Det får snabbt

Idag skjutsade Åsa nellie och grabbarna till Hultsfred. Vi ska köra varannan söndag nu ör tanken. Känns konstigt och skönt på samma gång.
Det gjorde ju att jag kunde följa med en stund till ishallen och se hur det går till där på hockey-skolan. Jag stannade och tittade en stund, sen åkte jag hem och håller på och plockar och städar lite, fick lite huvudvärk nu så satte mig i soffan lite.
Helgen har gått i ett, men vilken bra helg vi haft. 
I fredags kväll hängde vi i simhallen, Adrian hoppade från trampolinen, han har gjort stora framsteg gällande vatten då han inte klarat av att då en droppe på huvudet innan. 
Nellie tränade bara lite på dykning, annars behöver hon inte göra nåt, hon kan bara leka och ha kul, hon har sin träning på söndagarna så det räcker. Men trots detta tog hon med sig per för att simträna lite, så hon valde att simma 200m i slutet ändå, fast hon inte behövde. De borde ju visa på att hon tycker det är lite roligt iaf. 

Igår var vi i Västervik och strosade och handlade lite. Vi käkade och hade det mysigt. 
Händer sällan att man åker dit men det är en mysig stad och de har ju det mesta där egentligen, det enda jag saknar där är skopunkten. Men annars är det betydligt smidigare att åka dit än till Linköping som det annars blir.

Emma ska bjuda på middag idag, sen ska jag träna hit. Hoppas huvudvärken ger med sig.  Tror måendet kan bero på ökning av medicin på dagen kanske, känner igen symptomen lite. 
Jag har anmält mig till ett par pass i veckan med, har abstinens nu efter att ha haft tränings-förbud i en vecka, har ont i munnen än men ska testa, och jag hoppas det går, vet inte riktigt vad som händer om man tränar för tidigt heller. 
Per ska även testa ett pass, det tror jag är bra för honom. Han har fått tips av vår nya chef som kan mycket om träning och det är ju bra och få push från flera håll. 

I morgon är det dags för "vardag" igen, Adrian ska till sjukan en sväng för allergi-utredning igen. Känns konstigt att ge massa allergi medicin men inte veta orsaken. Så vi får se vad som sker. 
Hoppas vi håller oss friska nu, Adrian har börjat hosta, sen var den där tråkiga lappen uppsatt på dagis med nu 🤢, jag har inte för mig om att den kappen brukar stå hos oss annars även när det går men tydligen gör det det enligt andra.
Men vi har klarat helgen iaf och man får ta det dag för dag. Nu har det förhoppningsvis försvunnit efter helgen då!
Det är det träliga med hösten, man har varit pigg och frisk hela sommaren sen nu kommer allt. Men man ska inte klaga, finns andra som skulle vara glada för att få ta hand om sina barn gällande dessa sjukdomar som inte får göra det längre. ❤️ eller inte ens får en chans. 

Vi ska se till och få en bra vecka, friska och glada med mycket glädje och träning! 
BAM!

Hemma dag

Jag startade dagen hemma själv först, nu är det Nellie och jag som är hemma. 
Adrian fick stanna på dagis, ville ringa och fråga så jag gör rätt för mig. Har svårt och förstå alla regler. Givetvis får han va hemma med. 
Jag känner mig bättre nu iaf så det är skönt. Har haft en jobbig natt.

Jag ska försöka respektera alla restriktioner jag fått efter operationen, men jag anser inte att jag haft så ont eller mått riktigt så dåligt så jag behövt följa allt. Nu i efterhand kanske jag tagit ut mig för hårt, och precis som flera säger, hade nån av mina nära gjort detta hade jag nog ansett att att de skulle varit hemma, första dagen iaf, minst, och framför allt följt alla instruktioner. 
Nu ska jag lyssna på kroppen och bli pigg och glad igen. Jag är glad men gillar inte att va stilla och då blir det såhär. 

Jag tvättar nån maskin och donar lite då och då, annars sitter vi mest i soffan idag. 
Vi ska än så länge inte åka iväg med nellie iaf, jag anser att det ska va mycket värre om vi ska åka. Senaste gångerna det varit så har vi inte kunnat åka.
Vi har fått strikta order om att åka in med henne om hon får ont så de kan röntga direkt under pågående "grej". 
Men detta är nåt annat, och vad det är är svårt och säga.
Det kan va såhär ibland, jag har inte varit helt bra och det kanske ter sig såhär då. 

Vi tar dagen som den kommer, vi myser och jag tar hand om henne här hemma. 

Jag siktar på en bättre dag i morgon, några dagars vila och sen börja träna igen på söndag. Är kanske där skon klämmer lite med såklart. Jag känner mig själv, och en nedslag just nu tar jag hårdare.
Men det kan bara bli bättre. Det är bra men inte tillräckligt bra och nu får det vara så. 

Tänker extra mycket på en vän idag, jag kan inte slå bort tankarna därifrån. ❤️

Dåsig och trött

Allt gick bra igår, men är inte mig själv än, nu ikväll har jag iaf haft energi, tack och lov!

Vi var framme i Linköping tidigt så vi hann äta lunch och kolla lite affärer med, Millan handlade en del till sig, jag kollade knappt inte. Kunde inte koncentrera mig alls i affärerna. 
Väl framme på mottagningen fick jag två tabletter att svälja som skulle göra mig lugn, dåsig och trött. Hade såå svårt att ens ta dom då jag vill ha kontroll över vad som sker. 
Människorna där var helt underbara! 
Jag skulle sitta i ca 30 minuter, men satt säkerligen 45, och kände mig inte ett dugg lugnare, de andra märkte att jag var lugnare men absolut inte tillräckligt lugn. 
När bedövning skulle läggas blev det som det brukar, när de tar bedövning långt bak i gommen känns det svullet och jag som är extra kväljlig började kvälja som bara den, fick sitta med en papperskorg i knät ett bra tag. Var ju inte en vanlig lite tandläkarbedövning heller. Så fruktansvärt! Jag kände hur tårarna brände och jag var så nära på att bryta ihop. 
Men hittade nåt fokus så blundade och fokuserade enbart på andningen, jag hörde ingenting omkring mig alls. 
När det var dags kände jag mig inte lugn alls än och jag bad om mer, men det fick jag absolut inte, hade fått en hästdos redan. 

Operationen gick snabbt och jag slapp sy, på ett villkor... om jag inte spottar! Hade nåt med läkningen och göra, kommer inte ihåg varför alls. Haha! Men det gjorde att jag mådde jätteilla med såklart. 
När operationen var klar hade det lugnande slagit till med full kraft. Käre värld! 
Har inget minne hur vi kom till bilen ens och inte heller hur jag hamnade i sängen hemma. Men från klockan halv fyra igår eftermiddag  till nio i morse har jag sovit, var vaken 30 minuter ca igårkväll bara. 
Kände mig dåsig och konstigt idag men och jag har inte alls varit mig själv idag. 

Men nu ikväll fick jag samtal från kliniken och vi pratade om hur det varit och det är inte alla konstigt! Skönt och höra! Sen att det kan fortsätta så i morgon med gjorde mig lugn. 
Jag känner mig piggare ikväll hur som och har torkat massor och rensat lådor osv och haft energi. Så jag hoppas inte det känns av i morgon alls, men gör det det så är det inte konstigt! 
Jag ska tillbaka om en månad och göra en större operation men då ska jag sitta mer än en timma innan så det hinner verka innan ordentligt. 
Det är väl detta som är lite knussligt med min andra medicin, att de slår ut varandra och kanske ter sig lite olika.

Per har varit iväg idag med och vi hoppas det blir ordning på det med. 
Han hann hem och säga hej och hejdå innan han drog igen, så jag och barnen är själva ikväll. Nellie har pratat videosamtal med en kompis hela kvällen. Samma sak igår, haha! Så söta så.

Nu är det dags för tandborstning och även läggdags. 
En ny dag i morgon! En bra dag hoppas vi på såklart!! 


Diagnos

När inte saker blir som tänkt, då blir det jobbigt, eller då blev det jobbigt!
Jag kan inte förklara hur bra jag mår nu och märker skillnad hela tiden .
Visst, det är lite otäckt ibland när det är sån skillnad men det är bara nu, jag jämför och håller på hela tiden. Det kommer jag ju sluta med framöver. 
Min ångest, den kan jag hantera på ett helt annat sätt, visst blir det jobbigt ibland, men det är ändå bara ibland!

Ikväll blev det ett väldigt bra exempel på det. 
Jag har gått på hit bas flera söndagar i rad nu, tillsammans med Jennie och Åsa. 
Ikväll var inte Jennie med, utan det var bara Åsa. Sen var Linda och Millan med helt nya också. Väl framme är det inte den tjejen som ska va heller, och upplägget är inte desamma som det har varit, det hade hänt än riktigt äcklig olycka utanför rummet där passet är, fy fan! 
Alla dessa grejer fick mig att bli lite stressad, men inte mer, jag hade åkt hem om detta var för ett halvår sen. 
Men istället får jag sånt fokus och allt jag lärt mig under tidens gång med att bli motbevisad och hur jag ska tänka fungerar. Den känslan går inte beskriva. 
Givetvis är det liiite ångestladdat i sängen nu innan läggdags pga det kanske, men tror största oron nu är att jag ska operera i morgon. Det är så jobbigt! Hur reagerar jag på det lugnande jag ska få, hoho! Hur ont kommer jag ha sen? Kommer jag få träna? 
Hinner vi hem till föräldramötet? 
Jag ska försöka somna tidigt så natten passerar snabbt. 

Nellie har haft tävling idag, det gick bra men tiden klarade hon inte. Det hade vi inte räknat med heller, men nu ska vi träna, och jobba på att fokusera på vad hon gör, inte vad alla andra för på banorna bredvid. 
Vi ska försöka åka varje fredag nu framöver, bara vi är friska. 
Var så stolt över henne, nästa gång ska hon ha flera simsätt, hon är laddad och peppad! Vi med. Det var så kul och se hur det gick till idag, men fantiserade över hur der kan bli i framtiden. Bara hon fortsätte, det vet vi som sagt inte än. 

Jag ska gå och kramas med min man nu, han kan knappt gå, han har så ont i sitt knä. 
Hans kropp klarar inte av så intensiv träning, men han har svårt och fatta det. 
Nu ska han få hjälp med lättare hit övningar hemma som han kan starta med först innan han ens ger sig iväg till träningshuset. 
Och det tror jag är bra, då får kroppen jobba på annat sätt med än "bara" springa, cykla och cross-trainer, visst?
Jag vill att han ska orka mer och få känna det jag känner inombords nu sen jag började röra på mig. 
Jag är helt säker på att min medicin, träning, kbt och kost tillsammans, gör att jag mår så sjukt bra idag, jag lägger ingen energi på det dåliga, innan var det det som det blev fokus på, inte nu. 
Per har ju ingen diagnos så bara träning och bättre kost kommer få honom att må så mycket bättre med! Och det kommer snart, vi måste ge det tid bara. 


Kontrollen

När det är lite mycket inplanerat, eller saker som händer som man egentligen inte kan rå för brukar det bli lite jobbigt.
Igår kände jag att det var lite för mycket saker jag ville göra idag, som jag inte hinner med. Jag hade sån kontroll över hela grejen. Så skönt! 
Jag ville va med på Nellies tävling idag, föräldramötet, åka till mamma och träna. Det hinns inte med, jag mår lite dåligt över att jag ska opereras i munnen i morgon, det är bog den största boven just nu. 
Jag sov på saken och har nu sagt strukturerad och det känns bra.

Ingo kommer snart och hämtar Adrian, då ska vi åka till Ica och handla nåt till nellie och tugga på innan tävlingen. 
Denna tävling är mest en test, hon har bara anmält sig till bröstsimmet. De har ju knappt tränat ens. Men det är nog ändå nyttigt och roligt att va där. Hon får ju en tid att jobba med till nästa gång, och nästa gång kan hon ju säkert vara med på flera simsätt. 
Är så glad att hon (än så länge) vill hålla på. Det är så tuffa träningar men så bra, som hon rör sig och utvecklas gång på gång. Hon rör sig inte nåt nämnvärt annars mer än lek på skola/fritids och dans en dag. 
Jag är glad så länge det varar, för vet att det kan bestämmas för att sluta när som, om jag känner Nellie rätt! ❤️

Jag känner att jag inte vill avboka träningen idag, delvis tror jag att jag behöver göra mig av med energi och sen har jag inte tränat sen i torsdags pga knät. Sen ska Linda med idag första gången med och då vill jag gärna va med också. Får se om Millan lyckas få en plats eller om hon får boka nästa vecka istället. 

Vi har och göra idag. Nu är Adrian hämtad och vi ska snart åka. 
Ska bli så roligt! Mamma&dotter-tid

I eftermiddag när Per kom hem från jobbet åkte Nellie och jag ner till stan. Så himla mysigt, vi kollade kläder och tog oss id och testade massor. Nellie var så glad, och vad hon gillar kläder nu alltså! Galet!
Märktes att hon mös massor!
Vi hittade lite iaf, jag hittade en sjukt snygg byxdress, och nellie nån tröja och brallor. 

Kvällen skulle spenderas i Norrhult, Per cyklade ut dit, när vi kom ut dit blev Adrian dålig, sämre och sämre, utslag och kliande kropp, täppt i näsa och hals och sen började ögonen rinna massor med, nån form av allergisk reaktion, han är nog mer nedsatt än än vad vi trodde kanske då med tanke på att han reagerade så där ute nu, det gör han aldrig annars. 
Vi fick skynda hem och ge allergimedicin och sen satte han sig i badkaret tillsammans med Per. Otäckt det där.. 
han ska inte på hockey-skolan imorgon iaf, tanken är att han ska på kalas i morgon men vi får se i morgon hur han mår. 

Älskade Mammi, hon är dålig igen, igen igen igen.. är i nån ond spiral nu igen. 
Sen är ju alla sjuka i olika slag så det är kanske inte så konstigt heller. ❤️

Nu när vi kommit hem är Nellie hängig med och har ont i halsen, jätteröd där och fläckig.. hennes halsmandlar ser lite konstigt ut sen hon opererades så det är svårt och avgöra nåt på dom, men så röd som hon är så förstår jag om hon har ont.
Vi hoppas på en god natts sömn nu så alla är pigga i morgon, det var en hel del planer i morgon. 
Hockeyskola (den blir ju inställd nu), per ska köra bröllop, Adrian på kalas, jag ska umgås och fika med vänner så fort Per kommit hem.. 
på söndag har Nellie tävling. Får se hur halsontet visar sig nu. Är inte bra och simma då kanske.. 
vi tar en dag i taget. 
Det kan lika gärna va borta i morgon, iaf på Nellie. Vi får se.

Jag har inte tränar idag, var på ett jättejobbigt och roligt step-pass igår, och mitt under passet fick jag jätteont i knät i vissa rörelser. Väl hemma sen var det svullet. 
Har fått "häst-linement" av Millan som jag smörjt med idag. Ska försöka ta det lugnt i morgon med, så jag är fit for fight till söndagens hiit-pass. 
Sen får vi se hur det blir med träningen, jag tänker att jag ska träna.. men vet inte hur det går med operationen på måndag. Är så jävla nervös för det! Men är ändå berydligen lugnare än jag brukar vara. 

Nu ska barnen snart sova, vi ligger i sovrummet just nu allihopa och myser. 
Denna kvällen blev inte alls som tänkt på många plan, men vad gör det. Så länge vi har varandra så är jag lugn. ❤️

Glädje

Igår kände jag hur glädjen sprudlade i mig, jag kände mig lycklig ändå in i själen, det bubblade i mig och jag mådde/mår så otroligt bra nu! Jag är sååå glad! Jag kan inte förklara, det låter som att jag inte varit glad och lycklig innan men det har jag ju, såklart. Men denna sprudlande glädje och stolthet jag känner nu har varit borta länge. Jag är så nöjd med allt just nu. 
Tänker även då att just nu är det egentligen vissa saker som är lite jobbigt och tråkigt, men trots de sakerna känner jag såhär, då finns det ju en möjlighet att man kan må ännu bättre, galet i så fall. 
Senaste tiden har jag kännt att jag mår bättre och bättre dag för dag. 

Egentligen vågar/vill jag inte skriva ut detta, då det säkert kommer bita tillbaka redan i morgon, men då får det vara så! Denna känsla måste dokumenteras, jag har ringt runt och skrikit ut min glädje och stolthet jag känner just nu. Och jag har nog inte trott att jag kommer känna såhär nånsin mer.
Jag har varit lycklig hela livet, missförstå mig rätt, men med denna hjälp och stöttning jag fått senaste månaderna har fått mig att må ännu bättre. 
Vissa saker som hänt andra har fått mig att förstå andra saker ännu bättre, och verkligen vara tacksam och glad över vad som sker. 
Nog om detta just nu. 

Idag har jag vabbat, klippt&färgat håret, handlat massa nya kläder, rensat min garderob, sprungit, säkert ännu mer saker. Ändå har jag sjukt mycket energi kvar. 
Alla mina överdelar har jag redan blivit av med, vill bli av med allt snabbt då jag varken vill se dessa kläder mer eller har plats för allt. Idag har alla byxor och toppar/t-shirts rensats också. Härlig känsla.
Det är roligt och handla kläder nu, blir förvånad varje gång. 
Måste vabba i morgon igen, men ska jobba två timmar på morgonen, per är hemma till 9.30, sen åker han på begravning och kommer tillbaka sent på kvällen antar jag.

Nellies dans är inställd pga studiedagarna och Adrian har sån hosta och astma så han kommer inte träna fotboll i morgon heller. 
Ska försöka varva ner nu och sova, hinner nog inte somna mellan alla Adrians host-attacker.. stackarn ❤️

(null)Simträning

Idag var det en jobbig start för hela familjen. 
Men vi är på plats nu iaf. Nellie ville inte åka när både O och E var sjuka idag. Jag kan förstå det, såklart men samtidigt så måste/är det nyttigt att åka ensam med. Ska man träna så måste man ju kunna göra det själv med.
Adrian är förkyld men ville så gärna så efter mycket gråt och skrik åkte de dit. 

Det är tävling i simningen nästa helg och Nellie ska va med så denna träning är väldigt bra. Ska se om jag eller per kan åka med henne nån kväll i veckan med nu så hon kan träna. Nu när hon tycker det är kul och har en anledning till att träna, till tävlingen. 

Natten har varit som alla andra i veckan typ, mycket vaket. Vet inte vad det är med Nellie nattetid men jag hoppas det är nån fas bara. Jobbigt för henne.  
Vi hade en natt igår där alla sov hela natten och det är den enda på hela veckan. 
Och den sov jag rejält så jag sov ifatt hela veckan. 

Ikväll är det träning, hiit. Det är så roligt så jag är taggad. Per och barnen ska på hockeyn tror jag. Eller så länge alla mår bra ska de dit. 
Vikten på vågen igår morse gjorde mig så stolt! Det har stått stilla länge nu, men jag är sååå nära mitt första mål nu. Det andra känns inte såå långt bort heller nu efter detta. Men jag ska inte stressa fram det. Nu när jag går på träningshuset så frekvent så bygger jag förhoppningsvis muskler med och det väger ju mer, så vågen kanske jag ska släppa lite nu ändå. 

Nu är snart uppvärmningen klar här så hon ska duscha innan träningen drar igång. 
Bäst att stå till förfogande och hjälpa damen. ❤️


speedway tisdag

Idag ska Per på speedway, jag hade såå gärna gått på träningshuset ikväll men det går inte, jag ska springa på löpbandet istället efter jobbet. 
Jag ska jobba till strax efter lunch idag, ska till Västervik och lämna en grej till mamam, samt hälsa på  lite. Det körde ihop sig lite idag kan man säga, men jag är glad och tacksam att jag fick ledigt så jag kunde åka.
 
Igår var jag på Step, det var väldigt roligt, svårt ockdå. Inte jättejobbigt kanske men säkerligen ett bra ombyte för hiit. Gillar hiiten mycket mer då den är sjukt varierande och man tröttnar inte, sen är de tjobbigare med fl rhela kroppen. Men vi ska gå på step igen på måndag iaf. 
Har ingen träning nu förrän söndag igen, känns som en evighet, hade ett hiit-pass tillsammans med Millan på onsdag, men det fick vi avboka pga att de ska på begravning, och efter det bestämde jag att jag skulle motionera med Cissi på onsdag istället. Nu var det fel datum sagt på begravningen så den är nästa onsdag... när min operationstid för tanden är. Så nu har jag ändrat den tiden istället då. Styrigt men nu är det löst iaf. Jag hoppas jag kan vänta tills dess nu, har problem med tanden som ska dras ut, men är några dagar senare bara.
Jag vill ju att Per och hans familj ska kunna gå.
 
Nellie var jättehängig igår efter fritids, och kvällen med men efter lite vila piggade hon på sig och idag ville hon till skolan. Så då är hon där såklart. Hoppas hon orkar hela dagen. 
 
Ska jobba lite till nu innan jag ska på lunch och bege mig.
 
Tiden springer iväg. Det är ju bra i och för sig! :)

Simning

Idag är jag seg! Ojojoj! Så trött i både kropp och knopp! 
Men vilken dag vi hade igår! Var länge sen jag skrattade så mycket! 
 Kommer skriva ett inlägg om gårdagen senare. 

Just nu sitter jag i simhallen med Nellie då hon tränar. 
Har en allmänt stressig dag och det är lite jobbigt när man är seg. 
Ska träna hiit idag med, men det har jag faktiskt funderingar på att ställa in. Man måste avboka tre timmar innan. Och jag har ställt larm på 3,5 timmar innan försäkerhetsskull, ska känna hur det känns då. 
Kanske blir en promenad istället idag.  Jag gillar verkligen hiit men just nu känns det tungt! Men hoppas envisheten tar över så jag kommer iväg. 

Ska försöka andas lite imellan med, har haft en jobbig natt med stor ångest och illamående. Men det är så titt som tätt och kommer mer sällan nu tack och lov! Men det gör nog tröttheten värre. 

Nog gnällt om detta! Ska få energi genom att titta på Nellie nu! 

Hiit!

Igår var jag som först människa efter förra hiit-passet i söndags. Haha! Helt galet vad ont jag har haft!
Har fortfarande värk i benen ibland och det visade sig igår när vi var på andra passet. Det var en hel del ben, men det gick bra ändå! Man blir ju mjuk till slut! 
Det var så roligt även denna gång, knappt en enda grej lik från i söndags. Så kul!
Nu är söndag bokad igen med hiit och sen måndag ska vi testa step. Härligt att vara igång. Nu ska jag bara få till löpningen med.
Ska ta gåbandet direkt efter jobbet idag. Måste springa! Per jobbar troligtvis till väldigt väldigt sent ikväll. Så då kommer jag inte ut. 
Sen i morgon är det ny-öppning i JFs lokaler så då ska han vara där hela dagen med så då vet man inte om man kommer ut heller. Då måste jag ge löpbandet en chans här hemma.

Ska snart köra Nellie. 
Nästa vecka blir det tidigare dagar. Så skönt! Då hinner man det man ska. Och jag slipper känna stress på jobbet. Nu har det varit mycket ett tag. 

Helg redan! Såg fram emot den massor för att va med familjen men nu med facit i hand blir det jag och mina älskade barn. ❤️ men det är verkligen inget fel med det. Älskar mina guldklimpar. Men saknar pappan väldigt mycket. Har knappt setts sen han kom hem från Göteborg. 
Men det blir snart ordning på torpet! 

(null)

(null)


Aktivitets-söndag

Idag är alla upp med tuppen!
Nu på morgonen har både Adrian och Nellie träning. Så nu väntar Nellie och jag in de andra. Vi åker med Åsa och dom idag då Erik var sjuk så vi fick plats. 
Vi får se hur det går.
Sen ikväll ska jag försöka mig på hiit. Har varit tveksam hela veckan om jag ska ställa in det då jag är krasslig i kroppen, men gick en sväng med jossa igår och efter sprang jag några km också för att se hur det kändes och det kändes bra! Dock vaknade jag snorig och förkyld idag.. men jag ska försöka! Så länge inte detta blir värre. 
Jag måste komma igång nu! Ordentligt! Har några kg kvar som jag vill ha bort sen märker jag på tröttheten med som kommer när jah inte rör på mig. För att inte tala om söt-suget. Ju längre tid det går innan jag kommer ut och springa ju mer skit stoppar jag i mig. 
Per ska hänga med Adrian nu snart. Åh vad jag hoppas att barnen har samma inställning och glädje som de hade i onsdags! 

Annars är det tvätt och dammsugning som står på schemat. Skönt att starta med ett rent hem när jobbveckan drar igång! Per kom hem med en hel resväska med tvätt med så det finns och göra där också. Och det är mammans lott i denna familj att styra med det. 

Nu kommer snart skjutsen! 

Trevlig söndag!

RSS 2.0