äta middag.
Per och barnen ska på hockey, jag ska stanna hemma. Jag är inte alls sugen på det tyvärr, jag vill se men det kan jag hellre se hemma då. Faktiskt.
Så kan jag plocka lite hemma under tiden också, tvättmaskinen går och det är lite dammigt här och var med som jag gärna går och fixar med sen. 

I morgon är en ny arbetsvecka, jag hoppas vi håller oss friska. 
Nellie var lite rödmosig förut men försöker slå bort det och inte tempa.. vi avvaktar och märker om det är nåt. Troligtvis är det inget alls...
Jag ska till min psykolog i morgon igen, är jätteskönt att vara tillbaka där igen, just nu. 
Är orolig för veckan som kommer men jag försöker inte tänka på det så mycket, men det ligger och gror såklart. På torsdag ska jag dit, till gyn. 
Hoppas hoppas hoppas kroppen tagit hand om detta nu! 

Ska hjälpa till med maten nu sen äta. 

Trevlig söndag!


Tider springer iväg..

Idag var det trötta barn här hemma, eller iaf en trött nellie, hon tar alltid lång tid på sig och somna. Men idag när jag sa godnatt vände hon på sig och somnade direkt, vet inte om det nånsin hänt. ❤️
Hon har lekt med kompis hela dagen idag och varit i pulkabacken osv. Såklart man blir trött då. 
Adrian ville också till pulkabacken men har nöjt sig med att vara hemma med oss, han har fått spela tv-spel lite då och då. 
På eftermiddagen drog vi igång med rensning i sovrummet, alla garderober bl.a.. fy fan vad det var dammigt i alla fack i skjutgarderoben. Ho ho!
Tre stora säckar med kläder också, som ska till en sån där container. 
Vi ska få nya garderober, golv och tapeter är beställt också. 
Skönt när allt är rensat och klart när det ska bytas garderob och i redning där i. 
Det kommer bli bra detta.

Efter skridskoskolan idag åkte vi till KBJ möbler för att titta på ny säng. 
Per sover inte med mig som det är nu. Han får ont i ryggen av sängen, och jag sover på hans del av sängen nu då jag får ont i min rygg. 
Det är så hemskt dyrt med säng.. men har pratat runt vad andra lagt på sina sängar och det har lagt så hemskt mycket också. 
Vi provade ut sånna där höj&sänkbar säng. Sen en pall man kan ha framför sängen. 
Jag hade mer än gärna skaffat en 210 säng men det vet i sjutton om det är värt dom pengarna.. 
vi har inte bestämt oss än, vi vill ha sängen men måste räkna och fundera över helgen. 

Vi har hunnit med ett par timmar i pulkabacken igår efter jobbet, blev nästan ett par timmar tror jag. Så skönt och trevligt! Nu ikväll har det snöat ännu mer. Underbart!! 
Får se om vi åker lite pulka i morgon. Per och barnen ska på hockey, jag har ingen lust alls. Tycker det är skönt och se den på tvn och samtidigt kunna gå och styra lite hemma.

Vet inte om jag ska gå upp igen eller om jag ska titta på tvn i sovrummet nu. 
Har fått ont i halsen ikväll, hoppas innerligt att det inte är värre i morgon. 
Har tagit strepsils och en öl, så det har lagt sig lite nu iaf. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


En unge i minuten

Barnen sover sen en stund tillbaka och jag sitter i soffan och kollar på "en unge i minuten". Galet bebissugen men blir, eller jag blir mest lite ledsen över att aldrig få vara med om en förlossning igen... skulle kunna göra vad som helst för att få uppleva en till. Men vet dessvärre att det inte kommer bli så, jah får se tillbaka på mina andra två ❤️
Denna dag har varit väldigt bra, när jag hämtade Nellie ringde Madde och frågade om vi ville komma ut dit en stund. Först orkade jag inte men sen åkte vi ändå, barnen vill ju och sen är det trevligt med sällskap och prata lite, man får ta tillvara på när folk vill ses med en. Pratade mycket om hur vi har det just nu och allt som händer. Jag får så mycket stöd och pushning och det är jag så tacksam för. 

Per stannade hemma och fixade upp våran hängare som ska vara i hallen, den blev faktiskt bra. Sen har han fixat lite annat innan han drog iväg på bio. Lagade smidig mat när vi kom hem, sen har barnen tittat på tvn och jag har målat, det är verkligen terapi, (vuxenmålarböcker). Jag blir lugn av att sitta bara en liten stund. 

I morgon är det halvdag på jobbet, så skönt med helg! Är bara skridskoskola inplanerad. Och hockey tror jag, eller jag tror det är hemma-match och är det det antar jag att per ska se det. 
Och är det borta ser vi det hemma på tvn. 

Jag ska snart gå in i sovrummet och fortsätta titta. Då kan jag somna ifrån om jag vill.

(null)

(null)

Ibland får man till det på snapchat. Ha ha! 


Podcast..

Lyssnar på en del poddar, men har idag börjar lyssna på Pernilla och Sofias pod! Den är så himla bra. Första avsnittet var så typiskt att det hände. En blev magsjuk mitt i sändningen, men det blev ingen panik för det. Man är olika, helt klart. 
Blev så full i skratt så behövde berätta för de andra på kontoret.. för de var det ingen big deal heller. Som sagt, vi är alla olika. 
Ha ha

Jag har huvudvärk i vanlig ordning. Vet inte hur många eftermiddagar och kvällar jag haft ont i huvudet.. tar andra järntabletter nu men det kanske beror på järnbrist än... jag vet inte.
Största anledningen är säkert stress, jag har det lite kämpigt just nu... med kbt och nervositet inför gyn-besöket som sker nästa vecka.
Jag hoppas verkligen att det försvunnit nu, jag pallar inte operation! Och jag orkar inte vänta på resultatet heller sen, vad proverna visar. Hu! Får ont i magen bara jag tänker på det.
Bort bort bort!!!

Ikväll ska Adrian på Mini-röris, det ser han fram emot. Vi ska gå och fika lite under tiden de är där sen vill jag gärna titta lite också. 
Nellie är nog på väg hem nu, hon ska följa med en kompis hem idag, hon var så glad igår när det gick och lösa. Får se när hon kommer hem ikväll. 
Hoppas hon har roligt ❤️
Sen blir kvällen väldigt lugn, vi ska laga middag osv efter träningen, eller om per gör det när vi är iväg kanske. Ska ha nån enklare middag som han rer ut.

Jag gjorde fransarna idag på lunchen. Så skönt! Fick ställa in förra veckan med tanke på att ögonen hade nån infektion. Men nu är det gjort.
Skönt att vara båda nyfriserad och fräsch med nya fransar också, det kanske kan pigga upp min vardag lite. Hoppas!

Nu är min rast snart slut så jag ska jobba vidare igen. Har lyckats jobba ifatt lite nu så nu ligger jag inte lika mycket efter. 

Woho!

Fel i systemet.

Då det är nåt knas i programmet jag jobbar i så går allt väldigt sakta just nu då vi bestämt att jag ska göra det här varje dag kl nio.
Det kommer inte alltid gå såhär sakta men vi väntar på uppdatering. 
Nåja, kan inte alls jobba i datorn nu då som sagt.

Idag ska jag till öppenpsyk, om en timma. Det är verkligen välbehövligt! Kbt är bra, men jävligt jobbigt. Jag kämpar som ett as kan jag lova. 
Har massa nedskrivet som han ska få läsa, skriver ner när det blir som värst då jag inte kommer ihåg hela händelsen annars. Och för att kunna läsa tillbaka hur jag hanterade situationen den gången.

Sen senare idag ska jag klippa och färga håret, har sån utväxt!
Sen är det chill resten av dagen. Barnen var jätte trött idag. Nellie har varit vaken vid fyra inatt och inte kunnat somna om pga magont.
Tror det magontet beror på kvällen igår, det blev inte alls nån bra kväll. Nellie var väldigt sur och sa inte så snälla saker så allt vi hade bestämt blev inställt, och det är inte INTE van vid så det resulterade i att hon blev ännu mer sur. Vi hann precis bli sams innan vi skulle sova. Tack och lov! Man ska aldrig lägga sig och somna osams.

Idag planerar vi hur vi ska göra med möbelmässa osv, tanken var att barnen och jag skulle stanna hemma i år men nu har vi fått en tid på Karolinska måndagen efter den är, så då rent krasst är vi redan där och vi har lättare med barnvakt till Adrian då. Om han inte bara får följa med till sjukhuset. Vi ska prata och fundera hur det blir. 

Hoppas denna måndag startar bra för alla! 

Nackont

I flera veckor nu har jag vaknat och haft ont i nacken, och nu har det blivit värre och värre så idag var det droppen! Nya kuddar är fixade, tror det beror på det iaf. 
Så nu har jag badat varmt och sitter med värmedynan i soffan. 

Är hockey idag igen, först ville jag inte alls gå, sen fick jag veta att Eric skulle åka in med a-laget, då ville jag gå, men nu vet jag inte igen. Känns inte jätteskönt, eller bra att sitta kallt i en ishallen. Kan ju se det på tvn hemma och ha värmedyna.. får se hur jag gör.
Barnen ska med per oavsett iaf.

Nellie har haft en kompis här inatt, och det har gått bra, bara jag som varit uppstressad. Men nu i efterhand var det inte så farligt. 
Hon är så snäll och lugn med så tjejerna märks knappt av. 

Vi har haft en lugn morgon, jag har hunnit med och fika med Sandra och jossa med, var hos Sandra igår och delade på ett par öl men då var jossa upptagen med annat. Alltid lika trevligt och ses. 

Vi ska snart påbörja middagen, smidig mat idag. Mammas köttfärssås och spaghetti. Blir smidig lunch i morgon med då. 
I morgon är det jobb, skola och dagis igen. Helgerna går snabbt!

Jag ska till frissan i morgon eftermiddag med, klipp&färg. Behövs nu då utväxten syns och håret behöver tunnas ut då det är tjockt igen! Mys-korv

Älskade älskade Adrian. Han är så förstående och underbar.
Ikväll har per och Nellie varit iväg på hockey. Hemmamatch.. 
eftersom Adrian varit så trött denna veckan bestämde vi att han och jag skulle stanna hemma. 
Han vill ju gå på hockeyn men säger ingenting och förstår när vi säger att det är bättre vi stannar hemma. Gulle! 
Han sa när per och Nellie skulle gå att : snart är det bara du och jag mamma ❤️ då ska vi mysa. Åh!
Och vi har haft det jättebra. Adrian har varit jätte glad och skrattat massor. Sen blev han trött så vi gick in och la oss. Matchen är slut nu så jag väntar på att per och de ska komma hem nu. 

Annars har dagen varit fullt upp! Adrian och Per har varit hos astmaläkaren i Västervik idag. Det gick jättebra, och vi fick nån mer medicin. 
Sen har per storhandlat och jag har varit med Adrian hos frissan, intermezzo hade tid i eftermiddag när vi frågade idag. Skönt!
Adrian ville egentligen spara till långt hår men har ångrat sig senaste tiden då luggen kliar så dant i ögonen, han kan ha tofs men det vill han tydligen inte hela tiden. 
Åh, jag som ville att han skulle ha långt hår. Men han är lila fin i kort, och vill han klippa sig så ska han klippa sig. Såklart!

Jag har varit och kramat och gett blommor och grattat Linda som tagit examen idag! Så jävla duktig, är så stolt. Som hon kämpat alltså.

Jag ska snaer bädda ner mig, ska upp skapligt i morgon och gå på skridsko skolan med barnen. Adrian har inte varit på länge nu. Förra lördagen var han inte pigg. 

(null)

(null)

En bild före och efter klippningen. 
Han är så duktig och sitter helt stilla, i bilen. Snurrar lite på ratten och tutar ibland. 

:)

Trött son

Adrian är så trött på mornarna, han ligger och sover bredvid mig nu och vägrar vakna. 
Skönt att det är helg nu. Adrian ska till Västervik idag till sin astma läkare, vi ska prata om att Nellies läkare ska ta över honom nu. Så vi kan få tider samma dag osv.. vore skönt eftersom vi var där igår med Nellie, och Adrians läkare ska tydligen ta tjänstledigt nu med så då ska ändå nån annan ta över och då ville Nellies läkare göra det. 

Natten har varit bra, trodde inte det igår när jag la mig.  Hade en väldigt jobbigt kväll igår, kbt är bra men hjälp så jobbigt det är i början. Gårdagen var verkligen hemsk, men nu i efterhand kan jag inte säga annat än att jag är så sjukt stolt över hur jag hanterade kvällen, jag hade velat fråga och kontroller vissa saker säkert tjugo ggr igårkväll men INTE EN ENS GÅNG gjorde jag det, och visst, det var jättejobbigt just den stunden och när jag skulle sova, men idag känns det bättre, det kommer ju vara jobbigt och göra detta och det vet jag men det är ju värt det i slutet. 

Nu ska jag försöka tänka på annat och få upp Adrian, som fortfarande inte vill vakna.
Härligt med fredag hörni!!!

Magont

Nu har mensen kommit med full fart kan man säga. Dessa tabletter gör att både mängden och smärtan blir värre! Fy fan alltså! Jag hoppas verkligen kroppen tagit hand om detta själv nu! 

Jag skulle åkt med Nellie till Västervik idag, men orkade inte det. Så per var snäll och åkte. Troligtvis åker jag med Adrian i morgon istället. Han ska träffa astma läkaren i morgon.

Per och barnen kom precis hem nu, nellie var hemma och hämtade lite grejer sen stack hon till en kompis. Så jag ligger med värmedynan i soffan, Adrian spelar bandy i vardagsrummet och Emma kommer strax. Per skjutsar Nellie.

Det var jättetrötta barn här i morse, de ville inte riktigt somna igår kväll. Hoppas de somnar lättare ikväll. 
Skönt att det redan är fredag i morgon! Har knappt jobbat denna veckan men är alltid skönt med en lugn start tänker jag. 

Ska rensa frysen nu på glass, vet inte alls hur gamla de är så vi har handlat nya istället. Lika bra. Jag är så sugen på 88an!  

Alltiallodag

Inatt har vi alla sovit dåligt, eller Per och jag iaf, var inte särskilt pigg när klockan ringde... men vi kom upp iaf och barnen vaknade till slut också.

Har lyckats komma ifatt så pass på jobbet nu iaf. Så idag har jag kunnat rensa och även ta bort plast från min nya hylla och sätta upp hyllorna, Henke kom och satte fast allt så då fortsatte jag få in hyllorna sen.

Har tagit klart andra dosen av tabletterna för ett par dagar sen nu och idag började jag blöda. Ska till gyn igen i slutet av januari. Har haft jättemensvärk. Sen har jah dragits med en huvudvärk hela dagen också, det släpper inte av, har tagit tabletter igen nu så nu hoppas jag det släpper.
Per ska iväg med säljare ikväll, så vill inte ha barnen ensam med denna huvudvärk.. vi får se.

Har även hunnit med på lunchen att kolla golv och tapet, så nu har vi bestämt oss iaf, vill ha pris först innan vi beställer allt. 
Det kommer bli bra, ljust golv och mörkblå tapet. 
Får se när de nya garderoberna blir klara med.. det lär nog dröja dessvärre. Men vi kanske kan göra själva rummet klart iaf. 

Nu ska snart pers bror och aurora anlända här en stund och per och nellie hoppas jag.
Sen drar alla sysslor igång. 
❤️


Vakna tidigt

Idag vaknade jag och gick upp innan Adrian vaknade, det händer inte ofta kan jag säga, jag ligger helst och drar mig en bra srund efter barnen har vaknat. Men idag vaknade jag pigg.

Var röd och irriterad i mitt vänstra öga igår, kändes som att jag hade nåt i ögat hela tiden. Det rann och inatt har jag plockat bort klumpar från ögat hela tiden, det har inte varit igenvarat så men det har varat en hel del, är jätteröd idag med men nu har det inte varit fullt så irriterat och kliat. Vet i hundan om det är nån infektion..
Ska göra fransarna på torsdag och för att vara i god tid har jag skrivit läget och om vi kanske ska skjuta på det. Har inte fått svar, men känns kanske lite sådär och hålla på i ögat led fransar och lim om det är nån infektion tänker jag. Får se vad hon svarar. 
Har nåt munsår på g också, och mensen.. haha! Allt på en gång.. men det kunde vara värre, mycket värre. 
Grät som en tok igår när jag kollade på cancergalan, nellie ville titta också och frågade mycket om cancer och om hon kände nån som har haft eller har det. Förklarade att fler än men tror har den där hemska sjukdomen. Och mormor är en av de som haft den flera ggr men tack och liv överlevt!

Idag jobbar per förmiddag, han har möten idag, jag ska jobba eftermiddagen. Får se vad jag hinner med, ligger efter som sagt. Men det hinner tas igen såsmåningom. 

Adrian spelar lite mariokart nu och Nellie kollar nickelodeon. Hon tjatar om att få leka med Tilde, ska skriva till Linda och fråga, vet att hon är på fritids idag men skulle inte vara så länge så semlan säkert leka snart. De lekte hela dagen igår, från morgon till kväll. Härligt och smidigt när de bor så nära. 

Jag sitter och drömmer mig bort och planerar. Vi ska göra nya garderober till hall & sovrum, och när vi ändå river ut allt i sovrummet vill hag även riva ur säng osv och byta golv, jag vill ha vitt golv! Och mörkblå eller petrolblå tapet. Har försökt förklara detta för min man man tror dessvärre inte att det sker, men hoppas kan man ju iaf...

Ska snart försöka orka gå upp ur soffan, (ligger med värmedynan bakom nacken då jag är stel på morgonen), diskmaskinen måste köras och golvet dras av osv.. 
här ska inte liggas på latsidan nu när man väl har massa energi.

Kallt

Idag är det kallare ute, men jag ska snart ta med mig Adrian ut en sväng ändå. Frisk luft behövs. Får se om jag får med mig tilde och Nellie också. De har varit ute och gått ett par ggr redan. 
Kanske följer tilde hem om inte annat. 

Jobbade till lunch idag, per jobbar nu, sen ska det storhandlas innan han kommer hem. Jag behöver duscha också men det vill jag inte göra förrän jag lyckats ta mig ut. 

Psykologbesöket gick bra, och nu ska jag börja kämpa med kbt och utsätta mig för vissa saker och undvika vissa saker. 
Det ger sig med tiden, det är jobbigt men jag vet ju att det är bra så jag ska ge mig fan på att klara det. Vissa saker går av bara farten men till slut kommer det bli bra. 

Ska spela lite yatzy online med syster nu sen ska jag försöka ta mig för nånting snart. Pms och noll energi.. men så får det vara ibland, faktiskt! 

Trött och uppjagad på samma gång

Ska snart iväg till öppen psyk igen. Tror jag kanske är lite uppjagad för det också, sen kanske för att vardagen ska dra igång igen och jag verkligen inte vill blir mer sjuk. Alla verkar sjuka runtomkring, och jag ver att det inte är säkert att vi blir det bla bla bla.. men nu startar både Adrian och jag med lite lägre immunförsvar eftersom vi ätit var sin stor dos med antibiotika.. 
jag kan inte styra över det och det kanske är det som är värst. 
Vi har varit dåliga klippt hela julledigheten. Det är trist!
Men det kunde vara värre och jag försöker intala mig det nu. Jag kan inte styra över om vi blir sjuka. Punkt.

Ikväll ska vi lägga barnen tidigt, det lär inte gå men är bara idag och i morgon kvar nu innan skola och dagis drar igång. 
Nellie går knappt inte få och somna på kvällarna, knappt Adrian heller. 
Egentligen är det inte konstigt med tanke på att dagarna är lugnare osv. Då blir de ju inte lika trötta heller.. men det är så provocerande när det tar över timmen innan barnen sover. 
Men somnar de sent på tisdagkväll så kanske de är trötta på onsdagkvällen efter långa dagar på skola/dagis. Vi får se. Det rer sig.

Min röris drar igång på tisdag med, vet inte om Adrian ska hoppa över denna gång eftersom han fortfarande äter antibiotika. Så han verkligen tar det lugnt tills han ätit klart kuren på fredag. 
Ska prata med per och se vad han säger. 
Jag ska jobba fram till lunch idag sen måste per jobba. Så jag ska ge gärnet nu efter psykologbesök. Förra veckan skulle vi jobbat men så blev det inte riktgt som sagt så båda två ligger lite efter i arbetet.. 
Nya lampor

Nu när allt förutom julbelysningen är borttaget och vi snart ska ta fram de "vanliga" fönsterlamporna så gillade varken per eller jag nån av de vi hade. Så igår beställde vi nya till köket och även vardagsrummet. Eftersom solen lyser jämt på baksidan så bleks lamporna så pass hela tiden, nu har vi köpt en ankrade variant utan skärm så det inte ska blekas så dant.

Jag ligger och kollar på tour de ski nu, vädret ute ser jättehärligt ut! 
Jag väntar på att pappa ska komma, vi ska skala potatis och morötter osv till middagen idag. Vi ska göra till mamma och pappa med.
Sen ska vi plocka in alla julsaker i garaget är tanken.
Barnen, iaf Nellie ska till farmor och farfar, hon frågade igår om hon fick komma en stund idag igen, hon mös så dant med Nalle så hon ville mysa idag med. 
Adrian vill givetvis också följa med men Nellie ville åka ensam, så vi får se hur vi gör med det..

Det kommer bli en bra dag, jag ska skriva ner saker till mitt psykolog besök i morgon, tänkte göra det tillsammans med Per och kanske Emma. De känner mig och tänker nog på ett annat sätt att mig. 

(null)


Sovit borta.

Nellie verkar ha haft det bra hos Tuva iaf. Så pass att han frågade om hon fick sova en natt till. Men det ska hon inte. Det räcker med en natt tycker vi. 
Barnen ska till sin farmor och farfar ikväll, per och jag ska på bio, trot eller ej. Solsidan filmen ska ses nu. Då ska barnen vara i norrhult under tiden. 

Igår skulle vi kolla på hockey, Vimmerby. Vi skulle kolla på tvn hemma. 
Vi fick frågan om vi ville se det tillsammans med Linda och dom men vi sa ifrån. Vi hade ju sett fram emot en lugn kväll tillsammans med bara Adrian. 
Men när middagen var intagen och det var mindre än en timma kvar till match så ångrade vi oss, men vi ville ta det lugnt efter hockeyn, så det skulle bara bli att se hockeyn tillsammans. Haha! Så blev det inte, vi spelade lite spel efter och satt och pratade och umgicks länge inpå ikvällen. Jätte trevligt! Kul med lite spontana träffar. 

(null)
Det här spelet är så roligt! Jag kan verkligen rekommendera det!
Per är piggare, han var piggare redan igår.
Granen plockades bort igår och gardiner och dukar byttes och tomtar plockades bort.bara beaktningen kvar. Men den måste vara kvar då vi vill hitta nya fönsterlampor först. 

Adrian sov till nio idag, inget konstigt eftersom det blev väldigt sent för honom igår. 
Jag ska till mamma en stund idag, pappa är iväg och tävlar, sen är det som sagt bio på kartan! 

Trevlig lördag. 

Mardrömmar

Inatt har nellie drömt mardrömmar och ville ut och sova med sin pappa. 
Jag frågade om hon vill ta min plats bredvid Adrian istället så tog jag hennes säng, det ville hon och hon somnade snabbt. 
Hon sov ganska länge för att vara Nellie, Adrian vaknade tjugo i nio tror jag. Det var skönt eftersom jag inte sovit jättebra i Nellies säng. 
Morgonen har varit ganska lugn, barnen har städat sina rum och jag har torkat av och dragit av golvet lite. 
Per är på jobbet nu, vet inte när han kommer hem.

Idag tror jag Nellie kanske ska sova över hos en kompis. Spännande! Hon har "bara" sovit hos sin farmor/farfar, mormor/morfar innan. Men det ska nog gå bra, vi finns ju nära till hands liksom. 
Vi ska se på hockeyn ikväll, har lovat Adrian ostbågar också. Jag och Adrian ska se hemma på tvn, vet inte om per ska gå och titta i ishallen eller hur han gör. Med tanke på hur han mått tycker jag väl att han kanske ska vara hemma, men har inte kollat med honom än.

Beroende på hur mycket jag ska jobba idag ska kanske Adrian och jag åka till snokebo en sväng. Så han får leka lite med eliott. Nellie ska stanna hemma. 
Antingen hemma eller på jobbet med Per, vi får se. Försöker få ta på min man men är inte lätt när han är på jobbet och sitter i möte. 

Hoppas alla får en bra dag. Och är friska! 

Piggare

Adrian är pigg nu, och ikväll har han ätit pecillin två dygn med så då smittar han inte lika lätt heller.
Vi ska inte iväg på nåt särskilt ändå utan han ska få ta det lugnt. 
Efter denna ledighet och dess sjukdom behöver han ta igen sig, även om han är pigg. Vi kommer såklart ses med folk men vi kanske inte drar till Kalles direkt. 

Per är hängig(are) idag. Känns som att han har feber och han får på alvedon. Och han tar aldrig alvedon. Men nu gör han det och det tyder på nåt kanske.

Nellie åkte till en kompis efter lunch idag och har varit där tills nu så jag passade på och jobba lite till. Adrian spelade tv-spel så då blev det lugnt hemma för per ändå. 
I morgon vet jag inte hur det ser ut på jobbfronten än, vi får ta det som det kommer. 
Båda två behöver jobba tror jag, lite var iaf. För nästa vecka blir körig. Vi kommer, om alla är friska såklart bara va heldag på jobbet på onsdag, sen kommer nån av oss vara borta antingen hela dagar eller en del av dagarna resten av veckan. 
Typiskt att allt sker samma vecka, men så är det oftast. Veckan efter får vi jobba utav hundan! 

Ikväll ska jag på ljusparty hos Millan. Vi ska hålla till på jobbet. 
Blir inte alls många men det blir som det blir som Millan sa. Jag kan inte säga nej då hon alltid ställer upp och hjälper mig. Sen ser jag fram emot den nya katalogen också. 

Nu har jag precis duschat så nu ska jag slappa lite i soffan innan middagen ska lagas. Idag ska det bli spaghetti och köttfärssås. 

(null)

(null)


Piggare Adrian

Idag har Adrian ätit, som han ska, eller vad man säger. Ha ha! Han har inte ätit så bra sim han gjort idag sen dagen innan julafton typ. Så skönt!
Han har tjatat och pratat och tjatat hela dagen med så han är pigg i övrigt också. Man märker nu i efterhand hur lugnt det varit i två veckor nu när han är pigg igen. Hjärtat ❤️

Just nu ligger vi framför tvn och kollar på hockeyn. Vimmerby ligger under, domaren verkar kass! 
Adrian var trött och ville att pappa skulle söva honom. Nellie får vara vaken en stund till då hon var svårsövd igår, tog över en timma! Det var länge sen det var så.. men med tanke på att vi har så lugna dagar hemma nu när Adrian kurerar sig så är det ju inget som tröttar ut henne. Så det är förståeligt!

Satt och blev sugen på en liten tripp till Ullared, var inte länge sen jag var där, jag vet det men vore kul och komma iväg och sova i en stuga kanske. En lugn tripp. Behöver inte kosta massor tänker jag. Jag har lite småplock jag skulle vilja handla bara. 
Ska spana vidare i det och framförallt diskutera det med Per. Men han lät inte omöjlig heller. 

Per har jobbat idag och jag har varit hemma hela dagen. I morgon blir det tvärt om, då måste jag jobba. 
Per har varit hängig idag med så vi hoppas inte han blir sämre. Och verkligen att han slipper halsfluss. Men han tror inte han har det, han har säkert blivit smittad av förkylningen Adrian har också förutom halsflussen. 
Hoppas han vaknad piggare i morgon. 

Jag har hängt på "Hemma hos Emma" med Linda sent på eftermiddagen idag. Hittade massa fint som vanligt. Nu är jag nöjd med garderoben en stund. Men tycker det är kul och gå dit då de tar fram fina alternativ och är duktiga på det de jobbar med. 

(null)


Halsfluss

Stackars Adrian. Han har halsfluss, troligtvis har han kämpat med det sen dagen innan julafton. Men med tanke på hur mycket han hatar att ta halsprov så har han inte klagat på halsont mer. 
Men idag gjorde de halsprov och läkaren hade accepterat att han tycker det är jobbigt och varit jättesnabb och bra. 
Så nu med tanke på hur han haft det och inte ätit sen julafton ska vi vara hemma och ta igen oss denna veckan. Vi ska dela på jobbet, jag har jobbat hela dagen idag. Och i morgon ska per jobba men jag måste ner och fakturera lite. Vi lösert på nåt sätt!

Nellie är iväg på bio just nu, Adrian spelar race på mario kart. 
Jag ska snart påbörja maten, har ingen brådska med maten idag efter bion slutar kvart i sex och vi inte vet om Julia ska skjutsas hem med. 
Blir kyckling idag, det är lika bra och äta den redan idag för sen blir vi för osäkra om den är för gammal, så då slängs den. Som vanligt. 

Besöket på öppenpsyk gick jättebra idag, men är helt slut efter det nu. Jag gjorde inget annat än och gråta under hela samtalet. Men var mycket som behövde komma ut. 
Och nu tills nästa gång har jag lite uppgifter, sen ska vi börja jobba. Både han och jag är säkra på att det går att lösa och att det kommer gå snabbare denna gång. 
Är tacksam över att jag fick samma igen, jag vet ju att han hjälpte mig sist och han vet allt om mig också. Så allt som hänt i december nu kunde jag ta från det, inte rabbla om allt som hänt innan osv. Otroligt skönt. 

Adrian hade nåt virusinfektion kroppen också troligtvis, läkaren såg det i öronen. Både per och jag har snorat idag och känner oss tjocka i huvudet. Kanske är nåt mer skit på gång. Det hoppas vi inte!

Nu ska kycklingen skäras och maten påbörjas. 👍🏻

Ny vecka

Idag var det egentligen dags för jobb för vår del. Men så blir det såklart inte nu med tanke på att Adrian är sjuk. Han hade jättehög feber hela dagen igår och vi fick ner den till 38 kanske med alvedon. 
Jag fick honom att förstå att vi måste till doktorn idag, han grät och förstod väl men blir så rädd och ledsen. Han verkligen hatar hatar hatar att kolla halsen.
Men de kanske kan ta ett crp först typ. Vi får se. Hoppas per förklarar att han verkligen inte gillar det så de är förberedda. 

Jag ska jobba först idag är tanken men jag ska förbi öppen psyk en sväng idag så tyckte inte det var lönt att åka till jobbet innan det. Utan tar det efter, beroende på hur mycket jag har och göra så jobbar väl kanske per eftermiddagen. Vi tar det som det kommer. 

Jag känner mig piggare idag iaf, igår var jag otäckt trött hela dagen. Ho ho! Men det var nog alla tänker jag. 
Då nyårsafton blev helt förstörd enligt mig och Adrian ska vi fira ett litet mininyår, eller iaf bara ses och umgås igen nån gång framöver. Det började så trevligt men tog snabbt slut kan man säga. 

Och världens bästa Sandra då! Hon ringde FaceTime till Adrian så han skulle få se lire fyrverkerier de sköt, så han skulle få se nåt iaf. Så tacksam över alla som ändå försökte få våran kväll och gå här hemma. ❤️

Nu ska jag snaer försöka ta mig upp men Adrian ligger typ på mig och jag vill inte väcka den Björn som sover. 

(null)


RSS 2.0